Προς το περιεχόμενο

Επεξεργασια κειμενου σε εικονα

konandrio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια φωτο jpg,ειναι για την εξεταστικη ενος φιλου,η εικανα εχει γραμμενο ενα κειμενο στα Ελληνικα με ορθογραφικα λαθοι πως μπορω να το διορθωσω;

Δημοσ.

Με Photoshop έχω κάνει παρόμοια επέμβαση... φαντάζομαι και με άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας γίνεται. Η ευκολία ή δυσκολία του εγχειρήματος εξαρτάται πολύ και από τον τύπο του κειμένου (γραμματοσειρά, μέγεθος, πυκνότητα χαρακτήρων κτλ.) και από το background.

Δημοσ.
Με Photoshop έχω κάνει παρόμοια επέμβαση... φαντάζομαι και με άλλα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας γίνεται. Η ευκολία ή δυσκολία του εγχειρήματος εξαρτάται πολύ και από τον τύπο του κειμένου (γραμματοσειρά, μέγεθος, πυκνότητα χαρακτήρων κτλ.) και από το background.

Προσπαθησα με Photoshop και δεν τα καταφερα ευχαριστω παντος.

Δημοσ.

το background είναι μονόχρωμο ?

αν μπορείς ανέβασε την κάπου να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε

Δημοσ.
το background είναι μονόχρωμο ?

αν μπορείς ανέβασε την κάπου να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε

ok.Αν τα καταφερεις πες μου πως γιατι την συμπιεσα πολυ για να την ανεβασω.

post-38655-129062934484_thumb.jpg

Δημοσ.

Από μια ματιά που έριξα, φαίνεται οτι το κειμενο είναι σε μονοχρωμο φόντο, άρα δεν είναι δύσκολο.

Αν εξαιρέσεις τα "Σχολη Τ.... ..... Παραγωγής" κάτω από το logo και τη λέξη "Θέμα" στο κέντρο που θέλουν "ειδικές τεχνικές", για τα υπόλοιπα μπορείς να κανεις τα εξής με εναν καλό image editor (paintshop pro ή Photoshop)

1. Επιλέγεις την ορθογώνια περιοχή που περιεχει το κείμενο προς αλλαγή. (εργαλείο με διακεκομμένο ορθογώνιο-δε θυμάμαι πως λέγεται(=δθπλ))

2. Κάνεις cut και μένει ένα ασπρο κενό.

3. Επιλέγεις με το "σταγωνόμετρο-δθπλ" το χρώμα από διπλανά pixel.

4. Με τη "βούρτσα" γεμίζεις το κενό ορθογώνιο με το σωστό χρώμα.

5. Επιλέγεις το εργαλείο "Text" (αυτό με το Α), γράφεις το νέο κείμενο, ρυθμίζεις γραμματοσειρά και μέγεθος, επιλέγεις να το κάνει "selection", το βάζεις στο σημείο που θες, επιλέγεις το χρώμα που θες για τα γράμματα και όπως είναι επιλεγμένο το περίγραμμα των γραμμάτων το περνάς με τη "βούρτσα"

(*) Η διαδικασία είναι βγαλμένη απ' ότι θυμάμαι απο paintshop....κάπως αντιστοιχα γίνεται και με photoshop, απλά το photoshop έχει πιο πολλές επιλογές στα εργαλεία και εγώ προσωπικά ψιλοχάνομαι.

Επίσης το όλο concept έχει και μια "καλλιτεχνία" οπότε θέλει να βάλεις και την προσωπική σου μαεστρια για να βγει καλό το αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία...

Υ.Γ. Άμα πάρεις το "κολαϊ" δε θα σου πάρει πάνω από 15-30 λεπτά να αλλάξεις όλα τα κείμενα(πλην των 2 που προανέφερα)

Δημοσ.

αν σου κάνει βγάλε την κανονική να στην φτιάξω

η διαδικασία είναι πάνω κάτω που περιγράφει ο φίλος mvaggel

post-1873-129062934485_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...