Προς το περιεχόμενο

Βαρέθηκα τα Reboot!!!! (απίστευτη ιστορία!)

KalEL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν... Κατ' αρχάς γειά σας! Στέλνω αυτό το ποστ γιατί πραγματικά έχω απελπιστεί με το μηχάνημα μου και ζητώ βοήθεια από εσάς. Το προηγούμενο καλοκαίρι αγόρασα ένα η/υ altec ο οποίος φέτος άρχισε στα καλά καθούμενα να κάνει συνέχεια reboot και ιδιαίτερα όταν κάνω εργασίες που φορτώνουν το cpu (πχ video encode) εε.. λέω και γω στείλτο πίσω μιας και είναι στην εγγύηση.... Παω την πρώτη φορά και μου αναφέρουν οτι δεν βρήκαν προβλημα και οτι είναι μια χαρά. Το παίρνω πίσω το φέρνω σπίτι και για λίγο καιρό δεν το έκανε... Μετά.. ΠΑΛΙ! Αντε πάλι κουβάλα το. Δεύτερη φορά μου λένε οτι δεν έχει τίποτα. Τσαντίζομαι και αναγκάζονται να με πάνε στα εργαστήρια να το δώ. Και όντως δεν έκανε τίποτα (πολύ περίεργο). Το φέρνω πίσω σπίτι δεύτερη φορά και μετά από λίγο καιρό άρχισε πάλι.... Λέω τέρμα: Δεν το ξαναπάω. Μου είχαν πει να σβήσω τα win και το έκανα. Τους ρώτησα αν είναι υπερθέρμανση και μου είπαν οτι η θερμοκρασία είναι σε απολύτως φυσιολογικά επίπεδα... Εγώ όμως επειδή μου είχε κολλήσει αυτή η ιδέα έβαλα αλλο ένα ανεμιστηρακι. Για λίγο καιρο δουλεψε κανονικά μετά πάλι τα ίδια. Και το αστείο είναι οτι αν ανοίξεις το καπάκι και βάλεις έναν ανεμιστήρα μπροστά στη μητρική δεν κανει!!!!!!!!!!! Έλεος! Τι συμβαίνει ρε παιδιά? Μου έρχεται να αυτοκτωνήσω!

Προδιαγραφές:

intel cel 2.66

512 ram

32 mb on board VGA

2 HDDs 40+80

motherboard msi via p4m266a + 8237 chipset based

Υ.Γ.> αμα θέλετε θερμοκρασίες να σας δώσω αλλά είναι φυσιολογικές.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Εμενα παντως για υπερθερμανση μου ακουγεται.

Δοκιμαστικα βγαλε το καπακι και κανε την δουλεια σου και δες αν συνεχιζει να εχει το ιδιο προβλημα.

Οπως λες,φετος αρχισε τα προβληματα.Περσι τον επιφορτωνες με βαριες εφαρμογες οπως τωρα?Τωρα το καλοκαιρι το εμφανισε το προβλημα?

Ριξε και τις θερμοκρασιες αφου σου ειναι ευκολο.

Δημοσ.

το έχω δοκιμάσει και χωρίς καπάκι... δεν γίνεται τίποτα. Κοίτα στην αρχή δεν έκανα και πολλά πράγματα από προγράμματα. αλλά αυτό το έκανε με παιχνίδια που έβαζα. όχι το έκανε και το χειμώνα. Πως να ρίξω τις θερμοκράσίες?

Δημοσ.

.....Φίλε ο Celeron είναι D ή απλός? Αν είναι celeron D τότε έχει πρόβλημα θερμοκρασίας από μόνος του.....βάλε κάνα zalman για τον cpu και πάρε και καμμιά κάρτα γραφικών....Λογικά μπορεί να είναι θερμοκρασία....τσέκαρε θερμοκρασία από bios και βάλε κανά Everest για να την τσεκάρεις στα win....

Δημοσ.
.....Φίλε ο Celeron είναι D ή απλός? Αν είναι celeron D τότε έχει πρόβλημα θερμοκρασίας από μόνος του.....βάλε κάνα zalman για τον cpu και πάρε και καμμιά κάρτα γραφικών....Λογικά μπορεί να είναι θερμοκρασία....τσέκαρε θερμοκρασία από bios και βάλε κανά Everest για να την τσεκάρεις στα win....

celeron d einai dystyxos. skeftika kai ego na allakso cpu fan. tha to kano. exo valei kai karta grafikon agp alla den egine kai tipota.... oso gia tin thermokrasia tin exo koitaksei kai ego kai i altec kai apo to bios kai apo ta win. Ti allo pia na kano!

Δημοσ.

gia kalokairi kala eisai.... alla 3000 strofes anemistiraki ??? 80ari na ipothesw...de sou pernei ta aytia?tha itan kalitero na kaneis kapoio encoding kai katholi ti diarkeia na parakoloutheis ti thermokrasia kai na mas peis ti thermokrasia otan kanei reboot.... alla gia na kanei reboot prepei na piasei para poloys bathmous ektow kai an i mitriki sou sto bios exei rithmisi pou na theteis esi ti thermokrasia pou tha kleinei kai ayti i ther4mokrasia einai xamiloutsika kai otan ti ftanei na kleinei to pc sou...

Δημοσ.
gia kalokairi kala eisai.... alla 3000 strofes anemistiraki ??? 80ari na ipothesw...de sou pernei ta aytia?tha itan kalitero na kaneis kapoio encoding kai katholi ti diarkeia na parakoloutheis ti thermokrasia kai na mas peis ti thermokrasia otan kanei reboot.... alla gia na kanei reboot prepei na piasei para poloys bathmous ektow kai an i mitriki sou sto bios exei rithmisi pou na theteis esi ti thermokrasia pou tha kleinei kai ayti i ther4mokrasia einai xamiloutsika kai otan ti ftanei na kleinei to pc sou...

exei rythmisi gia tin thermokrasia (na klinei se kapoio epipedo) kai to exo kanei disable. tora tha koitakso tis thermokrasies sto encode kai tha sou po.

Δημοσ.

loipon se pliri iremia prin oi thermokrasies exoun os eksis:

Motherboard> 44C

CPU> 53C

HDD1> 41

HDD2> 41

ligo prin to reboot:

Motherboard: 45C

CPU> 64C

HDD1> 41

HDD2> 42

Y.G> Otan ekane reboot, meta to sima ton win xp mou evgale gia klasmata defteroleptou mia mple othoni me kinezika kai ekane gia defteri fora reboot kai meta mpike kanonika.

Δημοσ.

Δοκιμασες να χρησιμοποίησεις αλλο τροφοδοτικο ??

Ισως ακουγεται κουφο !!! αλλα ειχα (μαλλον) το ιδιο προβλημα .

Οταν ετρεχα παιχνιδια η βαριες εφαρμογες (και μερικες φορες χωρις να κανω τπτ) ,εκανε συνεχεια reboot (οταν ζοριζονταν η CPU).

Αλαξα τροφοδοτικο (ειχα ενα Q-TEC !!!!! ) και απο τοτε ολα δουλευουν ρολοι :)

**Υποψιν οτι το προβλημα δεν παρουσιαζονταν συνεχεια, το επιανε για 1 - 2 βδομαδες μετα για 2-3 μερες ηταν ολα ΟΚ και μετα παλι τα ιδια

• Moderators
Δημοσ.

Ριξε και μια ματια και στο event viewer των windows,μπορει να παρεις μια ιδεα για την αιτια.

Δημοσ.

Κάποιες MSI έχουν επιλογή για aggressive timing και dynamic overclocking.Εαν έχει και η δικιά σου κάνε disable να δούμε...Αυτά τα 2 σε συνδιασμό προκαλούν reboot σε βαριές εφαρμογές...

Αν δεν είναι κάτι τέτοιο πιο πιθανός ένοχος το τροφοδοτικό...Τι μάρκα σου βάλαν??

Δημοσ.

a) posa watt einai to trofodotiko sou? an einai 300w kai exeis polles siskeues mporei na mhn tis sikwnei.

B) kane enan elegxo me tis mhnme sou me to memtest v3.2

Isws na exeis problhma me tis mhnmes.

c) apenergopoihse tis usb thises sou apo to bios kai koita an sto kanei pali.

Δημοσ.

Me ta Q-TEC olos o kosmos exei problhma. enas filos mou, 2 fores phre Q-TEC kai tis 2 fores tou ekane ta idia. auta ta akura reset...

Exeis dokimasei na deis ti temp anebazei o cpu sou se full mode? den nomizw autoi sto service otan to phges, na to dokiman se full mode ti sumperifora exei...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...