Προς το περιεχόμενο

Greeklish

dioptra999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα δεν ειπα οτι δεν γραφω ελληνικα (απλα για τους λογους που ειπα δεν τα χρησιμοποιω αν μπορεις να το καταλαβεις αυτο) η greeklish που απλα με βολευουν καλυτερα και για αυτο τα χρησιμοποιω περισσοτερο.

δεν θεωρω τον εαυτο μου παντογνωστη του φορουμ απλα χαιρομαι να μπορω να βοηθησω τους συνομιλητες μου σε κατι που ξερω αν δεν το ξερω τους βοηθανε αλλοι.

αντι να κρινεις εμενα δεν βοηθας καλυτερα οποιον θελει βοηθεια.

επισης δεν νομιζω να σε εχω ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εσυ ομως το εχεις κανει αυτο (2) ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ αυτο το πραγμα δεν πειραζει ομως οπως ειπα στο ιντερνετ αλλους τους σεβεσαι για αυτα η τον τροπο που γραφουν και αλλους τους γραφεις σε ποια κατηγορια ανηκεις εσυ βρες το μονος σου.

χωρις παραξηγηση αν τωρα νομιζεις οτι σε προσβαλω κανε με αναφορα στον συντονιστη.

τελος συζητησης.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωραία...έστω ότι σε προφανώς όχι αμελητέο ποσοστό νοικοκυριών υπάρχουν λειτουργικά τα οποία δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Εάν μιλάμε για Unixoειδή' date=' ΒSD, Αmiga, AtariST και άλλα τέτοια τότε αυτοί που τα χρησιμοποιούν κάτι ξέρουν παραπάνω από το μέσο χρήστη. Βέβαια θα ήθελα πάρα πολύ να δω τι ποσοστό χρηστών τέτοιων λειτουργικών σερφάρει καθημερινά στο νετ.

Τώρα όσον αφορά τις εκδόσεις Windows που δεν υποστηρίζουν εγγενώς ελληνικά μπορώ να σου πω ότι δεν υποστηρίζουν εγγενώς και TCP/IP, οπότε εάν κάποιος έχει ρυθμίσει το λειτουργικό του (πχ Windows 3.00) έτσι ώστε να μπαίνει στο νετ, ε τότε χαλαρά έχει περασμένα και ελληνικά. (το αν υπάρχουν χρήστες με XT/hercules που αν δεν την "τσιπάρεις" δεν δείχνει ελληνικά που να κοπανιέσαι οι οποίει σερφάρουν στο Insomnia με Lynx, ε αυτό το αγνοώ)

Προφανώς μιλάς για διαφορετικά φορητά ε? Όλα χωρίς ελληνικά...Μήπως τελικά το έχεις βίτσιο? Εκτός και αν στην δουλειά σου (η οποία υπάγεται στο δημόσιο) έχετε υπολογιστές από τα αφορολόγητα του Dubai...Το ΣΔΟΕ τι λέει για αυτό?[/quote']

ιδια φορητα ειναι ενα το οποιο ανηκει στην εργασια μου (χωρις ελληνικα μονο recover DVD και PARTITION) και ενα το οποιο ανηκει σε μενα και του εχω ελληνικα windows με το δικο του σεριακο νουμερο.

αγοραστηκαν σε ταξιδι το οποιο εκανε συναδελφος για δουλεια της υπηρεσιας διοτι οπως ξερουν μερικοι ανοιγουν δουλειες στο DUBAI με συνεργασια ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΡΑΒΩΝ

το ΣΔΟΕ δεν λεει τιποτα γιατι αγοραστηκαν κανονικα και περασαν απο το τελωνειο κανονικα με τις αποδειξεις τους απλα δεν φορολογουνται λογω προελευσης αν σε ικανοποιει αυτο.

Δημοσ.
Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις' date=' η θέση του administrator είναι ξεκάθαρη:

"Τα greeklish είναι καρκίνωμα και αργά η γρήγορα πρέπει να καταργηθούν."

Εδωσα..ραντεβού στο προτελευταίο μου post στο παρόν θέμα,για το επόμενο που θα ανοίξει με ίδιο αντικείμενο,αλλά διαβάζοντας το παραπάνω δεν άντεξα..

Δηλαδή και ο admin παραδέχεται ανοιχτά ότι είναι καρκίνωμα,και όμως δεν υπάρχει περίπτωση στο άμεσο μέλλον να αλλάξει στο Insomnia?

Αντιθέτως είναι υποχρεωτικά στο "Μπλαμπλα" για ποιό λόγο?

Αντι να είναι υποχρεωτικά τα ελληνικά στο Insomnia(που για πολλούς από μας αποτελεί και εργαλείο για να λύνουμε τα δεκάδες προβλήματα με τους υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά μαραφέτια,και να μας διευκολύνει και στην αναζήτηση)είναι προαιρετικά!

Στο κάτω-κάτω δεν τρέχει και τίποτα αν δεν μπαίνουμε και ποτέ στο "Μπλαμπλα",το Insomnia όμως μας είναι απαραίτητο πλέον.

Συγνώμη αλλά ξαναλέω πως τον έχετε ανάποδα τον κανονισμό:confused:

Επιτέλους καταλάβετε ότι είναι κουραστικά τα greeklish!

Εστω και ανορθόγραφα γράψτε με ελληνικά fonts,δεν είναι ντροπή.

Δημοσ.

παλια υποθεση τα γκρικλις..... και παλια διαμαχη επισης.

Εγω παλια εγραφα γκριγκλις, αλλα το αλλαξα γιατι εγραφα μεγαλα κειμενα και κουραζοταν οταν με διαβαζαν. Παρατηρησεις απο φιλους χρηστες ηταν οτι αμα θες να σε διαβαζει κοσμος μην γραφεις γκριγκλις και ειχαν δικαιο γιατι ενα μεγαλο κειμενο οταν ειναι γραμμενο με γκριγκλις ειναι οντως κουραστικο.

Ωστοσο αυτο δεν θεωρω οτι ειναι πανακεια, δηλαδη σε ενα γενικο φορουμ καλο ειναι να γραφουν ολοι ελληνικα καθαρα ιδιως οταν ειναι μεγαλα κειμενα. Σε ενα τεχνικο κυριως site οπως αυτο του insomnia ειναι λιγο υπερβολη.

Υπαρχει κοσμος που προγραμματιζει, γραφει ρουτινες και χρησιμοποιει γκριγκλις κατα κορον.... τι να πουμε σε αυτους δηλαδη??? προγραμματιζετε - γραφετε στα ελληνικα με το στανιο???

Το βρισκω πολυ ολοκληρωτικο οτι επειδη σε πολλα φορουμ εχει κυριαρχησει η ελληνικη γλωσσα, ετσι πρεπει να γινει σε ολα τα φορουμ. Δεν ειναι καθολου ασχημο να υπαρχουν 2-3 ελληνικα φορουμ οπου να γραφουν χρηστες και σε γκριγκλις εφοσον ετσι βολευονται.

Επισης οτι βολευει εμας δεν ειναι και απαραιτητο να βολευει τους παντες. Ενας σεβασμος σε εκατερωθεν αποψεις νομιζω ειναι απαραιτητος. Για να μην αναφερθω σε αρκετες τεχνικες δυσκολιες που μπορει να εχει καποιος, αν ειναι καπου στο εξωτερικο κλπ.

Τελος ειμαι υπερ του open minded αποψεων και θεσεων παρα των ολοκληρωτικων λυσεων. Φορουμ οπου δια ροπαλου πρεπει να γραφεις ετσι η αλλιως διαγραφεσαι ειναι τελειως ολοκληρωτικα και δεν νομιζω οτι αρμοζουν στην φιλοσοφια του ιντερνετ.

Καλησπερες

Δημοσ.

α δηλαδή το ΙΕΚΕΠ ξοδεύει τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών με βάση το τι laptop γυάλισε σε έναν εργαζόμενό του στο πληρωμένο από τους φορολογούμενους πολίτες ταξιδάκι που πήγε στο DUBAI...πάλι καλά που έστω και κατά λάθος τα μαθαίνουμε κάποια στιγμή...

Δημοσ.

Το βρισκω πολυ ολοκληρωτικο οτι επειδη σε πολλα φορουμ εχει κυριαρχησει η ελληνικη γλωσσα..

Βρε τους ολοκληρωτικούς τους φασίστες:confused:

Ντροπή τους.

Δημοσ.

αλλοι το κανουν αυτο εγω ειμαι απλος χρηστης εδω περα και ουδεποτε επιδιωξα να γινω admin/smod/mod ειμαι οτι εισαι και εσυ απλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω σεβομαι τον συνομιλητη μου ειτε τον γνωριζω προσωπικα ειτε οχι και ας ειμαι νεοτερος στο φορουμ απο σενα σε αντιθεση με σενα που απο τα γραφομενα σου δεν τον σεβεσαι μπορει να κανω λαθος και απλα να μην με γουσταρεις σε αυτο υπαρχει η εξης λυση να μην απανταω οπου απαντας εσυ και το αντιθετο.

διοτι φιλε μου εχουμε δημοκρατια δεν σε υποχρεωνει κανεις να μου απαντησεις αν δεν γουσταρεις δεν εχω κανενα προβλημα σε αυτο.

αλλα δεν μπορεις να με προσβαλεις γιατι αυτο ειναι προσωπικη αντιπαραθεση το οποιο οπως γνωριζεις απαγορευεται απο το φορουμ και επισης δεν το επιτρεπω και εγω προσωπικα αυτο και ηδη εχω ενημερωσει τους υπευθυνους του φορουμ για αυτο.

δεν εχω να πω τιποτα αλλο αρκετα νομιζω κουρασαμε τους υπολοιπους συνομιλητες με το εκτος θεματος μηνυμα.

Δημοσ.

δεν εχω να πω τιποτα αλλο αρκετα νομιζω κουρασαμε τους υπολοιπους συνομιλητες με το εκτος θεματος μηνυμα.

κουρασμένοι είμαστε με το να βλέπουμε ένα θέμα περί greeklish το δίμηνο.....

Δημοσ.
α δηλαδή το ΙΕΚΕΠ ξοδεύει τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών με βάση το τι laptop γυάλισε σε έναν εργαζόμενό του στο πληρωμένο από τους φορολογούμενους πολίτες ταξιδάκι που πήγε στο DUBAI...πάλι καλά που έστω και κατά λάθος τα μαθαίνουμε κάποια στιγμή...

παλι λαθος κανεις το ταξιδι εγινε για λογαριασμο του φορεα που ανηκουμε και η αγορα εγινε με χρηματα τα οποια για το μεν δικο μου τα εδωσα εγω απο την τσεπη μου το μεν της εργασιας τα εδωσε απο την τσεπη της η διευθυντρια και ο λογος ειναι οτι αντικατεστησε ενα fujitsu siemens που ανηκε στην σχολη (απο προσφορα του δημοσιου προς την σχολη το οποιο ειχε πολλα προβληματα μη επισκευασιμα και θα παει σε καποιο σχολειο που δεν εχουν υπολογιστες μαζι με καποια αλλα που θα τα κανουμε δωρεα.)

να μην λεμε και οτι θελουμε να τα λεμε με το ονομα τους φιλε μου ποτε δεν ξοδευουμε χρηματα φορολογουμενων πολιτων (και βαζω και τον εαυτο μου μεσα) για προσωπικη μας υποθεση αν το κανουν αλλοι ειναι δικο τους θεμα εμεις παντως οσο γνωριζω δεν το κανουμε αυτο.

Δημοσ.
κουρασμένοι είμαστε με το να βλέπουμε ένα θέμα περί greeklish το δίμηνο.....

φιλε μου ειτε εχω/εις δικιο τις αποφασεις τις παιρνουν αλλοι οχι εμεις αν το φορουμ κρινει οτι τα ελληνικα θα ειναι η επισημη γλωσσα οσοι μπορουν να γραφουν θα μεινουν οσοι δεν μπορουν η δεν θελουν θα φυγουν και θα πανε αλλου τα πραγματα ειναι απλα ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για αυτο που λεγεται ΙΝΣΟΜΝΙΑ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ αρα κανει οτι θελει.

κοινως αποφασιζει και διαταζει γιατι ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ.

το κυριοτερο ειναι οτι δεν μπορουμε να υποχρεωσουμε κανεναν το πως θα γραφει ειναι δικο του θεμα.

Δημοσ.
παιχνιδι ειναι αν ειναι δικος μου ο υπολογιστης οχι αν ειναι της εργασιας διοτι δεν με ενδιαφερει.

φιλε μου στον φορητο δεν μπαινουν με το παρων recover dvd που εχει μονο αν κατεβασω τους οδηγους ξεχωριστα αλλα επειδη ανηκει στην εργασια οχι σε μενα δεν με ενδιαφερει.

παλι λαθος κανεις η αγορα εγινε με χρηματα τα οποια για το μεν δικο μου τα εδωσα εγω απο την τσεπη μου

ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω.....

Δημοσ.
ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω.....

να στα εξηγησω μηπως εδωσα λαθος διατυπωση.

πρωτον αγοραστηκαν δυο ιδια φορητα ιδια μαρκα ιδιο μοντελο.

δευτερον πληρωθηκαν με δικα μας (προσωπικα) χρηματα οχι τις σχολης.

τριτον αυτο που ανηκει στην σχολη εμεινε οπως ηταν χωρις ελληνικη υποστηριξη μιας και ειναι με RECOVER DVD , PARTITION μεχρι να ληξει η εγγυηση του διοτι αν του φορτωσω αλλο λειτουργικο (χανει την εγγυηση το λεει μεσα στους ορους).

τεταρτον το δικο μου επειδη δεν με νοιαζει για την εγγυηση του εβαλα ελληνικα windows και γλωσσα και ολα τα καλουδια (οδηγους τους κατεβασα οτι δεν βρηκε απο μονο του απο το ιντερνετ.

ελπιζω να εγινα κατανοητος τωρα.

Δημοσ.

SPARE US ρε admin.tk ...

απλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω σεβομαι τον συνομιλητη μου ειτε τον γνωριζω προσωπικα ειτε οχι και ας ειμαι νεοτερος στο φορουμ απο σενα σε αντιθεση με σενα που απο τα γραφομενα σου δεν τον σεβεσαι

και επειδη εισαι και παλιοτερος χρηστης σε αυτο το φορουμ θα επρεπε να δειχνεις περισσοτερο σεβασμο οπως δειχνω εγω σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ και ας με εχει ΘΙΞΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.

Άν μας σεβόσουν εσύ θα πέρναγες και μια από εδώ...

Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα και @@λογείς επι τόσες σελίδες.....

SPARE US!

Δημοσ.

α δηλαδή τόση ώρα μιλάμε για τον υπολογιστή της δουλειάς σου, στον οποίο δεν προσθέτεις τα ελληνικά(τόση ώρα εννοούσα ότι ένας admin σίγουρα ξέρει να προσθέσει μία επιπλέον γλώσσα - όχι να κάνει φορμάτ με ελληνικά win), διότι δεν είναι δικός σου αλλά της δουλειάς σου και δεν θες να μπλέξεις (αν και τον έχεις πληρώσει από την τσέπη σου).

Ρε καλά κάνουν και σας έχουν κλειδαμπαρωμένους τους admin κάπου να μην φαίνεστε γιατί δεν είστε να μιλάτε με τον κόσμο.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...