Προς το περιεχόμενο

Greeklish

dioptra999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι πραγματικά ένα ειδος έλλειψης σεβασμου το να γραφει κάποιος με Greeklish. Και δεν αναφερομαι στα μικρά μηνυματα της μιας σειρας ...

Ενα μεγάλο κειμενο σε greeklish κουραζει, ειναι δυσανάγνωστο και προσωπικα μου φανερώνει πως ο γραφών ειναι άνθρωπος που βαριέται πολυ μάλλον και τα ελληνικά τα υποτιμά.

Άθλιο και αστείο και το επιχειρήμα ... δεν εχει το pc μου ελληνικές γραμματοσειρές :P

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

an kapoios exei ksekinisei tous ypologistes tin dekaetia tou 80-90 grafei me greeklish.

an einai pio argotera grafei ellhnika.

einai mia synitheia tou kathena ego prosopika prospatho na grapso ellhnika alla einai ligo dyskolo giati exo synithisei na grafo sto computer english or greeklish.

Δημοσ.

και εγω εγραφα greeklish γιατι δεν ειχα γραμματοσειρα στον υπολογιστη..μετα με εκραξαν,εψαξα και βρηκα γραμματοσειρα και τωρα λεω οτι γραφω ελληνικα

Δημοσ.
Είναι πραγματικά ένα ειδος έλλειψης σεβασμου το να γραφει κάποιος με Greeklish. Και δεν αναφερομαι στα μικρά μηνυματα της μιας σειρας ...

Ενα μεγάλο κειμενο σε greeklish κουραζει' date=' ειναι δυσανάγνωστο και προσωπικα μου φανερώνει πως ο γραφών ειναι άνθρωπος που βαριέται πολυ μάλλον και τα ελληνικά τα υποτιμά.

Άθλιο και αστείο και το επιχειρήμα ... δεν εχει το pc μου ελληνικές γραμματοσειρές :P[/quote']

kalo einai na min krineis file mou tous allous gia na min kritheis giati den ksereis ti mixanima xrisimopoiei o allos kai ti leitourgiko.

yparxoun mixanimata palia kai nea opos yparxoun leitourgika ta opoia den exoun ellhnika h oi katoxoi einai apo allh xora h ta computer apla agorastikan apo allh xora kai den ypostirizoun ellhnika.

paradeigma to diko mou laptop agorasmeno apo DUBAI (aforologhto)

markas HP Pavillon Series me WinXP Pro Sp2 ENGLISH xoris GREEK SUPPORT katholou oute sto OFFICE.

βεβαια στο σπιτι και στην δουλεια εχω μηχανημα με ελληνικη γλωσσα απλα σε μενα ειναι η συνηθεια περισσοτερο διοτι μια ζωη γραφω english η greeklish παντως το προσπαθω οσο μπορω γιατι δεν γεννηθηκα εδω αλλα αγγλια και ειναι λιγο δυσκολο αν και σε μικρη ηλικια ηρθα με τους δικους μου ελλαδα και σπουδασα σε ελληνικα σχολεια δεν εχω φροντισει να μαθω ελληνικη γλωσσα τελεια περισσοτερο εμαθα τεχνικα θεματα και τωρα προσπαθω να μαθω και την γλωσσα (λιγο με τους τονους τις τελειες και τα κομματα δεν τα παω καλα αλλα θα μαθω.)

Δημοσ.

χμ... δεν μας τα λετε καλα... ελληνικα στο pc εχω απο το 88 με το scnheider euro pc ... (ακομα θυμαμαι το extkb.exe που φορτώναμε ... :P)

επιμένω πως είναι θέμα σεβασμου. Και τι παει να πει έτσι έχω μάθει ? Και όταν ειναι μικρός κανεις έχει μάθει να τον σκουπίζουν όταν πάει τουαλέτα, αλλά μεγαλώνοντας το κάνει μόνος του :D

edit. gia admin.iekep

χωρις greek support ε ? Καλά εσυ εξαιρείσαι :o ,

αλλά εδω δεν έχουμε να κάνουμε με 2-3 - 5 - 10 χρηστες αλλά με ένα φαινομενο μαζικο ....

Δημοσ.

Εντάξει δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι ένα κείμενο στα ελληνικά με την στοιχειώδη δομή (αλλαγές παραγράφων κλπ) είναι πολύ πιο εύκολα αναγνώσιμο και κατανοητό

ΑΛΛΑ

το θέμα το έχουμε εξαντλήσει στο παρελθόν και ανεξάρτητα με το τι θέλει μια μερίδα χρηστών ο admin (και όχι αντμίν - ας μην φτάσουμε σε χονδροειδείς σωβινισμούς) έχει πει την άποψή του

@ admin.iekep : ειδικά για κάποιον που κάνει την δουλειά που δηλώνει το nickname σου, νομίζω πως είναι παιχνιδάκι να βάλεις ελληνικό πληκτρολόγιο (άμα θες στα κάνω και με ελληνικά menu τα win σου)

Δημοσ.

ναι φιλε μου ομως σου ειπα δεν ξερεις τα ποσοστα των υπολογιστων που παιζουν σημερα και με τι λειτουργικο.

νομιζετε ολοι σας οτι ο λαος σε μεγαλο ποσοστο εχει υπολογιστες νεας τεχνολογιας σας πληροφορω οτι κανετε λαθος υπαρχουν ατομα τα οποια εχουν και παλιους υπολογιστες και λειτουργικα τα οποια δεν ξερουν να τα χρησιμοποιουν καλα καλα και να γραψουν και ελληνικα μου λετε.

αν κανεις ερευνα αγορας στα ελληνικα νοικοκυρια θα δεις τι υπολογιστες παιζουν.

ο υπολογιστης που λες οτι ειχες το 80-90 εμενα ηταν ο 3ος μου τοτε

ξεκινησα με Spectrum ZX 80 μετα με 8088 μετα με 80286 αργοτερα 80386-486-pentium-pentium 2-pentium 3-pentium 4 (ola doyleuoun akoma kai to ZX80 paei se ektheseis)

gia auto leo na min krineis giati mporei na kritheis.

thes na sou perigrapso leitoyrgika ta opoia den exeis ellhnika oti kai na kaneis

i ekdoseis leitourgikon windows ta opoia den exoun ellhnika.

h oti thes ola ta gnorizo.

edo stin sxoli mas eferan PC markas FUJITSU SIEMENS me WINXP SP2 HOME XORIS ELLHNIKH YPOSTHRIKSH

kai zhthsa kai mas esteile ekneou CD me GR ti mou lete tora.

Δημοσ.
Εντάξει δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι ένα κείμενο στα ελληνικά με την στοιχειώδη δομή (αλλαγές παραγράφων κλπ) είναι πολύ πιο εύκολα αναγνώσιμο και κατανοητό

ΑΛΛΑ

το θέμα το έχουμε εξαντλήσει στο παρελθόν και ανεξάρτητα με το τι θέλει μια μερίδα χρηστών ο admin (και όχι αντμίν - ας μην φτάσουμε σε χονδροειδείς σωβινισμούς) έχει πει την άποψή του

@ admin.iekep : ειδικά για κάποιον που κάνει την δουλειά που δηλώνει το nickname σου' date=' νομίζω πως είναι παιχνιδάκι να βάλεις ελληνικό πληκτρολόγιο (άμα θες στα κάνω και με ελληνικά menu τα win σου)[/quote']

παιχνιδι ειναι αν ειναι δικος μου ο υπολογιστης οχι αν ειναι της εργασιας διοτι δεν με ενδιαφερει.

φιλε μου στον φορητο δεν μπαινουν με το παρων recover dvd που εχει μονο αν κατεβασω τους οδηγους ξεχωριστα αλλα επειδη ανηκει στην εργασια οχι σε μενα δεν με ενδιαφερει.

στο σπιτι και δουλεια πλεον εχω ελληνικα WINDOWS XP PRO SP2 GR , LINUX με GR υποστηριξη και ολες τις εκδοσεις σερβερ των windows με ελληνικη υποστηριξη.

το προβλημα που ειχα με το πληκτρολογιο παλια (λογω wyse) το διορθωσε η εργασια μου με αγορα καινουργιων υπολογιστων τα παλια και ολα τα wyse τα εδωσαν στον παλιατζη με εξαιρεση ενα που κρατησα εγω για το σπιτι.

τωρα εχουμε P4 3.2-3.6 ως τερματικα και ως σερβερ.

οπως ειπα ειναι θεμα συνηθειας το ποια γλωσσα γραφης χρησιμοποιουμε.

καμια φορα ομως δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ελληνικα καποιοι χρηστες τι πρεπει να κανουμε να τους εκτελεσουμε.

αυτο φωναζω και εναντιονομαι σε φορουμ τα οποια υποστηριζουν μονο ελληνικα.

σε ενα δικο μου σιτε ενος παιχνιδιου που παιζουμε online το ξερετε οτι μας υποχρεωσαν αφου παιζουμε επισημους αγωνες με ξενες ομαδες να υποστηριζουμε στην σελιδα και ENGLISH και ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλλιως θα μας αποβαλλουν.

Δημοσ.
...

...

Να σε ρωτήσω ρε παλικάρι...

Στα Αντίδια και μανιτάρια με ηλιόσπορους εσύ τα μανιτάρια τα σωτάρεις πρώτα?

Και σε ρωτάω για μαγειρική γιατι από ότι φαίνεται από pc δεν ξέρεις την τύφλα σου...

Είσαι και admin... :roll:

Δημοσ.

afto einai to genika pio ilithio epixirma pou fernete kathe fora...

ti le re file? exeis provlima me to pc...kathome sou grafo kai sou vrisko links gia na se voithiso sto provlima kai den se sevome kiolas?

apo do kai pera otan tha exeis provlima grafe kato apo to arxiko sou post min apantisete se greeklish min sas kourazo den thelo tin voithia sas!

• Super Moderators
Δημοσ.

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, η θέση του administrator είναι ξεκάθαρη:

"Τα greeklish είναι καρκίνωμα και αργά η γρήγορα πρέπει να καταργηθούν. Το να υπάρχει ο περιορισμός τους μόνο στο forum του μπλα μπλα δε σημαίνει ότι θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο forum οπότε δε τίθεται θέμα τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Eιδικά στις γενικές συζητήσεις που επικρατούν στο συγκεκριμένο forum μπορείτε να πάρετε μια γεύση πόσο πιο ευκολοδιάβαστες είναι οι συζητήσεις πολλαπλών μηνυμάτων με ελληνικά.

[...] πλέον εν έτει 2006 είναι θέμα τεμπελιάς η χρήση τους και το βλέπω από εμένα τον ίδιο που μπορεί να γράφω ελληνικά στο forum αλλά στο MSN γράφω μόνο greeklish."

Αυτή είναι η επίσημη θέση του forum όσον αφορά τα greeklish. ;)

Δημοσ.
Να σε ρωτήσω ρε παλικάρι...

Στα Αντίδια και μανιτάρια με ηλιόσπορους εσύ τα μανιτάρια τα σωτάρεις πρώτα?

Και σε ρωτάω για μαγειρική γιατι από ότι φαίνεται από pc δεν ξέρεις την τύφλα σου...

Είσαι και admin... :roll:

εσυ ξερεις απο αυτο που ρωτησες γιατι εγω απλα δεν μαγειρευω.

αν ξερεις εσυ καλυτερα απο εμενα την δουλεια ελα να δουλεψεις εσυ στο δημοσιο εδω που ειμαι ευκαιρια να παρω συνταξη προωρα.

απλα την επομενη φορα να μιλας πιο ευγενικα διοτι δεν με ξερεις και απο χτες ουτε ειμαστε φιλαρακια , ουτε υπηρετησαμε μαζι φανταροι και επειδη εισαι και παλιοτερος χρηστης σε αυτο το φορουμ θα επρεπε να δειχνεις περισσοτερο σεβασμο οπως δειχνω εγω σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ και ας με εχει ΘΙΞΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ.

οι γνωσεις φιλε μου δεν φαινονται εδω περα αλλα στην πραξη ελα απο την δουλεια μου να δεις αν ξερω η οχι να την κανω.

το αν γνωριζω απο υπολογιστες μπορουν να στο πουν οι συνομιλητες μου εδω δεν θα στο πω εγω.

μην το παρεις προσωπικα εγω απλα κανω την δουλεια μου πληρωνομαι για αυτο που κανω μια χαρα εχω εξασφαλισει το υπολοιπο της ζωης μου και δεν με νοιαζει το τι λες εσυ η λενε οι διαφοροι κακοπροαιρετοι εδω μεσα.

αλλωστε στο ιντερνετ μια ζωη υπαρχουν αυτοι που τους σεβεσαι και αυτοι που τους γραφεις.

Δημοσ.
εχω εξασφαλισει το υπολοιπο της ζωης μου και δεν με νοιαζει το τι λες εσυ η λενε οι διαφοροι κακοπροαιρετοι εδω μεσα.

Κακοπροαίρετος? εγώ? εγώ απλά μία ερώτηση έκανα στον φωτεινό παντογνώστη του forum...

Επιτέλους όμως, μετά απο 164+548 posts άρχισες να γράφεις με ελληνικά...

Δημοσ.
ναι φιλε μου ομως σου ειπα δεν ξερεις τα ποσοστα των υπολογιστων που παιζουν σημερα και με τι λειτουργικο.

νομιζετε ολοι σας οτι ο λαος σε μεγαλο ποσοστο εχει υπολογιστες νεας τεχνολογιας σας πληροφορω οτι κανετε λαθος υπαρχουν ατομα τα οποια εχουν και παλιους υπολογιστες και λειτουργικα τα οποια δεν ξερουν να τα χρησιμοποιουν καλα καλα και να γραψουν και ελληνικα μου λετε.

αν κανεις ερευνα αγορας στα ελληνικα νοικοκυρια θα δεις τι υπολογιστες παιζουν.

ο υπολογιστης που λες οτι ειχες το 80-90 εμενα ηταν ο 3ος μου τοτε

ξεκινησα με Spectrum ZX 80 μετα με 8088 μετα με 80286 αργοτερα 80386-486-pentium-pentium 2-pentium 3-pentium 4 (ola doyleuoun akoma kai to ZX80 paei se ektheseis)

gia auto leo na min krineis giati mporei na kritheis.

thes na sou perigrapso leitoyrgika ta opoia den exeis ellhnika oti kai na kaneis

i ekdoseis leitourgikon windows ta opoia den exoun ellhnika.

edo stin sxoli mas eferan PC markas FUJITSU SIEMENS me WINXP SP2 HOME XORIS ELLHNIKH YPOSTHRIKSH

kai zhthsa kai mas esteile ekneou CD me GR ti mou lete tora.

Ωραία...έστω ότι σε προφανώς όχι αμελητέο ποσοστό νοικοκυριών υπάρχουν λειτουργικά τα οποία δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Εάν μιλάμε για Unixoειδή' date=' ΒSD, Αmiga, AtariST και άλλα τέτοια τότε αυτοί που τα χρησιμοποιούν κάτι ξέρουν παραπάνω από το μέσο χρήστη. Βέβαια θα ήθελα πάρα πολύ να δω τι ποσοστό χρηστών τέτοιων λειτουργικών σερφάρει καθημερινά στο νετ.

Τώρα όσον αφορά τις εκδόσεις Windows που δεν υποστηρίζουν εγγενώς ελληνικά μπορώ να σου πω ότι δεν υποστηρίζουν εγγενώς και TCP/IP, οπότε εάν κάποιος έχει ρυθμίσει το λειτουργικό του (πχ Windows 3.00) έτσι ώστε να μπαίνει στο νετ, ε τότε χαλαρά έχει περασμένα και ελληνικά. (το αν υπάρχουν χρήστες με XT/hercules που αν δεν την "τσιπάρεις" δεν δείχνει ελληνικά που να κοπανιέσαι οι οποίει σερφάρουν στο Insomnia με Lynx, ε αυτό το αγνοώ)

παιχνιδι ειναι αν ειναι δικος μου ο υπολογιστης οχι αν ειναι της εργασιας διοτι δεν με ενδιαφερει.

φιλε μου στον φορητο δεν μπαινουν με το παρων recover dvd που εχει μονο αν κατεβασω τους οδηγους ξεχωριστα αλλα επειδη ανηκει στην εργασια οχι σε μενα δεν με ενδιαφερει.

paradeigma to diko mou laptop agorasmeno apo DUBAI (aforologhto)

markas HP Pavillon Series me WinXP Pro Sp2 ENGLISH xoris GREEK SUPPORT katholou oute sto OFFICE.

Προφανώς μιλάς για διαφορετικά φορητά ε? Όλα χωρίς ελληνικά...Μήπως τελικά το έχεις βίτσιο? Εκτός και αν στην δουλειά σου (η οποία υπάγεται στο δημόσιο) έχετε υπολογιστές από τα αφορολόγητα του Dubai...Το ΣΔΟΕ τι λέει για αυτό?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...