Προς το περιεχόμενο

2 ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ 1

Hlapatsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να κάνω δίκτυο με δύο φίλους μου που είναι και γείτωνες μου.Με τον ένα η απόσταση μεταξύ μας είναι είναι μερικά μέτρα οπότε μπορούμε άνετα να συνδεθούμε ενσύρματα με τις ενσωματομένες κάρτες δικτύου μας.Με τον άλλο όμως η απόσταση δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο οπότε η λύση είναι το ασύρματο μιας και έχουμε οπτική επαφή.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται σε έναν υπολογιστή να υπάρχουν 2 κάρτες δικτύου που να λειτούργούν παράλληλα,στην συγκεκριμένη περίπτωση μία ενσύρματη και μία ασύρματη ή θα χρειαστώ κάποια άλλη συσκευή δικτύου?Ευχαριστώ

Δημοσ.

εννοείται ότι μπορούν να λειτουργούν παράλληλα 1 και 2 και 10 κάρτες δικτύου :D

Απλά εσύ θα κάνεις bridge τις 2 συνδέσεις οπότε θα είστε και οι 3 στο ίδιο υποδίκτυο. Άλλη συσκευή δε χρειάζεται. Εσύ και ο μακρινός γείτονας θα πάρετε 2 wifi κάρτες τις οποίες θα συνδέσετε σε ad-hoc mode.

Δημοσ.

έτσι όμως δεν είναι υποχρεωμένο το ενα απο τα δύο pc που συνδέονται ενσύρματα και έχει και την wifi κάρτα να έιναι συνέχεια ανοιχτό?

Δημοσ.

ναι γι'αυτο παρε ενα καλο Access Point, βαλε και μια μεγαλυτερη εξωτερικη κεραια και εισαι κυριος..Αν η αποσταση με τον δευτερο φιλο σου ειναι 50-100 μετρα με οπτικη επαφη ισως να μη χρειαστεις καν επιπλεον κεραια. Βαζεις το ΑΡ στο μπαλκονι σου και εισαι ετοιμος.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Δεν υπαρχει πρόβλημα για τον αν θα είναι ο ένας υπολογιστής πάντα ανοιχτός γιατί από τότε που έβαλα DSL δεν κλείνει!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

σαν τοπολογια ομως ειναι πολυ πιο σωστο μεσω ενος ΑΡ. εγω θα σε προτεινα να δωσεις κατι παραπανω και να το κανεις με ΑΡ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...