HaTHoR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Σήμερα παρέλαβα το νέο μου token για την υπηρεσία egnatiaTeller (e-banking), και το έβαλα μπρελόκ δίπλα στο επίσης ομορφούλι της Alpha Bank (αλλά σε μπλε), και καταχώρησα τα λοιπά στοιχεία μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά των e-banking μου των άλλων τραπεζών. Πάω λοιπόν και γω να κάνω μια έμορφη πληρωμή στoν αγαπημένo μου isp... και τα είδα όλα. Σαν καλό κορίτσι, κράτησα και screenshot - άλλωστε, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Είδα πως όλα βαίνουν καλώς, και πως το ποσό που είχα κατά νου να πληρώσω είχε καταχωρηθεί στο σύστημα (άλλωστε, το λέει, "Ποσό: 99,21") ... ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Τελικά... Είχα κάνει λάθος. Δεν ήταν όλα σωστά. Πήγαν να με χρέωσουν το ελάχιστο ποσό των εννέα χιλιάδων, εννιακοσίων είκοσι ένα ευρώ. Πανικοβλήθηκα! Τι να κάνω. Και τελικά τι έγινε; Αφού πήρα τηλέφωνο καμιά δεκαριά φορές στην δήθεν "24ωρο" υποστήριξη του egnatiaTeller, κατάφερα να μιλήσω με μια ξινή που μάλλον είχε ακούσει την ιστορία εκατοντάδες φορές. "Να άλλη μια χαζή", θα έλεγε από μέσα της. "Αν είχατε πατήσει την τάδε επιλογή, θα το βλέπατε και δε θα αγχωνόσασταν", μπλα μπλα. Μπα, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι όταν πάνε να σε χρεώσουν ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Τελικά όντως έχει επιλογή για ακύρωση συναλλάγματος. Και πάλι καλά... Κατάφερα να ακυρώσω τη συναλλαγή. Λέει πως έχεις 10 μέρες να την ακυρώσεις... δηλαδή κάνει 10 μέρες να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή; Πάμε καλά; Το τελευταίο πράγμα που μου είπε είναι ότι, "δεν πρέπει να βάζουμε κόμμα από το *μικρό* κομμάτι του keyboard, αλλά από το μεγάλο". Το numpad που χρησιμοποιούμε όλοι κατά κόρων στις δουλειές μας δηλαδή καταργείται. Τι όμορφα. Τα υπόλοιπα e-banking απ'ό,τι έχω δει, τα έχουν κάνει stupid-proof αυτά περί τελείας-κόμματος-παύλας-regional settings και δε συμμαζεύεται - ό,τι ποσό γράφεις, έχει ή σκριπτάκι που το τσεκάρει, ή αναγράφει στο confirmation ότι ΝΑΙ, πας να πληρώσεις 9900 ευρώ αντί για 99, βλάκα. Εδώ τουλάχιστον το έκαναν πιο εύκολο να ακυρώσεις τη συναλλαγή σου Γι'αυτό παίδες, προσέχτε που βάζετε την... εχμ, τελεία (και το κόμμα!) σας. You have been warned. Εdit: Το βρήκα!!! Η επόμενή μου συναλλαγή θα είναι να μεταφέρω σε τράπεζα στα νησιά Καϋμάν 910€! WHEEE!! Που είπαμε κλείνουμε εισιτήρια;
IOCTL Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Hathor exeis 9.000 euro mesa ston logariasmo sou? Pote 8a pame gia kafe ?
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Ωχ, και εγώ εκεί πληρώνομαι -και πληρώνω. Άσε την παπαριά τα 5 ευρω για το μπρελόκ.....
random Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 ότι και να πεις εχεις δίκιο. εγω στη θέση σου θα τον έκλεινα το λογαριασμό την επόμενη στιγμή. Το "μπλέξιμο" με το κόμμα/τελεία (delimiter χιλιάδων/δεκαδικών) ανάλογα με τα regional settings θα έπρεπε να το γνωρίζει και ο πιό άσχετος Ελληνας/Ευρωπαίος προγραμματιστής. Πόσο μάλλον κάποιοι που κρίθηκαν επαρκής για να δουλεύουν στην υλοποίηση τραπεζικής εφαρμογής. Η τελεία του numeric pad εμφανίζει το συμβολο ανάλογα σε τι γλώσσα εχεις ενεργή. με ενεργό το ΕΝ βγάζει τελεία, με ενεργό το EL βγάζει κόμμα. :mrgreen: Το σωστό ειναι να ζητάς απο το χρήστη να δίνει ΕΝΑ απο τα σύμβολα, όποιο θέλει, και να το θεωρείς διαχωριστη δεκαδικών, και να απορρίπτεις τη χρήση του διαχωριστή χιλιάδων. Αν δώσει και τα δύο (πχ 9,999.000 ή 9.999,0 ), ή το ένα πάνω απο 1 φορά (πχ 9,999,999) να το απορρίπτεις με το κατάλληλο μύνημα. Στις εικονες που εβαλες βλέπω πολύ χειρότερο Bug, απο μια απλή συγχυση κόμμα/τελεία. Δινεις ποσο 99,21 και το πρωτο μηνυμα σου το διχνει σωστα 99,21 Στην επόμενη οθονη το κάνει 9,921.00 Αν ειχε μπερδέψει τα συμβολα επρεπε να σε χρεώσει 99,210. Προφανώς ειναι "έξυπνο" λογισμικό ειδε στο υπολοιπό σου οτι δεν έχεις 99 χιλιαδες ευρώ, και σκέφτηκε, δεν κουνάμε μία δεξιά το κόμμα, μπας και αυτό εννοούσε; άμα δεν μας κάτσει, το κουνάμε αλλη μια και παίρνουμε 992. Αυτό, και το οτι στο 1ο μηνυμα "παρακαλώ επιβεβαιώστε", οτι δίχνει το ΣΩΣΤΟ ποσό, αυξάνοντας τον κίνδυνο να μην ακυρώσεις τη συναλλαγή. Αίσχος.
HaTHoR Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Μακάρι να μπορούσα να τονε κλείσω... είναι λογαριασμός μισθοδοσίας. Thanks for the insight.
amartolos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΣΩ e-banking ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΝΤΟΛΗ ΕΤΣΙ???ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ???ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ??? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ PM NA TO ΔΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.
CONAN_ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 HaTHoR ακριβώς το ίδιο είχα πάθει και εγώ.!!! Άρχισα τα τηλέφωνα με τα ίδια φυσικά αποτελέσματα με σένα. Μετά απο μερικές στιγμές πανικού, ακύρωσα την εντολή απο την κατάλληλη επιλογή του web banking. Φυσικά η τηλεφωνήτρια δεν μπορούσε να μου το πει όταν επικοινώνησα μαζί τους. Αμφιβάλλω αν είχε δει και ποτέ της το interface της τράπεζας.
random Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 ...ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΣΩ e-banking ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΝΤΟΛΗ ΕΤΣΙ??? χρησιμοποιώ web banking της Alpha. μπορεις να πληρώνεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, Forthnet τηλεφωνία, και εταιρείες κινητής, και άλλα, απο την 1η μέρα χωρίς διαδικασίες. Μόνο με την ΕΥΔΑΠ, πρέπει να ζητήσεις έγκριση για να πληρώνεις, να σου δώσουν ενα κωδικό που ενεργοποιήται απο τον επόμενο λογαριασμό νερού (δηλ, δεν προλαβαινεις για τον τρέχοντα). Πληρωμές μεμονομένες (αυτο που κάνω), δηλ. να μπαινεις καθε φορά εσύ και να μεταφέρεις το συγκεκριμένο ποσό ενός λογαριασμού ειναι δωρεάν. Πάγιες εντολές, ειναι άλλο (δηλ. αυτόματα μολις εκδίδει το λογαριασμό η Χ εταιρεία, να τους δίνει τα λεφτά η τράπεζα χωρις εσύ να ασχολήσαι). Αυτό νομίζω χρεώνεται. ολα αυτά με απλό λογαριασμό καταθέσεων. δεν ξερω για πιστωτικές.
boredmind Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 paidia mias k exw epixeirisei xrisimopoiw kata koron k sxedon gia ta panta to ebanking tis ethnikis. apo osa exw doulepsei alpha eurobank emporikis einai to pio swsto. apla exeis ti pio swsti ektipwsi gia kathe sinalagi pou kaneis. to sistima einai 24h oxi san merika pou de douleyei sk k 20:00 me 08:00. epeita gia kathe sinalagi xrisimopoieis enan arithmo o opoios onomazete tan k perneis enan arithmo apiveveosis tis sinalagis. fisika exeis option akirwsis ktl. istera mporeis na plirwseis tis perissoteres etairies apo opoiadipote allo ebanking system. gia rikste mia matia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.