doxadramas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Προσπάθησα χθες και σήμερα να βρω λύση στο Internet, από δω κι από κει, αλλά, αν και πολλοί είχαν ίδιο πρόβλημα, καμία προτεινόμενη λύση δεν έδωσε αποτέλεσμα. Για να δούμε την τύχη μας κι εδώ... Έχω στήσει ένα pc με Win Server 2003, πάνω στο οποίο τρέχει Active Directory, είναι Domain Controller του ενός και μόνο Domain που έχω φτιάξει (test.gr), τρέχει ο DNS (TESTER) αλλά δεν έχω βάλει τον DHCP (όλα τα pc του δικτύου έχουν static ips), WINS, IIS κτλ.. Αυτός βρίσκεται συνδεδεμένος πάνω σε έναν router. Στον router αυτόν υπάρχουν άλλα 4 pcs με WinXP Pro. Όλα βρίσκονται στο ίδιο Workgroup (test) και βλέπουν το ένα το άλλο, καθώς και διαμοιράζονται κοινούς φακέλους. (Στο Workgroup εμφανίζεται και ο server, χωρίς κανένα από τα XP pc να μπορεί όμως να δει τους κοινόχρηστους φακέλους του). Προσπαθώ, λοιπόν, να βάλω έναν (με προοπτική να μπουν κι οι υπόλοιποι) από τους υπολογιστές που βρίσκονται στο Workgroup, στο Domain που έχω δημιουργήσει... TCP/IP Properties (WinXP): Default Gateway IP: η ΙΡ του router Preferred DNS Server IP: η ΙΡ του server Alternate DNS Server IP: η IP του router TCP/IP Properties (WinServer2003): Default Gateway IP: η ΙΡ του router Preferred DNS Server IP: η ΙΡ του server Alternate DNS Server IP: <κενό> Στον WinServer 2003: Στον Active Dir έχω προσθέσει νέο computer (το ΧΡ pc που θέλω να προσθέσω στο domain) καθώς κι έναν καινούριο χρήστη. ΣΗΜ.: Παίζει να χρειάζεται κάποια προσθήκη στις LookUp Zones του DNS;;; Στα XP: System Properties->Computer Name->Change: από Μέλος του Workgroup "test" πάω να τον κάνω Μέλος του Domain "test.gr" MHNYMA(GR): "Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με έναν ελεγκτή τομέα (ήτει... Domain Controller... :-p) για τον τομέα test.gr .... Δεν βρέθηκε καμία καταχώρηση για το ερώτημα του καθορισμένου DNS. κωδ. σφάλματος DNS_INFO_NO_RECORDS) ..." ...Κάπου είδα (και πείραξα λίγο) πως μπορεί να είναι τίποτα από τα Security Policies των δύο υπολογιστών ή του Domain γενικότερα... Ίσως (; Τι μπορώ να κάνω γιατί ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;;; (sorry.........) (Δουλειά υπό σκιάν αλλά έξω 35οC.... Μέσα no Fujitsu! ) Thanks for ..anything!!! AlexK_DOXA! Υ.Γ. ..."Φυσικά" και ο server μπορεί να κάνει ping το XP αλλά για το αντίθετο.. ούτε λόγος! @#@#$%#$%@@!
aas59 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Μπορεί να προσπαθείς με WinXP Home και οχι με WinXP PRO............. Μόνο τα WinXP Pro μπαίνουν σε server win 2003 με domain
aas59 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Και κάτι άλλο, Πρέπει Server na εχεις δημιουργήσει accounts , χρήστες για τα Pc με τα WinXp Pro.
giannis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 mporei omos otan kanei lookup to domain test.gr na min kanei sosta resolve o dns. kai vagle kai fw apo ta client mia ...
doxadramas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Παίδες, ευχαριστώ πολύ αλλά... ...είχα γράψει πως και τα XP είναι PRO (γνωρίζω τον περιορισμό των Home) και πως έχω κάνει accounts για τους χρήστες των XP. Αυτό που λες εσύ 'giannis' δεν κατάλαβα μόνο. Το "kai vagle kai fw apo ta client mia ..."... Τι ακριβώς εννοείς;; Είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάτι στον DNS φταίει, αλλά τι;;; Ευχαριστώ και πάλι! AlexK_DOXA
giannis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 firewall ton windows kai sigoura to dns ftaiei.
tech25 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Den exei sxesi to firewall. Prepei oposdipote stin karta diktyou sou na exeis san primary DNS tin IP tou server. Ston server tora prepei ston DNS na baleis forwarders tis IP's tou ISP.
doxadramas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 "Prepei oposdipote stin karta diktyou sou na exeis san primary DNS tin IP tou server." Ναι, στην κάρτα δικτύου του pc με τα XP έχω ως Preferred DNS IP αυτή του server (το έχω γράψει). "Ston server tora prepei ston DNS na baleis forwarders tis IP's tou ISP." Μιλάς για τις Forward Lookup Zones? Να βάλω τις IPs του ISP ως τι στις FLZ; Ως New Zone; Ως New Host(A); Ως τι; Κι αυτό 8α το κάνω μέσα στο Domain (test.gr); Κι αυτό παίζει ρόλο στο να μπει το XP-pc στο Domain ή παίζει για να βλέπει Internet μέσω του Server; Και... για να'χουμε καλό ρώτημα, την IP του DNS του ISP που θα τις βρω;; Πληροφοριακά, μέσα στον dnsmgmt τώρα υπάρχει ο TESTER (DNS) και από κάτω (στο δέντρο που δημιουργείται) υπάρχουν οι Forward LZ και οι Reverse LZ και ο Event Viewer. Μέσα στο FLZ υπάρχουν οι δύο zones, μία _msdcs.test.gr (που δημιουργείται νομίζω default) και η test.gr. Αυτά... Κι αν δεν απαντήσει κανένας θα το καταλάβω AlexK_DOXA
tech25 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Des edo: http://petri.co.il/create_a_new_dns_server_for_ad.htm http://petri.co.il/configure_dns_forwarding.htm
Meredoth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Mpas o server sou einai me sp1? Mpas kai exei girisi tin karta diktiou tou se dns 127.0.0.1 Localhost diladi. Mpas? Mpas kai einia windows? Skista kai stise samba!!
doxadramas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 ....Ξέρω πως καταντάω κουραστικός αλλά... Τα έχω ψάξει τα παραπάνω links. Ευχαριστώ πάντως! Μια αρχή πάντως έγινε. Έκανα στον server (τον οποίο του είχα φορτώσει roles File και Printer Server) exceptions στον Windows Firewall, όπου δεν είχε επιλεγμένο το File & Printer Sharing! Δεν μπορώ να καταλάβω πως, ενώ ήταν στην ουσία File & Printer Server, ήταν απενεργοποιημένο το sharing...! Τεσπα, τώρα τουλάχιστον στα ping από και προς αυτούς, ο server και ο XP βλέπονται μεταξύ τους. Να δούμε τώρα το θέμα με το Domail το οποίο εξακολουθεί να αντιστέκεται... AlexK_DOXA Υ.Γ. Ναι, ο server είναι SP1 (παίζει ρόλο;;; ) και όχι, δεν έχει γυρίσει η ΙΡ του DNS (παλιότερα το είχε κάνει και το είχα προσέξει-πατήσει!)
Meredoth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Otan stin girisi genika lalaei. Dio den xreiazete na exeis ftiaksei te computer accounts. Otan kaneis join to pc to kaneis monos to o dc
mvar Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Υ.Γ. Ναι, ο server είναι SP1 (παίζει ρόλο;;; ) και όχι, δεν έχει γυρίσει η ΙΡ του DNS (παλιότερα το είχε κάνει και το είχα προσέξει-πατήσει!) υπαρχει περιπτωση να κανεις απεγκατασταση του ΓΑΜ***ΝΟΥ sp1 των 2003; Εχω λογο που στο λεω, μιλαμε για ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ωρες troubleshooting και τελικα εφταιγε αυτο το ηλιθιο service pack.
doxadramas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Ήμαρτον!!! Απλά κλείνω το Firewall στον Server και όλα τα προβλήματά μου λύνονται! Ούτε πρόβλημα στο DNS, ούτε ανάγκη απεγκατάστασης του SP1, ούτε τίποτα... Αθάνατη Microsoft!!! Για πόσο καιρό 8α μας παιδεύεις ακόμα;;; Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν... Δύναμη για το καλοκαίρι! ...Πιθανότατα θα επανέλθω με άλλα προβλήματα. Έχω δρόμο ακόμη μπροστά μου! AlexK_DOXA Υ.Γ. Τι προβλήματα παίζει να μου εμφανίσει το δίκτυο εξαιτίας του απενεργοποιημένου firewall;;; Ο Θεός κι η ψυχή του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.