Προς το περιεχόμενο

2 κάρτες γραφικών

gthdch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα υπολογιστή και έχει ενσωματωμένη μια κάρτα γραφικών πάνω στη μητρική (ASUS P5RD2-VM s775, VGA, DDR2 ) και μια ακόμη την 7300 GS HDTV-DVI READY 256Mb.

Είναι δυνατόν και πως να να εκμεταλευτώ και την ενσωματωμένη τουλάχιστον τα 128Mb που διαθέτει ή πάει άχρηστη?

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά θέλεις εκτός απο τα 256mb που έχει η 7300gs να έχει στη διάθεσή της και τα 128mb της on board???

Δε νομίζω να υπάρξει ποτέ περίπτωση να χρησιμοποιήσει τα 256mb που έχει επάνω της..

Δημοσ.

Ακόμη και να μην τα χρησιμοποιήσει από θέμα γραφικών μπορώ να την χρησιμοποιήσω ως RAM, όπως μερικές κάρτες κάνουν share εικονικής μνήμης εγώ να χρησιμοποιπήσω τα 128mb?

Επίσης μπορώ να τις χρησιμοποιήσω και τις δύο και να ορίσω να τρέχουν ξεχωριστές εφαρμογές από την κάθε μια?

Δημοσ.

Όχι δεν μπορείς, η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι για αποκλειστική χρήση της GPU. Θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιήσει η CPU την VRAM του συστήματος, αλλά οι επιδόσεις σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο χαμηλές που όλοι οι κατασκευαστές έχουν απενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα.

Δημοσ.

Narayan μήπως θα μπορούσες να μου απαντήσεις και στο δεύτερο ερώτημά μου σχετικά με τη ξεχωριστή χρήση?

Δημοσ.

Μπορεις να συνδεσεις 2 οθονες μια στην 7300 σου και μια στην on-board... Με αυτο το τροπο μπορεις ειτε να εχεις 2 ξεχωριστα desktop, ειτε το ιδιο desktop σε 2 οθονες αναλογα τις απαιτησεις σου...

Μεσα απο τα Windows ρυθμιζεται σχετικα ευκολα αυτο...

Δημοσ.
Narayan μήπως θα μπορούσες να μου απαντήσεις και στο δεύτερο ερώτημά μου σχετικά με τη ξεχωριστή χρήση?

Εφόσον οι εφαρμογές χρησιμοποιούν την κύρια μνήμη του συστήματος, η απάντηση είναι όχι.

Δημοσ.

γίνεται ή όχι και αν ναι πως?

Πως θα δηλώσω ποια εφαρμογή θα τρέχει από κάθε κάρτα γραφικών?

Δημοσ.

Απλα τραβας το παραθυρο σου στην οθονη που θελεις... Αν δουλεψεις μονο με την Nvidia και χρησιμοποιησεις τα 2 Outpout της θα εχεις πιο εξειδικευμενες επιλογες, οπως σε ποια οθονη θα ξεκινανε συγκεκριμενα προγραμματα που τα οριζεις εσυ κλπ... Παντως ως διαδικασια δε ειναι δυσκολη, αν εχεις ενα 2ο monitor θα δεις οτι θα σου δουλεψει οκ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...