foitiths Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Καλημερα, θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με το wi-fi δικτυο που εχω σπιτι μου.Τα πραγματα εχουν ως εξης : εχω μια συνδεση dsl και 4 υπολογιστες!...οι 3 συνδεονται στο internet μεσω ασυρματων καρτων ( το router το εχω συνδεσει μαζι με το access point,το οποιο μυραζει το internet στα pc ) και λειτουργουν μια χαρα!...το προβλημα ειναι οτι θελω να βαλω και τον 4ο υπολογιστη στο internet ο οποιος δεν εχει ασυρματη καρτα και επειδη τον εχω προσωρινα ...και δεν λεει να παω να αγορασω σκεφτικα μεσω της local lan (ethernet)να εννωσω το 4ο pc με καποιο απο τα αλλα 3!...η συνδεση γινεται σωστα οι υπολογιστες επικοινωνουνε μεταξυ τους(κανω ακομα και remote dekstop connection)αλλα δεν υπαρχει internet ! ! !... ...[ η επιλογη που λεει : να επιτρεπετε στους υπολοιπους χρηστες που ειναι συνδεδεμενοι μεσω lan να εχουν internet...στα properties της local connection ειναι ενεργοποιημενη! ]χωρις ομως αποτελεσμα!...εχω επισης παρατηρησει οτι στο 3o pc (που εχει ασυρματη καρτα)...μολις κανω enable την local connection του χανει το internet που εχει!!...διοτι το pc νομιζει οτι παιρνει παροχη απο την local και οχι απο την wi-fi !...ρε παιδια δεν ξερω ειλικρινα τι να κανω...ενω ξερω απο δικτυα αυτη η συνδεσμολογια με εχει μπερδεψει!...μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει "εικονικα"(κανονικα DCHP ειναι το router) DHCP το pc ,που και καλα θελω να σερβιρει στο 4ο pc??...θα ηθελα να γνωριζει καποιος να μου δωσει λιγο απο τα φωτα του ευχαριστω...
mvar Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 στο 3ο PC που εχεις την ασυρματη καρτα και συνδεεις το αλλο επανω του 1) τι IP εχεις βαλει; 2) το σημαντικοτερο, εχεις βαλει gateway στο Local Area Connection Properties; (ενα PC πρεπει να εχει 1 μονο gateway) 3) απενεργοποιησε τα firewall για να εισαι σιγουρος
foitiths Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Λοιπον...στο 3ο pc εχω βαλει στην wi-fi συνδεση ip: 192.168.0.4 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1 ..και λειτουργει!..οταν ομως κανω enable την local lan του 4ου (...για το 3ο pc η local εχει ip:192.168.0.5 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1)...με ip : 192.168.0.6 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1 μου λεει conflict ip adress και χανω την παροχη Internet στον 3ο!!!...προφανως επειδη υπαρχουν πολλες ιδιες gateway σε διαφορετικα pc ...firewall δεν εχω κα8ολου εκτος του router!...καμια ιδεα??..προγραμμα που ειχα αναφερει δεν υπαρχει εεε?
nucleuspower Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δοκίμασε το internet connection sharing με δεξί κλικ στη σύνδεση του wireless και advanced... Αν δεν καταφέρεις κάτι δοκίμασε να κάνεις bridge τα 2 connections.
Costinio Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δοκίμασε το internet connection sharing με δεξί κλικ στη σύνδεση του wireless και advanced...Αν δεν καταφέρεις κάτι δοκίμασε να κάνεις bridge τα 2 connections. bridge θα κάνεις, το ICS δουλεύει μόνο στις dialup. επίσης εννοείται ότι όλα τα interfaces θα έχουν το ίδιο gateway, το ip του ρούτερ σου! αν όμως σου λέει για conflict τότε παίζει να έχεις βάλει την ίδια ip σε πάνω από ένα interfaces. τσεκαρε το αυτό και αν επιμένει κάνε repair ή disable/enable τις προβληματικές συνδέσεις.
asmilon Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 bridge θα κάνεις' date=' το ICS δουλεύει μόνο στις dialup.[/quote'] Δε ειναι σωστο αυτο που λες φιλε Costinio. Το Internet Connection Sharing δουλευει για καθε τυπο συνδεσης στο internet και μοιραζει Internet στο δικτυο. Αν εχεις ADSL router και εχεις 2 καρτες δικτυου στο μηχανημα σου, μπορεις να κανεις ICS με την καρτα που ειναι συνδεδεμενη στο router προς την αλλη που θα βλεπει το τοπικο δικτυο... Φιλε foitiths δεν ειναι εφικτο να συνδεσεις το 4ο pc σου απευθειας πανω στο ADSL router σου και να μην εχεις ολα αυτα τα προβληματα? Αν σου βγαζει ip confict αναφερεται στην 192.168.0.6, βαλε κατι αλλο 192.168.0.16 για παραδειγμα...
mvar Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Λοιπον...στο 3ο pc εχω βαλει στην wi-fi συνδεση ip: 192.168.0.4 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1 ..και λειτουργει!..οταν ομως κανω enable την local lan του 4ου (...για το 3ο pc η local εχει ip:192.168.0.5 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1)...με ip : 192.168.0.6 subnet mask : 255.255.255.0 gateway : 192.168.0.1 μου λεει conflict ip adress και χανω την παροχη Internet στον 3ο!!!...προφανως επειδη υπαρχουν πολλες ιδιες gateway σε διαφορετικα pc ...[b']firewall δεν εχω κα8ολου εκτος του router!...καμια ιδεα??..προγραμμα που ειχα αναφερει δεν υπαρχει εεε?[/b] σκεψου λογικα. Ενα πακετο φευγει απο το pc3 προς το router σου που εστω εχει ip 192.168.0.60. Απο που διαολο θα φυγει? Απο την 192.168.0.4 ή την 192.168.0.5 ??? Γι'αυτο σου λεει για conflict. Πρεπει να αλλαξεις network address στο wifi. Δοκιμασε να βαλεις πχ 192.168.1.0 ή 172.16.χ.χ ή 10.χ.χ.χ Και φυσικα gateway θα εχεις ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ. Δηλαδη ΔΕΝ θα βαλεις gateway στο wifi εαν εχεις ηδη στο LAN.
foitiths Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα μου φιλε mVar !...εχω λιωσει μηπως υπηρχε λυση (αν και ηταν πολυ δυσκολο..)απλα πρεπει να πεταξω καλωδιο απο τον 2ο στο ισογειο! :mrgreen: οποτε ειναι δυσκολο και επισης δεν λεει να αγορασω καρτα για 2 μηνες που το θελω!...εγω ειχα σκεφτει μηπως υπαρχει κανενα προγραμμα το οποιο να "ξεχωριζει" την wi-fi απο την local lan και να νομιζει και καλα οτι η wi-fi ειναι το "router" πραγμα δυσκολο αλλα η φαντασια δεν βλαπτει!! ...μηπως παιζει τπτ τετοιο ρε συ??...(αν και δυσκολο...)ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας....
foitiths Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 παιδια ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας!!!..τελικα εκανα bridge τα connections και ολα ειναι οκ!!!:???: :mrgreen: ...thxxxx ειστε και οι πρωτοι lan-αδες! lol...και παλι ευχαριστω :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.