Προς το περιεχόμενο

MGE Nova 600 AVR

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή η λύση που απομενένει ειναι το 500 της APC? Accupower kai Mustek δεν

δείχνουν και πολύ αξιόπιστες λύσεις. Φίλε Cronos στο συγκριτικό έβγαλες συμπέρασμα για κάποιο καλό ups στα χαρακτηριστκά του MGE Nova 600?

Όχι δεν το διάβασα σε βάθος το συγκριτικό γιατί δεν με ενδιέφερε, αφού έχω UPS. Aπλά ήθελα να δώ σε τί θέση το έχει.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόλις τώρα έστειλα το γυιό μου στα multirama πού είναι εδώ κοντά να μού φέρει το ups πού λέτε γιατί το ellipse 800 πού είχα 6 χρόνια, βάρεσε ξαφνικά ένα κρότο χτες βράδυ καί κλείσανε τα πάντα.Υποθέτω ότι γιά να το επισκευάσω χρειάζομαι τόσα χρήματα τα οποία επαρκούν γιά να πάρω άλλο πράγμα πού έκανα.Όσον αφορά στην ισχύ το 600άρι φτάνει καί περισσεύει γιά ένα pc.Δεν είπε η εταιρία στα τεχνικά χαρακτηριστικά ξέρετε μη συνδέετε πάνω του πολλές συσκευές γιατί δεν τις σηκώνει.Αυτά τα πράγματα έχουν διοκιμαστεί πριν βγούν στην αγορά.Απλώς περισσότερα VA (το VA είναι μονάδα ισχύος όπως καί το watt είναι μονάδα ισχύος) σημαίνει ότι μπορούν να κρατήσουν περισσότερες συσκευές ή ολόκληρα pcs όταν γίνει διακοπή ρεύματος.

Όσο γιά το πρόβλημα πού λέτε ότι παρουσιάζουν θα το δω καί αν πράγματι είναι έτσι θα το επιστρέψω να πάρω το 1100.Εκτός καί αν είναι γενικότερο το πρόβλημα.Μήπως επρόκειτο γιά ελαττωματική παρτίδα?Γιατί δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά.Αδιάλειπτη παροχή ενέργειας είναι καί δεν σηκώνει διάφορες ερμηνείες.

Δημοσ.

Geovard το είπαμε παραπάνω κ το ξαναλέμε.

Δεν υπάρχει ένα pc κ μισό pc.

Αλλά Ah τραβάει το δικό σου pc αλλά το δικό μου άλλα του γείτονα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάμε με γενικεύσεις κ αερολογίες όταν υπάρχουν αριθμοί στο τραπέζι.

Αν ένα pc απαιτεί 400W κατανάλωση στα 220-240V για να κάνει boot, με 600VA (360W) ups δεν θα ξεκινήσει καν. Καθόλου, τίποτα, γιοκ. Και μπορεί να δημιουργηθεί κ πρόβλημα στο ups. Απλά μαθηματικά είναι, ούτε εξισώσεις, ούτε αλγόριθμοι, ούτε boolean άλγεβρα.

Αν to pc απαιτεί 300W κατανάλωση για να bootάρει κ 400W για να δουλέψει η cpu 100%, ναι με 600VA θα bootάρει αλλά μόλις το ζορίσεις [benchmark π.χ.] θα σβήνει. Dead! σαν να κόβεται το ρεύμα ένα πράγμα. Μπορεί ακόμα να πας να του βάλεις μια extra συσκευή (π.χ. hd) κ να μην αντέξει.

Από το σημείο που επαρκεί το ρεύμα κ μετά αρχίζουμε να μιλάμε για χρόνους λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

Στο pc του προηγούμενου παραδείγματος ναι ένα x ups 1000VA θα το κρατήσει περισσότερα λεπτά εν λειτουργία απ' ότι το ίδιο x ups αλλά στα 800VA.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, για να μην αναμασάμε τα ίδια κ τα ίδια συνέχεια.

/sc

Δημοσ.
Geovard το είπαμε παραπάνω κ το ξαναλέμε.

Δεν υπάρχει ένα pc κ μισό pc.

Αλλά Ah τραβάει το δικό σου pc αλλά το δικό μου άλλα του γείτονα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάμε με γενικεύσεις κ αερολογίες όταν υπάρχουν αριθμοί στο τραπέζι.

Αν ένα pc απαιτεί 400W κατανάλωση στα 220-240V για να κάνει boot' date=' με 600VA (360W) ups [b']δεν[/b] θα ξεκινήσει καν. Καθόλου, τίποτα, γιοκ. Και μπορεί να δημιουργηθεί κ πρόβλημα στο ups. Απλά μαθηματικά είναι, ούτε εξισώσεις, ούτε αλγόριθμοι, ούτε boolean άλγεβρα.

Αν to pc απαιτεί 300W κατανάλωση για να bootάρει κ 400W για να δουλέψει η cpu 100%, ναι με 600VA θα bootάρει αλλά μόλις το ζορίσεις [benchmark π.χ.] θα σβήνει. Dead! σαν να κόβεται το ρεύμα ένα πράγμα. Μπορεί ακόμα να πας να του βάλεις μια extra συσκευή (π.χ. hd) κ να μην αντέξει.

Από το σημείο που επαρκεί το ρεύμα κ μετά αρχίζουμε να μιλάμε για χρόνους λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

Στο pc του προηγούμενου παραδείγματος ναι ένα x ups 1000VA θα το κρατήσει περισσότερα λεπτά εν λειτουργία απ' ότι το ίδιο x ups αλλά στα 800VA.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, για να μην αναμασάμε τα ίδια κ τα ίδια συνέχεια.

/sc

Φυσικά καί δεν έγινες 'τελείως' κατανοητός.

Πες μου τότε με ποιά λογική μιλάει η MG στο link γιά ένα καί δύο καί τρία pcs?

Καί ποιά είναι η δομή ενός τέτοιου pc?Προφανώς έννοεί το τυπικό pc.

http://www.mgeups.com/products/pdt120/1ph/nova/charact.htm

Δημοσ.

Για αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους. Στείλτους ένα mail.

Αν σου απαντήσουν ουσιαστικά, ενημέρωσε το forum για να γνωρίζουμε κ οι υπόλοιποι πως θα κρίνουμε τα προϊόντα τους. ;)

/sc

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τι μόνη λύση που βρήκα πάνω στο πρόβλημα...(είχα αγοράσει το Νονα 1100 και μου έκανε τα ίδια προβλήματα), αγόρασα ένα 600αρι ΝΟVA και το συνδεσα πάνω στο μεγάλο. Πάνω στο 600αρι εβαλα το PC και το 1100 τα υπόλοιπα..οθόνες...πριντερς κλπ...ετσι η διακοπή δεν φτάνει στο PC..τουλάχιστον ακόμα που ειναι καινουργιο το UPS. Αλλη πιθανή λύση..πάντα με θύμα τη τσέπη σου είναι, ένα καλό chieftec τροφοδοτικό..που είναι από μόνο του ανθεκτικό στις ψιλοδιακοπές της ΔΕΗ και κρατάει αναμένο το PC και χωρίς την ύπαρξη UPS...Παντως εγώ, για να μή κλάψω τα λεφτά που έδωσα για το 1100αρι...πήρα το 600αρι και τελίωσε το παραμύθι.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα παιδια ,

γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα .

έχω και εγώ το εν λόγω μηχάνημα nova 600 avr MGE

και ξαφνικά εχτες άρχισε να σφυρίζει έντονα ,

θεώρησα ότι είχε πέσει το ρεύμα πάλι , έκλεισα το pc και μετά διαπίτωσα ότι είχα φως στο δωμάτιο ....δεν έιχε πέσει το ρεύμα τελικά ...

κοίταξα στο μηχάνημα και είδα ότι είχε αναμένα όλα τα λαμπάκια του (1 πράσινο και 2 κόκκινα)

μετά από λίγο σβήσανε και αυτά .

από τότε νεκρό , δεν ανάβει ....

λίγο που γκόγκλαρα είδα ότι ίσως είναι πρόβλημα μπαταρίας ....

έχει συμβεί σε κανέναν αυτό....?

τι κάνω , ψάχνω για μπαταρία (στο ιντερνετ είδα ότι μπορείς να παταγγείλεις)

κάθε γνώμη και συμβουλή δεκτή ...

ευχαριστώ πολύ ...

Δημοσ.

Εγώ έχω το 600 περίπου 5-6 χρονια κ ποτέ δεν μου έκλεισε το pc. Το καλοκαίρι μόνο που έκανα αντικατάσταση την μπαταρία γιατί βγήκε off, πέρασαν κ τόσα χρονια λογικό.

Δημοσ.

και το δικό μου είναι 4+ χρονών , και το έκλεινα μόνο όταν έλειπα από το σπίτι πάνω από εβδομάδα . έχει δουλέψει αρκετά .

μπαταρία από πήρες ?

θέλω να το κρατήσω γιατί είναι φοβερό κομμάτι , μιλάμε πριν καταλάβω ότι είχε πέσει το ρεύμα έμπαινε σε λειτουργία ,

ούτε καν τρεμόπαιζε η οθόνη .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...