accipio Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Να διευκρινίσω εδώ ότι, όταν κόβεται το ρεύμα, πάντα το ups κρατάει ανοιχτό τον υπολογιστή. Το πρόβλημα δημιουργείται σε στιγμιαίες διακοπές (κλάσματα του δευτερολέπτου) ή σε απότομες βυθίσεις τάσης που επίσης διαρκούν στιγμιαία. Μόνο τότε (κι όχι πάντα, αλλά κάποτε, π.χ. 2 φορές στις 5) το ups δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον υπολογιστή.
murcielago580 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Νομιζω ότι μονο σε τετοιες περιπτωσεις μου το κανει αυτό,να σου πω την αληθεια δεν το εχω παρατηρησει.Αυτο που λες όμως είναι σωστο?Ενοοω ετσι λειτουργουν τα ups?
crach13 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 To idio exo kai ego.Den mou exei parousiastei pote ayto to provlima.Den einai logiko.
mjmj Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Ειχα το ιδιο και μου εκανε το ιδιο προβλημα. Δεν βρηκα το γιατι.
DIMERR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Ki egw to idio ups exw mge nova 600.Ayto me to klisimo tou pc mou to ekane mia fora mono enw epaiza ena game kai egine diakopi reumatos.Ipothetw opws oti eftaige i aneparkeia energeias gia to pc mou(opws kai na to kanoume 600VA einai liga). Kata ta alla otan trexw kanonikes efarmoges den mou ekane pote kolpa se diakopi reumatos.
Diablos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Τα UPS πρέπει να κρατάνε πάντα τον υπολογιστή αναμμένο άμα κοπεί το ρεύμα και επίσης να τον προστατεύουν από κάθε αυξομείωση τάσης. Υποτείθεται οτι σταθεροποιητής τάσης υπάρχει πάντα στο UPS. Τώρα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί υπάρχουν αυτές οι αστάθειες που αναφέρατε. Πάντως αν είναι φτιαγμένο για να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο το Nova 600 AVR, καλό θα είναι (αν υπάρχουν φράγκα) να βάλετε πριν από το UPS και έναν εξωτερικό σταθεροποιητή τάσης για καλύτερα αποτελέσματα. Δηλαδή: Πρίζα>Σταθεροποιητής Τάσης>UPS>PC. Καλυτερη προστασία δε γίνεται.
djtakis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 me to nova 1100 (MGE) oute 2 evdomadwn epatha to idio, (oxi se monimh diakoph alla stigmiaia DIAKOPH oxi aplws ptwsh tashs). Prwta to eixa panw se polymprizo "asfaleias" kai dokimasa na to valw mono tou kai twra pou sas grafw egine pali stigniaia diakoph kai ola komple.
cger Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Μια απ' τα ίδια. Και εγώ αυτό έχω όμως μου φαίνεται ότι είναι 1200ωα=784watt καθαρόαιμα άλογα όμως ,3 χρόνια τώρα δεν ξέρω τι σημαίνει εγγύηση και μπαταρίες οπότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει
Melissa_virus Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Diablos ta perissotera ups exoun apo mono tous sta8eropoihth tashs. kala aparadekto na sou to kanei auto... to ups to perneis gi'auto kai mono ton logo. gia na mhn kleisei to pc otan ginei diakoph reumatos.h ptwsh tashs. kai auth einai kai h douleia tou... kosmasgr xwris pare3ighsh alla otan den 3eroume kati 8a einai kalutera na mhn postaroume. opws kanw kai egw kai oi pio polloi insomniacs...
Diablos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Diablos ta perissotera ups exoun apo mono tous sta8eropoihth tashs. Άμα δεις πιο πάνω αυτό λέω.;-) Επίσης να πώ ότι ισχύει η αναλογία 1000VA=700W. Με βάση αυτό μπορείτε να βρίσκετε πόσα watt "σηκώνει" ένα UPS.
sot78 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 τα line interactive εχουν και σταθεροποιητη τασης το ups 600va 99% δεν εχει προβλημα.απλα υπερφορτωση (600va=350w) απλα ή θα καει το ups ή θα του παρουσιαζει ασταθης εξοδο τασης (220v) με τα παραπανω αποτελεσματα που λεει ο φιλος mursielago580 δοκιμασε το ups με μια λαμπα 200w αν μεινει αναμενη βγαζοντας τη πριζα του ups,τοτε απλα θες μεγαλυτερο ups για το pc σου
Melissa_virus Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Diablos sorry den to prose3a. diabasa biastika ta posts
Diablos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 ... που λεει ο φιλος mursielago580 ... Offtopic: Είναι murcielago580. Σόρρυ που τρελαίνομαι αλλά τρώω γερά κολλήματα με κάποια πράγματα. Murcielago είναι το καλύτερο μοντέλο της Lamborghini, και μεταφράζεται σε Νυχτερίδα. 580 είναι η ιπποδύναμη του περσινού μοντέλου, ενώ φέτος έχουμε τη Murcielago LP640 (Ναι ναι 640 άλογα, πάντα ατμοσφαιρικά) που πλέον κοιτάζει στα μάτια τη Ferrari Enzo. Σόρρυ για το offtopic αλλά θα έσκαγα άμα δεν το έλεγα.
mjmj Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2006 Να διευκρινίσω εδώ ότι, όταν κόβεται το ρεύμα, πάντα το ups κρατάει ανοιχτό τον υπολογιστή. Το πρόβλημα δημιουργείται σε στιγμιαίες διακοπές (κλάσματα του δευτερολέπτου) ή σε απότομες βυθίσεις τάσης που επίσης διαρκούν στιγμιαία. Μόνο τότε (κι όχι πάντα, αλλά κάποτε, π.χ. 2 φορές στις 5) το ups δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον υπολογιστή. Παιδια μη το ψαχνετε, ο accipio τα ειπε ολα. Κατι γινεται με τους ρελεδες που δεν ειναι αρκετα γρηγοροι(η διαφορα ενος καλου με ενα κακο ups?). Αν πεσει το ρευμα, ολα ok. Αν πεσει στιγμιαια, την πατησες, δεν προλαβαινει να τροφοδοτησει το pc για τα κλασματα του δευτερολεπτου που το pc δεν εχει ρευμα. Κριμα, ειναι και Mge , και καλα μαρκα...
andreaslfc Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2006 Εχω κι εγώ ένα τέτοιο ups, αρκετό καιρό, αλλά όχι για το PC. Το έχω για έναν δορυφορικό δέκτη, ένα DVD Recorder με δίσκο, ένα DVD Player και έναν ενισχυτή για Dolby & DTS ήχο. Και μέχρι τώρα δεν έχει τέτοια προβλήματα με την στιγμιαία πτώση της τάσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.