Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν. Δε με λες τον πολύ έμπειρο οδηγό, αλλά ούτε και αρχάριο, αφού έχω δίπλωμα 2μιση χρόνια. Χτες λοιπόν που γυρνούσα σπίτι, σε ένα φανάρι, βλέπω είναι κόκκινο. Αλλά ήταν ένας τροχονόμος εκεί, και κάνει μια κίνηση (τώρα δε μπορώ να την περιγράψω ακριβώς γραπτά), αλλά εγώ την βλέπω σαν "προχωράτε". Εν τω μεταξύ, εγώ είμαι απο την μεριά προς τη διαχωριστική γραμμή, και βλέπω ένα αμάξι απο είναι απο την πλευρά του πεζοδρομίου να φεύγει. Ε, την κάνω κι εγώ. Μετά όμως, βλέπω απο τον καθρέπτη να μην φεύγει κανείς άλλος, και τον τροχονόμο να με κοιτάει. Δεν τον είδα να σημειώνει τίποτα, αλλά ρωτάω. Αφού δε με σταμάτησε εκείνη την ώρα, υπάρχει περίπτωση να μου έρθει κανα φέσι για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη? Γιατί από ό,τι είδα, αυτό τώρα είναι πάνω απο 400 ευρώ. Και με έπιασε ένας ιδρώτας να πω την αλήθεια :?

Δημοσ.

συνηθως σε βριζει λιγο,κ δεν κοβει κληση. αν ομως επεσες σε κανενα περιεργο, τοτε μπορει!

μου εχει συμβει κ εμενα μια φορα αυτο,αλλα τη γλυτωσα αναιμακτα....

Δημοσ.
παραβίαση φωτεινού σηματοδότη?

???????

εγω μολις εχθες πηρα το διπλωμα! γιουπι...

καλα ρε sadako τι εμαθες στη σχολη οδηγων? ποια παραβιαση φωτεινου σηματοδοτη λες? αφου ξερουμε οτι αν υπαρχει τροχονομος ακουλουθουμε παντα τις οδηγιες του τροχονομου!

επισης αν τον τροχονομο τον βλεπουμε πλαγια τοτε μπορουμε να φυγουμε, αν τον βλεπουμε φατσα ή πλατη τοτε σταματαμε! so simple!

Δημοσ.

Μα ακριβώς γι'αυτό έφυγα κι εγώ ρε φίλε. Αλλά μετά τον είδα απο πίσω μου να με κοιτάει επίμονα. Και σκέφτομαι μήπως δεν κατάλαβα καλά..

Δημοσ.

@Sadako:

Κοιτα, επειδη θα μπορουσα να σου περιγραψω απαιχτα σκηνικα με τροχονομους, αλλα οχι εδω, μπορεις να κοιμασαι ησυχος. Αν ηταν θα σε ειχε σταματησει επιτοπου. Γενικα οι τροχονομοι ειναι πολυ ελαστικοι σε τετοιες περιστασεις, γιατι πολυ συχνα ο κοσμος δεν καταλαβαινει τα νοηματα τους.

Δημοσ.

Τον άντρα της κολλητής μου δεν τον έχουν σταματήσει ποτέ και γενικά το συνήθειό του είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Το αποτέλεσμα; Οι κλήσεις του έρχονται στο σπίτι!

Οπότε καλού-κακού κράτα κι ένα ποσό στην άκρη για παν ενδεχόμενο! Εκτός αν ο τροχονόμος ήταν σε νιρβάνα εκείνη την ώρα, οπότε μπορεί να την βγάλεις καθαρή!

Την επόμενη φορά πάντως να είσαι πιο προσεχτικός και τυπικός γιατί δεν ξέρεις σε τι φρούτο θα πέσεις!

Δημοσ.
???????

εγω μολις εχθες πηρα το διπλωμα! γιουπι...

καλα ρε sadako τι εμαθες στη σχολη οδηγων? ποια παραβιαση φωτεινου σηματοδοτη λες? αφου ξερουμε οτι αν υπαρχει τροχονομος ακουλουθουμε παντα τις οδηγιες του τροχονομου!

επισης αν τον τροχονομο τον βλεπουμε πλαγια τοτε μπορουμε να φυγουμε' date=' αν τον βλεπουμε φατσα ή πλατη τοτε σταματαμε! so simple![/quote']

Από όσα λες φαίνεται ότι "χθες πήρες το δίπλωμα" (που λέει και η φράση-βρισιά που στη περίπτωσή σου είναι κυριολεκτική) :):)

Σιγά σιγά θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας τροχομος δε κάνει τα σήματα των βιβλίων, και αν τύχεις σε κανέναν τυπικό τα έχεις ξεχάσει.

Τον άντρα της κολλητής μου δεν τον έχουν σταματήσει ποτέ και γενικά το συνήθειό του είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Το αποτέλεσμα; Οι κλήσεις του έρχονται στο σπίτι!

Έρχονται με φωτογραφία από radar ? Αν όχι φαντάζομαι ότι μπορείς να τη σκαπουλάρεις.

Δημοσ.

DrLo ναι! Έχει καταντήσει ο καλύτερος πελάτης στις κλήσεις! Και για να σου δώσω να καταλάβεις για τι ταχύτητα μιλάμε... τα 100 χιλιόμετρα είναι ικανός να τα διανύσει σε 40'! Μια φορά τόλμησα και μπήκα στο αυτοκίνητό του και νόμιζα ότι πέταγα με F-16! :shock:

Και το πιο ωραίο; Είναι πολλά χρόνια οδηγός και δεν έχει πάθει το παραμικρό ατύχημα!

Άλλο ένα παράδειγμα τρανό: την διαδρομή Χαλκίδα-Αλεξανδρούπολη την έκανε μέσα σε 6 ώρες! Που σε κανονικές συνθήκες οδήγησης τόσες ώρες χρειάζονται μέχρι την Θεσσαλονίκη!

Δημοσ.

Αν υπάρχει φωτογραφία από radar ο μόνος τρόπος που έχω ακούσει να τη γλιτώνει κάποιος είναι να μην έχει το radar CE.

Χωρίς φωτογραφία απόδειξη ίσως να μπορούσε να επικαλεστεί ότι πρόκειται για λάθος παρουσιάζοντας μια "απόδειξη" ότι εκείνη την ώρα ήταν κάπου αλλού.

Προσωπικά μου έχει τύχει το παρακάτω.

Πηγαίνοντας με τη δικηγόρο μου στο γραφείο της να πάρει κάτι, παρκάρει σε πεζοδρόμιο και ανεβαίνει στο γραφείο (εγώ μένω στο αμάξι), έρχεται τροχονόμος και μου ζητά να μετακινήσω το όχημα (Smart) αλλά δε μπορούσα να βρω το κόλπο με το κλειδί. Αρχίζει λοιπόν να γράφει κλήση και ενώ έγραφε κατεβαίνει του λέει καλημέρα μπαίνει στο αμάξι και φεύγουμε. Όταν τη ρώτησα αν ισχύει η κλήση μου είπε ότι αφού δεν την υπόγραψε δεν την πολυ-υπολογίζει (βέβαια είναι δικηγόρος και όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει)

Δημοσ.

Αν ο τροχονόμος σημείωσε την πινακίδα σου υπάρχει πιθανότητα να σου έρθει ένα ροζ "προσπέκτους" των 450 € στο σπίτι σου, αν πάλι βαριόταν τότε θα τη γλυτώσεις... Πάντως μην το ξανακάνεις γιατί σου αφαιρούνται και πόντοι από το δίπλωμα με αυτή την παράβαση και είναι και επικίνδυνο.

Δημοσ.

Δεν ειναι παράβαση σηματοδοτη αλλα τροχονομου ας πουμε... :mrgreen:, ακομα χειροτερα... αλλα δεν νομιζω να σου κανει κατι αφου δεν σε σταμάτησε.

Δημοσ.

Πάντως το παιδί δεν έχει και τόσο άδικο. Κι εγώ που οδηγώ αρκετά χρόνια, πολλές φορές δε βγάζω άκρη με τα σήματα των τροχονόμων.

Εδώ σε πρόσφατη περίπτωση, έχει μπλόκο μπροστά και ενώ το έχω πατήσει λίγο παραπάνω, βλέπω τον τροχονόμο να κάνει ένα νόημα που ούτε κι ο ίδιος ξέρει τί είναι. Εννοεί να πάω εκεί? Σ' εμένα το λέει? Στον πίσω? Κάνω το μ**άκα και προχωρώ, σιγά σιγά μεν αλλά προχωρώ και πιάνω σε κάποια φάση τον τροχονόμο να κοιτάζει μία εμένα, μία τον πίσω. Σταματάω λίγο πιό μπροστά μπας και όντως έρθει να με ελέγξει και να αποφύγω τα χειρότερα, δλδ το να δώσει σήμα σε άλλο μπλόκο παρακάτω και να έχω να αντιμετωπίζω κατηγορίες ότι δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

Ε, δεν έγινε τίποτα. Ούτε που κουνήθηκε να έρθει κατά το μέρος μου. Πάτησα γκάζι λοιπόν και αφού είπα ένα "άει σιχτίρ ζώα" έφυγα...

Δημοσ.

Φίλε, από ότι ξέρω, δε στέλνουν πια κλήσεις στο σπίτι.

Λέγεται ότι σταμάτησαν όταν μια φωτογραφική μηχανή συνέλλαβε έναν τύπο (κάποιον βουλευτή, δικαστή κάτι τέτοιο) και του στείλανε τη φώτο στο σπίτι. Ότι τέτοια ώρα τέτοια μέρα στο τέδε σημείο πατήσατε 2πλή γραμμή με 200χμω.

Τον βλέπει η γυναίκα του τον φάκελο, βλέπει και τη φωτογραφία, ήταν ο τύπος με μια μ......άρα 2μετρη ξανθιά δίπλα (κλπ). Ο τύπος, ούτε στον τόπο που έπρεπε ήταν, ούτε έπρεπε να είναι εκεί την μέρα και ώρα που φωτογραφήθηκε.

Όπως καταλαβαίνετε, έβαλε λυτούς και δεμένους, και το δικαστήριο αποφάνθηκε πως είναι παράνομο να στέλνονται κλήσεις και φωτογραφίες στα σπίτια, γιατί είναι δυνατό να παραβιαστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Κάπως έτσι έχει η ιστοριουλα. Και βέβαια μπορεί να είναι ένας μύθος.

Δημοσ.

Κλήσεις στέλνονται και παρά στέλνονται στο σπίτι από κάμερες και φωτογραφικά radar. Είναι παράνομο να σε φωτογραφίσουν αν δεν υπάρχει προειδοποίηση για έλεγχο με τεχνικά μέσα. Όσο για το παραπάνω που αναφέρθηκε με την υπογραφή της κλήσης, συμβαίνει το εξής: Αν την υπογράψεις ή όχι ελάχιστη είναι η σημασία. Πρόσφατα πήρα κλήση με παράπτωμα που ήταν πταίσμα, την υπέγραψα και την παρέλαβα, διαπίστωσα οτι υπήρχε λάθος στοιχείο και έκανα ένσταση και δικαιώθηκα. Υπογράφεις απλά για να παραλάβεις το χαρτί αλλιώς έρχεται σπίτι αν είναι απλά για παρκάρισμα δεν ποβλέπεται δικαστήριο ή πληρώνεις αμέσως ή στην εφορία. Αν είναι πταίσμα ή πλημμέλημα ενημερώνεσαι με κλήτευση για το πότε δικάζεσαι. Η υπογραφή δεν σημαίνει αποδοχή της κλήσης, απλά οτι έχεις ενημερωθεί. Μπορείς και πάλι να πας στο δικαστήριο και να προβάλεις τις αντιρρήσεις σου. Τώρα, όσον αφορά το φίλο στο πρώτο post. Μου είχε τύχει και εμένα ένας τροχονόμος που έκανε κάτι σήματα που ούτε ο ίδιος καταλάβαινε τι έκανε. Μια σταμάτα μια ξεκίνα. Με αγριοκοίταξε, είπε κάτι που δεν άκουσα και με άφησε να φύγω. Συνήθως όταν τους έχουν στείλει για διευθέτηση δεν κόβουν κλήσεις.

Sorry για το μέγεθος του post επαρασύρθη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...