Προς το περιεχόμενο

Μερικες απορίες περί laptops και ACER.

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθοτι noob στον χωρο των laptops εχω μερικες αποριες.

Παρακαλω τους εχοντας γνωση, να την μοιραστουν :-)

Ψαχνω αυτο τον καιρο για μηχανακι που να εχει τα εξης χαρακτηριστικα:

CPU: διπυρηνο intel, τσιπακι γραφικων Nvidia και οθονη 17" . (αυστηρα μεχρι 1400 ευρω. αυστηρα!)

Βρηκα αυτο ACER 9412WSMi II το οποιο φαινεται πολυ καλη αγορα εκ πρωτης οψεος, αν κρινω απο τα χαρακτηριστικα του.

Εκεινο που με προβληματιζει, δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο την μαρκα του.

Εχω διαβασει στο insomnia κατα καιρους, διαφορα παραπονα και προβληματα για τα ACER και την αντιπροσωπεια τους.

Ισχυουν οι φοβοι μου; θα με συμβουλευατε να αποφυγω την ACER ή εχει διορθωθει καπως;

(τονιζω πως θελω ειλικρηνεις απαντησεις σε αυτο, δεν ψαχνω να ακουσω αυτο που θελω ντε και καλα :mrgreen: )

Δευτερευοντες γενικες αποριες:

1. Τι ειναι το pcmci; κατι σαν την PCI στο PC; αν ναι υπαρχει δυνατοτητα να προσθεσεις καρτα TV επειτα στο λαπτοπ;

2. To expresscard reader; καποιο αλλο ειδος μνημης που δεν μπαινει στον 5in1 reader;

3. Μπορει να προστεθει 2ος σκληρος δισκος στο laptop; υπαρχει χωρος ή θα πρεπει να γινει αντικατασταση του αρχικου ντε και καλα;

4. Πολλα λαπτοπς εχουν 6in1 card reader, ενω αλλα 5in1. Αυτο που λειπει στα 5σε1 ειναι η XD μνημη;

5. Τελευταιο και κυριοτερο, μπορει σε λαπτοπ να γινει χρηση PC, δλδ να μενει ατελειωτες ωρες ανοιχτο ειτε απλα σαν κατεβαστηρι, ειτε για hardcore cpu usage κανοντας π.χ. encoding σε DivX, ή ειναι πολυ επικυνδυνο κατι τετοιο για λαπτοπ και θα ειναι περιορισμενη η χρηση του;

Ευχαριστω και προκαταβολικα για τις απαντησεις.

Δημοσ.
Ψαχνω αυτο τον καιρο για μηχανακι που να εχει τα εξης χαρακτηριστικα:

CPU: διπυρηνο intel, τσιπακι γραφικων Nvidia και οθονη 17" . (αυστηρα μεχρι 1400 ευρω. αυστηρα!)

Βρηκα αυτο ACER 9412WSMi II το οποιο φαινεται πολυ καλη αγορα εκ πρωτης οψεος, αν κρινω απο τα χαρακτηριστικα του.

Εκεινο που με προβληματιζει, δεν ειναι τιποτα αλλο περα απο την μαρκα του.

Εχω διαβασει στο insomnia κατα καιρους, διαφορα παραπονα και προβληματα για τα ACER και την αντιπροσωπεια τους.

Ισχυουν οι φοβοι μου; θα με συμβουλευατε να αποφυγω την ACER ή εχει διορθωθει καπως;

Προσωπικά δεν έχω Acer αλλά απ' ό,τι ξέρω από φίλους μου που έχουν βγάζουν προβλήματα αλλά στη τιμή που διατίθενται προσφέρουν πολύ καλά χαρακτηριστικά. Σε τιμή κάτω των 1440 ευρώ με 17" οθόνη και κάρτα γραφικών δύσκολο να βρεις καλύτερα. Οπότε είναι μια καλή πρόταση.

1. Τι ειναι το pcmci; κατι σαν την PCI στο PC; αν ναι υπαρχει δυνατοτητα να προσθεσεις καρτα TV επειτα στο λαπτοπ;

Είναι θύρα στα notebboks (αντίστοιχη με PCI στα desktops) στην οποία μπορείς να βάλεις αντίστοιχες κάρτες. Μπορείς να βάλεις και κάρτα τηλεόρασης.

3. Μπορει να προστεθει 2ος σκληρος δισκος στο laptop; υπαρχει χωρος ή θα πρεπει να γινει αντικατασταση του αρχικου ντε και καλα;

Δεν υπάρχει χώρος, θα πρέπει να αντικατασταθεί ο παλιός.

4. Πολλα λαπτοπς εχουν 6in1 card reader, ενω αλλα 5in1. Αυτο που λειπει στα 5σε1 ειναι η XD μνημη;

Δεν είναι απαραίτητο να λείπει η XD μνήμη. Πήγαινε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε notebook να δεις ποιες κάρτες υποστηρίζει ο card reader.

5. Τελευταιο και κυριοτερο, μπορει σε λαπτοπ να γινει χρηση PC, δλδ να μενει ατελειωτες ωρες ανοιχτο ειτε απλα σαν κατεβαστηρι, ειτε για hardcore cpu usage κανοντας π.χ. encoding σε DivX, ή ειναι πολυ επικυνδυνο κατι τετοιο για λαπτοπ και θα ειναι περιορισμενη η χρηση του;

Δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα. Κι εγώ το laptop μου το αφήνω 24 ώρες/24ωρο ανοιχτό και κατεβάζει και πιο παλιά συμπίεζε DivX και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

ego exo ana laptop ACER edo kai diomisi xronia kai den exo kanena apolitos problima.

Ton teleutaio xrono ton exo sxedon anoixto 24 ores to 24-oro eleo adsl. Pali den exo kanena problima.

Gia ta lefta pou dineis nomizo oti einai aristi i sxesi apodosis-timis.

An den aisthanesai sigouros mporeis me mia mikri epibarinsi (peripou 150 euro) na kaneis epektasi tis eggiisis se 3 xronia.

Δημοσ.

Aspire 9804WSMi

Centrino Duo T2500 2GHz, GF7600 256MB, 20" WXGA CrystalBrite, Ram 2Gb(2x1GB),

2*120Gb 5400rpm,DVD-SMulti, CAMERA, MCR, BT,TV, VOIP, Svideo,1394, XP HomeGR

Απο τον επισημο καταλογο της Acer

Δημοσ.

Εντελώς πληροφοριακά η θύρα λέγεται PCMCIA και είναι για expansion κάρτες όπως ασύρματες, δικτύου, firewire, κλπ.

Όσον αφορά την ACER δες και εδώ αλλά κάνε και μόνος σου μια αναζήτηση στο φόρουμ με την λέξη "ACER" να δεις τι γίνεται. Προσωπικά δεν θα σου συνιστούσα την συγκεκριμένη μάρκα.

Επίσης 17'' οθόνη κάνει το φορητό, αφόρητο. Εκτός του ότι ανεβάζει το βάρος αρκετά (πάμε 5 κιλα+) ρίχνει και κατακόρυφα την αυτονομία του υπολογιστή. Εκτός φυσικά και αν μιλάμε για desktop replacement αλλά από την άλλη με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα super-duper πλήρες desktop PC.

Δημοσ.

Legion ελα παρε απο μενα φορητο Acer και αν σου παθει κατι και δεν στο αντικαταστησω μεσα σε 1-2 μερες...θα στο πληρωσω στο ακεραιο :)

Δημοσ.
Επίσης 17'' οθόνη κάνει το φορητό, αφόρητο. Εκτός του ότι ανεβάζει το βάρος αρκετά (πάμε 5 κιλα+)

Afta pou ta eides ,ston ipno sou !!????

Prin milame gia kati na gnorizoume prota pedia...

Δημοσ.

Καλο στα Acer ειναι να παρεις και την επεκταση εγγυησης Accidental Damage που επεκτεινει την εγγυηση σου στα 3 χρονια και σε καλυπτει στην περιπτωση που κανεις οτιδηποτε καταστησει το φορητο σου μη χρησιμοποιησιμο, για παραδειγμα αν σου πεσει κατω ή αν του ριξεις νερο... Κανει 150€ παραπανω αλλα πιστευω πως αξιζει τα λεφτα του...

Δημοσ.
Afta pou ta eides ' date='ston ipno sou !!????

Prin milame gia kati na gnorizoume prota pedia...[/quote']

Okay. Το παραδέχομαι, είναι 3,7kg. Πράγμα που μου κάνει εντύπωση. Αυτό που έγραψα δεν το έβγαλα από το μυαλό μου αλλά είναι κάτι που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των 17'' μοντέλων.

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να βλέπω posts μην πάρεις acer έχει προβλήματα. Έχετε ασχοληθεί να δείτε πόσα threads με προβήματα στα fujitsu υπάρχουν και να τα συγκρίνεται με τα αντίστοιχα για acer για να δείτε τι παίζει; Αλλά η προκατάληψη αυτά κάνει. Λύπαμαι το φίλο που ξεκίνησε το thread και για αυτό γράφω, αλλιώς μια χαρά καλό μας κάνετε όσους αγοράζουμε τα "προβληματικά" acer, με τις συκοφαντίες σας. Αλλά τι ξέρω εγώ; Αγόρασα, 3 acer το ένα το εχω τρία χρόνια, τα τελευταία δύο είναι 24/7 on και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με καννένα. Αλλά πάλι μάλλον είμαι υπερτυχερός, αυτό το ρημάδι το joker γιατί δεν μου κάθεται όμως;

Sorry για το κάπως ειρωνικό ύφος αλλά έχει καταντήσει κουραστικό αυτό που γίνεται εδώ πέρα. Ενδεχομένως να έχει προβληματικό service η acer ως εκεί όμως, αυτό δεν καθιστά άχρηστα αυτά που βγάζει. Και για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο, ας το ψάξει να δει τι ήταν η εταιρεία πριν να αρχίσει να κατασκευάζει laptops με τη δικιά της φίρμα.

Δημοσ.

Φίλοι μου το αγόρασα πρόσφατα από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Μετά από εξαντλητικό τέστ 3 ημερών (δούλεψε περίπου 19 ώρες την ημέρα) έβγαλα τα εξής συμπεράσματα :

- Είναι πραγματικά αθόρυβο. Δεν καταλαβαίνεις πως δουλεύει. Εκτός ίσως από το DVD που είναι ελάχιστα θορυβώδες.

- Δεν ζεσταίνεται και πολύ. Το δοκίμασα και με την μπαταρία και χωρίς. Με την μπαταρία ζεσταίνεται λίγο περισσότερο αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Το ePowerManagement της Acer κάνει πολύ καλή δουλειά.

- Η αυτονομία του κυμαίνεται περίπου στις 2 ώρες (ανάλογα και με τη χρήση φυσικά)

- Η οθόνη μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο σε φωτεινότητα, όσο και σε ανάλυση, η καλή κάρτα γραφικών έχει άριστες επιδόσεις

.

-Από επιδόσεις είναι αρκετά καλό (το Photoshop δούλεψε άνετα σε ότι κι αν του έβαλα να κάνει) όταν ήταν στο ρεύμα. Με την μπαταρία οι επιδόσεις πέφτουν ελάχιστα (αναμενόμενο βέβαια) χωρίς να προβληματίζει.

Γενικά σαν σύνολο είναι αρκετά καλό, τουλάχιστον σίγουρα δικαιολογεί τα χρήματα που απαιτεί για να το αγοράσει κάποιος. Αυτό που με προβλημάτισε κάπως είναι η επίδοση των ηχείων του, που ομολογώ τα περίμενα σαφώς καλύτερα. Το άλλο ίσως που μπορεί να αποθαρύνει τον κάθε υποψήφιο αγοραστή είναι το ομιχλώδες (από όσο έχω ακούσει κατά καιρούς) service της εταιρίας... Εγώ πάντως προσωπικά το πήρα σαν δεύτερο μηχάνημα (για πρώτο έχω ένα Dell XPS M1710).

Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

5652 wlmi core duo t 2300 αψογο χωρίς κανένα πρόβλημα! Οσο για το service είναι λίγο ασχετοι αλλα αν τους τα <χώσεις> κάνεις την δουλειά σου.

Για τους πολύξερους δε που χωρίς να εχουν ιδία γνώμη , τους κατηγορούν θα πρότεινα να αποκτήσουν πρώτα την εμπειρία του χρήστη και κατόπιν να κάνουν κριτική ( καλή ή κακή άσχετο )

Ο Γκαίμπελς πέθανε αλλα η προπαγάνδα ζεί !! αμάν πιά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...