paintbox Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 οκ, ισως να είναι ερώτηση αρχαρίου - αλλά τέτοιος που είμαι, θα μπορούσα να κάνω και χειρότερες θα ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσατε ή με παραπέμπατε σε κάποιο άλλο παρόποιο τόπικ. λενε πως το web είναι stateless περιβάλλον, τουλάχιστον ήτανε (δεν παρακολουθώ και πολύ τα νέα δρόμενα) - το καταλαβαίνω απο την άποψη, την πλευρά του client που βλέπει την σελίδα του - ανάμεσα στα HTTP requests δεν υπάρχει κάποια σύνδεση, εκτός και αν χρησιμοποιήσεις τεχνάσματα για αποθήκευση states κλπ. στον server.. επειδή τώρα μαθαίνω να προγραμματίζω ASP.NET, είχα την εξής απορία - εφόσον προγραμματίζουμε για server, γιατί τα controls που φτιάχνουμε μοιάζουν να ξαναφτιάχνονται εκ νέου ανάμεσα στα requests? π.χ. γιατί πρέπει να ξανακάνω data bind σε ενα data grid σε κάθε καινούργιο request (στην Page_Load)? ο κώδικας που εκτελείται στον server είναι και αυτός stateless? το data grid που φτιάχνω πανω στην σελίδα εξαφανίζεται και ξαναφτιάχνεται ανάμεσα στα requests - μιλάμε για το ιδιο session... ή δεν καταλαβαίνω κάτι καλά? εχ εχω δρόμο μπροστά ακόμα μου φαίνεται )) ντάξει ομως με τον καιρό θα μάθω, φαντάζομαι :Ρ thanx in advance
paintbox Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 χμμμμμμμ.... μαλιστα.. οκ, θα μπορούσα να είχα ψάξει και τπτ στο ιντερνέτ πριν ποστάρω, αλλά και όμως - γιατί όχι... η απάντηση είναι πως ούτε ο server ξέρει για τον client, και το κάθε request του το επεξεργάζεται εκ νέου, δηλ. δεν διατηρεί το ίδιο variable stack space (ή τελος παντων οπως το λένε) ας πουμε..... οντως πολύ πρόβλημαααα... και θα θέλει πολύ προσοχή μην εχει τπτ ΠΑΡΑ πολλά αντικείμενα για φτιάξιμο και γέμισμα (listboxes ή grids με πολλά rows..) - αρα τελικά π.χ. εννοιες οπως το paging δεν ειναι μονο για καλύτερο visual experience... είναι ζητήματα ζωής και θανάτου χεχε )) τελικά ομως έτσι programming για web είναι ολο workarounds.... http://www.takempis.com/aspnet_fundamentals.asp τεσπά οσο ζεις μαθαίνεις :ΡΡΡ η ζωή ειν'ωραία!
daidalus Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία.Απλά να προσθέσω ότι ο server κανει compile την σελίδα μόνο την πρώτη φορά που γίνεται αίτηση από τον client οπότε την πρώτη φορά η εκτέλεση ειναι αργή σε σχέση με τις επόμενες.Αυτό αφορά την εκδοσή 1.1 γιατί στην 2.0 λειτουργεί λιγο διαφορετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.