Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δισκέττα

takisx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ ν' ανοίξω μια δισκέττα με 2 αρχεία excel. Προσπαθεί να την διαβάσει και βγάζει μήνυμα για bad ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάποιος τρόπος ν' ανακτηθούν τ' αρχεία τα οποία είναι και σημαντικά;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

H δισκέτα είναι το πιο αναξιοπιστο μέσω από το 1996 και μετά.. Ευκολα (πανευκολα) κάνει bad sectors (καταστρεφεται η μαγνυτικές τις ειδιότητες της μεμβράνης της).

Την έχεις πατίσει φίλε. Το μόνο που ίσως σε σώσει είναι να βρείς ένα άλλο floppy drive που να είναι πιο ευαίσθητο στην αναγνωση μπας και την διαβάσει. Δοκίμασε παλιά PC αυτά είχαν πιο καλα floppies τότε. δοκίμασε 2-3. Αλλά πάλι δίσκολα.

Οι δισκεττες δεν ήταν έτσι κάποτε. Στιχίζαν 500 δρχ το 1992 αλλά όσες φορές και να τις έγραφες ότι και να τις έκανες ΔΕΝ χαλάγαν.

Οσο για την δικιά σου Verbatim ήταν.. Γελάς έ, μάθε ότι οι Verbatim είναι οι χειρότερες δισκέττες που υπάρχουν (αν και κάποτε ήταν από τις καλύτερες).. Αν θέλεις να αλλάξεις μάρκα να πέρνεις αυτές τις σε πράσινο κουτί του Πλαισίου είναι πολύ καλύτερες (μάρκα Conect). Ειναι αρκετά πιο αξιόπιστες αλλά ακόμα καλύτερα γράφε σε CD-R (ΔΕΝ είπα DVD-R) το οποίο είναι το καλύτερο ¨η φλασάκια, εξοτερικούς σκληρούς κτλ.

Δημοσ.

το ιδιο ειχα παθει πριν απο ενα χρονο δοκιμασα τη δισκετα και σε αλλα pc αλλα τιποτα.

το κουφο ειναι οτι οταν εβαλα linux suse 10 για να το δοκιμασω η δισκετα δουλευε κανονικα

ακομα και τωρα οποτε τη βαζω στα windows xp μου βγαζει μηνημα οτι χρειαζετε διαμορφωση και οταν τη βαζω στο suse δουλευει

δεν ξερω γιατι αλλα ετσι γινεται σε εμενα.

Δημοσ.

@takisx

Προσφατα ειχα ενα αναλογο προβλημα, οπου τα win μου ελεγαν οτι δεν ειναι φορμαρισμενη. Δοκιμασα 3 διαφορετικα floppy drives και κατι (πολυ παλιες) utilities αλλα δεν εχω να προτεινω κατι. Παντως παλιοτερα οταν ειχα ενα τετοιο προβλημα λυνοταν με τη χρηση διαφορετικου drive.

@keysmith

Λαβε υποψιν οτι καποιοι ανθρωποι ειναι αναγκασμενοι να χρησιμοποιουν παλια μηχανηματα, σε εργαστηρια κυριως, τα οποια δεν εχουν ουτε usb ουτε τιποτα και επομενως ειναι αναγκασμενοι να χρησιμοποιησουν δισκετα. Οποτε καλο θα ηταν να αποφευγεται το κυρηγμα...

Δημοσ.

Πρόκειται για Δημόσια Υπηρεσία. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν usb stick και τέτοια. Απλώς προσπαθώ να βοηθήσω συνάδελφο που με αφορμή την αλλαγή του υπολογιστή του πήρε κάποια σημαντικά αρχεία με πολλές ώρες δουλειάς το καθένα σε δισκέττες. Μία χτύπησε.

Δημοσ.

Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.

Ήμουν σε εργαστήριο και χρησιμοποιούσαμε σε πείραμα συσκευή αυτόματης εξαγωγής μετρήσεων...Αυτή είχε επάνω floppy και από τα τρία .txt που είχε το ένα δεν το διάβαζε κανένας υπολογιστής και κανένα floppy.

Πως έλυσα το πρόβλημα? Χρησιμοποίησα κάποιο πρόγραμμα backup και έκανα backup την δισκέττα. Νομίζω το Acronis έβαλα να κάνει τη δουλειά. Μετά επανέφερα το backup sστο δίσκο και το αρχείο δούλευε. Βέβαια λείπανε μερικές μετρήσεις στο τέλος αλλά ήμασταν τυχεροί αφού. αυτά που έλειπαν (και εμφανιζόντουσαν κουτάκια) ήταν στο τέλος του πειράματος και πρακτικά ήταν άσχρηστα αφού το πείραμα είχε ήδη ολοκληρωθεί και απλά το μαραφέτι δούλευε ακόμα...

Δημοσ.

Δοκίμασε να ανοίξεις ένα command prompt παράθυρο και προσπάθησε να κάνεις αντιγραφή από εκεί με το χέρι...

Φαντάζομαι γνωρίζεις μερικές dos εντολές.

Αν όχι πές μου.

Δημοσ.

Ή αλλιώς «cyclic redudancy check»....

Κτύπησε η δισκέττα δυστυχώς. :(

Δοκίμασε να κάνεις chkdsk από το command prompt μήπως και την επιδιορθώσει ή δοκίμασε και σε άλλο σύστημα μπάς και παίξει (π.χ. linux)

Δημοσ.

Είναι αληθεια πως κάποιο "image" πρόγραμμα που βλέπει την δισκέτα σε επίπεδο sector (floppy image, diskcopy κτλ) (οχι σε επίπεδο file όπως το copy) ίσως (!) την διαβάσει και την αντιγράψεις σε μία υγειή δισκέττα. Τώρα γιατί, δεν μπορώ να εξηγίσω (Δεν είναι λογικό) αλλά το έχω δεί. Σαν το read των sectors να γίνεται πιο αναλαφρα... τι να πώ :) . Πάντως αφού είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί δισκέττες τότε "Connect" από το ΠΛΑΙΣΙΟ (είναι οι μόνες αξιόπιστες που μου έρχονται στο μυαλό)

@paparoupas

Οποτε καλο θα ηταν να αποφευγεται το κυρηγμα...

δεν νομίζω ότι έκανα κύριγμα..

Δημοσ.
Είναι αληθεια πως κάποιο "image" πρόγραμμα που βλέπει την δισκέτα σε επίπεδο sector (floppy image, diskcopy κτλ) (οχι σε επίπεδο file όπως το copy) ίσως (!) την διαβάσει και την αντιγράψεις σε μία υγειή δισκέττα. Τώρα γιατί, δεν μπορώ να εξηγίσω (Δεν είναι λογικό) αλλά το έχω δεί. Σαν το read των sectors να γίνεται πιο αναλαφρα[/i']... τι να πώ :).

Το diskcopy θα αντιγράψει ΚΑΙ το πρόβλημα (χαλασμένο αρχείο) από την μια δισκέττα στην άλλη αφού κάνει ακριβές αντίγραφο οπότε δεν θα κάνει δουλειά...

Δημοσ.

Οχι το diskcopy ειδικά, ΔΕΝ θα το κάνει αυτό. Το diskcopy δεν αντιγράφει τα λάθη.. Αν διαβάσει ένα sector θα τον γράψει κανονικά, αν όχι (δεν μπορέι να τον διαβάσει) θα χτυπίσει και θα πεί "bad track, error reading sector xx μπλα μπλα κτλ..., " σε αυτή την περίπτωση είτε κάνει ignore (οπώτε τα δεδομένα έτσι και αλλοιώς δεν γράφονται σωστά είτε abord. Εχω χρόνια να χρησιμοποιήσω το diskcopy της MS και δεν θυμάμε ακριβώς είναι η αλήθεια. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι ότι το diskcopy γράφει και bad sectors. Δεν το θυμάμε αυτό αλλά και να το κάνει ένας sector χαρακτηρίζεται bad από το λειτουργικό μετά την εφαρμογή κάποιου λογισμικού όπως chkdsk (checkdisk) ή Norton disk doctor κτλ Το Bad sector είναι για να μην χρησιμοποιεί το λειτουργικό αυθτούς τους sectors. Στην περίπτωσή μας αυτό δεν έχει γίνει, αν ο sector ήταν bad (μαρκαρισμένος από πρίν) δεν θα εγγράφονταν τα αρχεία εκεί από την πρώτη στηγμή.

Λάθη, όπως weak sectors αντεγράφαν ειδικά λογισμικά για να αντιγράφουν κλειδώματα παιχνιδιών που υπήρχαν τότε σε δισκέτες όπως το θρυλικό "copywright"..

Δημοσ.
Οχι το diskcopy ειδικά[/b'], ΔΕΝ θα το κάνει αυτό. Το diskcopy δεν αντιγράφει τα λάθη.. Αν διαβάσει ένα sector θα τον γράψει κανονικά, αν όχι (δεν μπορέι να τον διαβάσει) θα χτυπίσει και θα πεί "bad track, error reading sector xx μπλα μπλα κτλ..., " σε αυτή την περίπτωση είτε κάνει ignore (οπώτε τα δεδομένα έτσι και αλλοιώς δεν γράφονται σωστά είτε abord. Εχω χρόνια να χρησιμοποιήσω το diskcopy της MS και δεν θυμάμε ακριβώς είναι η αλήθεια. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι ότι το diskcopy γράφει και bad sectors.

Mπάάάά, ότι είπες και εσύ εννοούσα,

θα αντιγραφεί δηλαδή μόνο το προβληματικό αρχείο και όχι ο χαλασμένος τομέας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...