apple64 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Κατι μου λεει οτι ή δεν πας τους Ξανθιωτες ή τα εχεις κανει πλακακια με Rainbow.... Εμένα η ιστορία μου θυμίζει ανέκδοτο. Είναι δυνατόν κανείς να μην σχολίασε την ιστορία που μας διηγήθηκε ο συγκεκριμένος φίλος. Είναι το λιγότερο κωμικοτραγική!!! Όμως η Rainbow εκτός αυτού χρεώνει και μεταφορικά (για τι πράγμα δεν ξέρω) 7 ευρώ. Επειδή έχω .mac σου λέω ότι είναι πακέτο που για να το παραλάβεις πρέπει να μεταφερθεί. Εκτός αν πετάξει και με κάποιο μαγικό τρόπο φτάσει στο σπίτι σου.
apple64 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Εμένα όλα τα παραπάνω μου φαίνονται χαζομάρες. Συγνώμη κι όλας. Μερικοί λόγοι για να φωνάζουμε... 1. Το Grupdate δεν δουλεύει σωστά στα intel. 2. Όλο το ελλαδιστάν (η Ελλάδα εκτός της Αθήνας δηλαδή) δεν έχει service για μηχανήματα εντός εγγύησης. 3. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε στην Ελλάδα το Applecare. Αυτά θυμάμαι τώρα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 [...]Επειδή έχω .mac σου λέω ότι είναι πακέτο που για να το παραλάβεις πρέπει να μεταφερθεί. Εκτός αν πετάξει και με κάποιο μαγικό τρόπο φτάσει στο σπίτι σου. Επειδή έχω .mac σου λέω ότι δεν ήρθε τίποτα στο σπίτι μου. Ούτε πακέτο ούτε τίποτα. Κι όμως παρέλαβα τον λογαριασμό .mac μου και τον χρησιμοποιώ καθημερινά. Προφανώς πέταξε με κάποιο μαγικό τρόπο μέχρι τον υπολογιστή μου. Η δε απορία μου έχει να κάνει όχι μόνο με τα μεταφορικά που χρεώνει η Rainbow αλλά και με την, κατά 3,41 ευρώ ακριβότερη, τιμή σε σχέση με την τιμή που δίνεται από την Apple. Ακόμα δηλαδή και χωρίς μεταφορικά, η Apple πουλάει την υπηρεσία .mac στα 99 ευρώ και η Rainbow στα 102,41 ευρώ. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια επιπλέον υπηρεσία που δίδεται από την Rainbow και δικαιολογεί αυτή την έστω μικρή άνοδο της τιμής. Δεν αναφέρομαι καν στις βασικές αρχές marketing (κρατείστε την τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 99 ευρώ για να προσελκύσετε περισσότερους συνδρομητές). Και αναρωτιέμαι επίσης αν μου δίνεται η επιλογή να αγοράσω το non-physical πακέτο της υπηρεσίας .mac από την Rainbow χωρίς μεταφορικά. Ξέρεις, όπως Αμερική.
apple64 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Και αναρωτιέμαι επίσης αν μου δίνεται η επιλογή να αγοράσω το non-physical πακέτο της υπηρεσίας .mac από την Rainbow χωρίς μεταφορικά. Όχι. Μπορείς όμως να το αγοράσεις από την ίδια την Apple με πιστωτική. Η Rainbow τι δουλειά έχει με αυτό; Πως θα πουλούσε αέρα; Πρέπει να υπάρχει προιόν. Η δε απορία μου έχει να κάνει όχι μόνο με τα μεταφορικά που χρεώνει η Rainbow αλλά και με την, κατά 3,41 ευρώ ακριβότερη, τιμή σε σχέση με την τιμή που δίνεται από την Apple. !!!!! Ασχολίαστο... Επαναλαμβάνω.... 1. Το Grupdate δεν δουλεύει σωστά στα intel. 2. Όλο το ελλαδιστάν (η Ελλάδα εκτός της Αθήνας δηλαδή) δεν έχει service για μηχανήματα εντός εγγύησης. 3. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε στην Ελλάδα το Applecare. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Όχι. Μπορείς όμως να το αγοράσεις από την ίδια την Apple με πιστωτική. Η Rainbow τι δουλειά έχει με αυτό; Πως θα πουλούσε αέρα; Πρέπει να υπάρχει προιόν. Οπότε αν δεν έχω πιστωτική αποκλείομαι από την αγορά ή τη χρήση της υπηρεσίας στην τιμή που έχει καθορίσει η Apple. Μάλιστα. Επαναλαμβάνω.... 1. Το Grupdate δεν δουλεύει σωστά στα intel. 2. Όλο το ελλαδιστάν (η Ελλάδα εκτός της Αθήνας δηλαδή) δεν έχει service για μηχανήματα εντός εγγύησης. 3. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε στην Ελλάδα το Applecare. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά; Βεβαίως και ενδιαφέρονται πολλοί. Εσύ τι προτείνεις; Επιστολή διαμαρτυρίας; Άνοιγμα site; Κάτι άλλο;
apple64 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ φίλε μου τα είπα εκεί που έπρεπε και όταν υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάτι αλλά διάφοροι ήρωες του muppet show ενδιαφέρονταν για άλλα πράγματα. Τώρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα... Ελπίζω να κάνω λάθος. Απλά νομίζω πως είναι λάθος να μην ασχολούμαστε με τα συμαντικά προβλήματα και να διαμαρτυρόμαστε για 3.41 ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι 5 εκατομμύρια Έλληνες δεν έχουν service όταν τα μηχανήματα τους πάθουν κάτι εντός εγγύησης;!!!!! Αν χαλάσει το DVD-R του Mac Pro μου θα πρέπει να το στείλω στην Αθήνα!!!!! Δεν μιλάμε για 3 ευρώ. Μιλάμε για 50 ευρώ τουλάχιστον έξοδα αποστολής και 5 εργάσιμες μέρες χωρίς υπολογιστή! Γιατί; Για ένα DVD-R... Εσύ διαμαρτύρεσαι για 3 ευρώ. Ο άλλος πήγε από την Ξάνθη στην Αθήνα να αγοράσει από ένα κέντρο επίδειξης. Κάποιος από την Καβάλα (για παράδειγμα) αυτή την στιγμή στέλνει τον PowerMac του στην Αθήνα για ένα DVD-R. Ένας άλλος έστειλε από την Κοζάνη στην Αθήνα το MacBook του για να του αλλάξουν το πάνω μέρος του case! Ποίο νομίζεις είναι σημαντικότερο;
nobleman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Ποιες 5 εργάσιμες;;;;;;;;;;;;;;;;; Μετά από ένα (1) μήνα το παρέλαβα!!!! ...κι αυτό επειδή τους ενόχλησα... αλλιώς ποιος ξέρει πότε... Το ιστορικό έχει αναφερθεί σε άλλο post, συνοπτικά, σε 10 μέρες από την αγορά έπαψε να ανταποκρίνεται η μπαταρία... όπως αποδείχτηκε, είχαν όλες πρόβλημα... είχε και κάποια άλλα προβλήματα, όπως στραβό καπάκι που όμως το επισκεύασαν, σχεδόν...
serialjun Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Υπομονή λίγους μήνες ακόμη. Μετά από το πακέτο που έφαγε από την Quark μιας και στο 7.0 έβαλε από μόνη της ελληνικό συλλαβισμό τώρα η εν λόγω R@inbow έχασε και αυτούς που είχε πιασμένους απ' τα @ρχ...α δηλαδή τους γραφίστες. Άρα μια σφαλιάρα τα Unicode που ουσιαστικά μηδενίζει την ανάγκη GR μηχανημάτων μια η Quark,η R@inbow ψάχνει για νέες εμπορικές δραστηριότητες. Σύντομα εξελίξεις...........ΜΕΓΑΛΕΣ!!!:wink:
apple64 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Υπομονή λίγους μήνες ακόμη. Μετά από το πακέτο που έφαγε από την Quark μιας και στο 7.0 έβαλε από μόνη της ελληνικό συλλαβισμό τώρα η εν λόγω R@inbow έχασε και αυτούς που είχε πιασμένους απ' τα @ρχ...α δηλαδή τους γραφίστες. Άρα μια σφαλιάρα τα Unicode που ουσιαστικά μηδενίζει την ανάγκη GR μηχανημάτων μια η Quark,η R@inbow ψάχνει για νέες εμπορικές δραστηριότητες.Σύντομα εξελίξεις...........ΜΕΓΑΛΕΣ!!! Άλλη μια ανοησία που κάποιος έγραψε... Έλεος! Οι γραφίστες ξέρουν πολύ καλά τι παραπάνω έχει το Quark 7 της Rainbow και δεν χρειάζεται να το γράψω εδώ. Πως τα γράφετε αυτά ρε παιδιά; Είστε άσχετοι, κακός πληροφορημένοι ή ... (άντε να μην πω); Ελπίζω να ξέρεις να μας πεις πως θα χρησιμοποιήσεις τις μη-Unicode γραμματοσειρές που έχεις στο Q7. Εκτός αν νομίζεις ότι έτσι εύκολα θα περάσει ο κάθε γραφίστας σε unicode. Ξέρεις πόσο κάνουν οι Unicode γραμματοσειρές; Τι σε νοιάζει θα μου πεις. Θα τις κλέψεις και αυτές. Τα παλιά έγγραφα που έχεις σε μη-unicode τι θα τα κάνεις; Τα πολυτονικά; Μετά από ένα (1) μήνα το παρέλαβα!!!! Ρώτησες πότε τους έστειλε ανταλλακτικό η Apple;
nucleogenesis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2006 Κατ᾽αρχην χαλάαααρωσε! Ακομα και αν κάποιος είναι άσχετος δηλαδή, που είναι το κακό? Κανείς δεν τα ξέρει όλα και γι αυτό το λόγο υπάρχει αυτό το φόρουμ. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έγραψε μια βλακεία... αυτός δεν είναι λόγος να αρπαζόμαστε...
apple64 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Σόρρυ. Απλά είναι άσχημο να γράφεις κάτι δημόσια και να μην ζητάς ένα συγνώμη για το λάθος σου. Όλα αυτά μένουν και τα διαβάζουν και άλλοι σχηματίζοντας λάθος γνώμη. Συγνώμη και πάλι αν ήμουν λίγο επιθετικός.
worldcitizen Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Ξεκινάω με 3 πραγματάκια και συνεχίζω.. 1. Το Grupdate πρέπει να δουλεύει σωστά στα intel. 2. Η Ελλάδα πρέπει να έχει service για μηχανήματα εντός εγγύησης. 3. Θέλουμε στην Ελλάδα το Applecare. και συνεχίζω... Το localization πρέπει να είναι τσάμπα, όπως σε αρκετές χώρες της ΕΕ.. Η ταρίφα πρέπει αν η Apple λέει ενιαία, πρέπει να είναι ενιαία.. Πρέπει να βρίσκεις (και να βλέπεις, να υπάρχει μια εξωστρέφια) για να αγοράζεις Mac στην Eλλάδα, και όχι να θέλεις να πάρεις Mac και να ψάχνεις (επισημους μεταπωλητές και πάει λέγοντας).. 3 Eυρά, τρία ευρά...Ένας καφές, δεν τον δίνω... Αλλά η Rainbow είναι μεταπωλητής, και εσυ Apple64 θες μεταπωλητές, κι όχι Apple Hellas απ'ότι φαίνεται..(πες μου αν κάνω λάθος) Πραγματικά, μόνο όσοι έχουν ψαχτεί μόνοι τους για Apple στην Ελλάδα, έχουν πάρει..
apple64 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Το localization πρέπει να είναι τσάμπα, όπως σε αρκετές χώρες της ΕΕ.. Αυτό δεν γίνεται και το ξέρεις. Μην προσπαθείς να πάρεις πράγματα που δεν θα σου δώσουν. Ζήτησες ποτέ αύξηση 1000 ευρώ; Το κόστος ανάπτυξης ποιός θα το πληρώσει; Η ταρίφα πρέπει αν η Apple λέει ενιαία, πρέπει να είναι ενιαία.. Η διαφορά τιμής είναι πάρα πολύ μικρή στα αγγλικά μοντέλα. Στην Ελλάδα ζεις... Πρέπει να βρίσκεις (και να βλέπεις, να υπάρχει μια εξωστρέφια) για να αγοράζεις Mac στην Eλλάδα, και όχι να θέλεις να πάρεις Mac και να ψάχνεις (επισημους μεταπωλητές και πάει λέγοντας).. Μαζί σου!!!! 3 Eυρά, τρία ευρά...Ένας καφές, δεν τον δίνω... Αλλά η Rainbow είναι μεταπωλητής, και εσυ Apple64 θες μεταπωλητές, κι όχι Apple Hellas απ'ότι φαίνεται..(πες μου αν κάνω λάθος) Κάνεις λάθος! ΜΑΚΑΡΙ να έρθει η Apple στην Ελλάδα. Οι πιθανότητες όμως είναι 0. Παρατηρείς ότι κανείς από αυτούς που έγραψαν κάτι και τους απάντησα δεν ξανα απάντησαν; Οι περισσότερες ερωτήσεις μου έχουν μείνει μόνες τους περιμένοντας καρτερικά απάντηση που όμως δεν έρχεται. Γιατί; Τα ίδια γίνονταν και στο helmug και μετά από 4 χρόνια παρουσίας δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Κατηγορίες κατηγορίες κατηγορίες... Αν προσπαθούσαμε να πάρουμε ένα πράγμα σήμερα, ένα αύριο, ένα μεθαύριο κάτι μπορεί να είχαμε κερδίσει. Εμείς αντίθετα κράζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μας παίρνει κανείς στα σοβαρά. Λογικό δεν είναι αυτό που λέω; Εμείς είμαστε οι καλοί, οι άλλοι οι κακοί και πυροβολούμε χωρίς έλεος. Θα κερδίσουμε κάτι έτσι; Κερδίσαμε κάτι έτσι;
serialjun Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Άλλη μια ανοησία που κάποιος έγραψε... Έλεος! Οι γραφίστες ξέρουν πολύ καλά τι παραπάνω έχει το Quark 7 της Rainbow και δεν χρειάζεται να το γράψω εδώ. Πως τα γράφετε αυτά ρε παιδιά; Είστε άσχετοι, κακός πληροφορημένοι ή ... (άντε να μην πω); Ελπίζω να ξέρεις να μας πεις πως θα χρησιμοποιήσεις τις μη-Unicode γραμματοσειρές που έχεις στο Q7. Εκτός αν νομίζεις ότι έτσι εύκολα θα περάσει ο κάθε γραφίστας σε unicode. Ξέρεις πόσο κάνουν οι Unicode γραμματοσειρές; Τι σε νοιάζει θα μου πεις. Θα τις κλέψεις και αυτές. Τα παλιά έγγραφα που έχεις σε μη-unicode τι θα τα κάνεις; Τα πολυτονικά; Ρώτησες πότε τους έστειλε ανταλλακτικό η Apple; 1.Είναι προφανές ότι την οργή σου για κάτι που δεν συμφωνεις την βγάζεις με λάθος τρόπο εδώ, και ευτυχώς κάποιοι σου το επισημαίνουν. 2. Από ότι φαίνεται λάθος πληροφορημένος σε σχέση με τις γραμματοσειρές είσαι εσύ. Αρχεία Quark από έκδοση 3.3 του 1991 τώρα πλέον με τις παλιές γραμματοσειρές ανοίγουν κανονικότατα. 3. Ο τρόπος είναι να γυρίσεις τις παλιές γραμματοσειρές σε Unicode με το Transtype. Mμμμ δεν το ξέρεις? Δες site σαν το Helmug και Macephemera που κάποιοι συνάδελφοι γραφίστες που έχω την ευτυχία να τους γνωρίζω έχουν μέχρι και demo στο να ξεστραβωθούν "κάποιοι" που μόνο και μόνο την έλλειψη γνώσης την βγάζουν σε φωνή!!! Αγόρασέ λοιπόν αυτό το πρόγραμμα, δες και το how too στα site και άλλαξε τις γραμματοσειρές σου, γιατί, εγώ εδώ και 20 χρόνια ΟΛΕΣ τις γραμματοσειρές μου τις έχω πληρώσει και όσες νέες βγαίνουν το ίδιο κάνω. Εσυ? Ααα και να μην ξεχάσω! Επειδή εμείς οι γραφίστες δεν ξέρουμε πολύ καλά τι παραπάνω έχει το Quark 7 της Rainbow .......χρειάζεται να το γράψεις εδώ. Θα ήθελα να μας πεις τι παραπάνω έχει το Quark7 της R@inbow από το..........Quark7!!! Μιας και το ξέρεις! Τελικά ποιός ξέρει γιατί μιλάει?
apple64 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2006 2. Από ότι φαίνεται λάθος πληροφορημένος σε σχέση με τις γραμματοσειρές είσαι εσύ. Αρχεία Quark από έκδοση 3.3 του 1991 τώρα πλέον με τις παλιές γραμματοσειρές ανοίγουν κανονικότατα. Θέλεις να πεις ότι κείμενο σε Quark 3.3 με παλιά GrTimes (για παράδειγμα) θα ανοίξει στο 7; Αν λες αυτό κάνεις λάθος. 3. Ο τρόπος είναι να γυρίσεις τις παλιές γραμματοσειρές σε Unicode με το Transtype. Mμμμ δεν το ξέρεις? Φυσικά και το ξέρω. Φαντάζομαι όμως και εσύ να ξέρεις ότι υπάρχον κείμενα γραμμένα με Ελληνικό παλαιό που όλα αυτά που λες απλά δεν παίζουν... Επίσης υπάρχουν πολυτονικά. Δες site σαν το Helmug και Macephemera που κάποιοι συνάδελφοι γραφίστες που έχω την ευτυχία να τους γνωρίζω έχουν μέχρι και demo στο να ξεστραβωθούν "κάποιοι" που μόνο και μόνο την έλλειψη γνώσης την βγάζουν σε φωνή!!! Αγόρασέ λοιπόν αυτό το πρόγραμμα, δες και το how too στα site και άλλαξε τις γραμματοσειρές σου, γιατί, εγώ εδώ και 20 χρόνια ΟΛΕΣ τις γραμματοσειρές μου τις έχω πληρώσει και όσες νέες βγαίνουν το ίδιο κάνω. Εσυ? Το έχω αγορασμένο. Δεν είμαι όμως γραφίστας και δεν έχω extra γραμματοσειρές. Ευτυχώς. Δεν παίζει πάντα και το ξέρεις αυτό. Ααα και να μην ξεχάσω! Επειδή εμείς οι γραφίστες δεν ξέρουμε πολύ καλά τι παραπάνω έχει το Quark 7 της Rainbow .......χρειάζεται να το γράψεις εδώ.Θα ήθελα να μας πεις τι παραπάνω έχει το Quark7 της R@inbow από το..........Quark7!!! Μιας και το ξέρεις! Δουλεύει σωστά. Για όλους... Τελικά ποιός ξέρει γιατί μιλάει? Εσύ τι λες; Για πες μου λοιπόν πως θα... 1. μετατρέψεις πεζά ελληνικά σε κεφαλαία (τονισμένα ή άτονα) 2. μετατρέψεις έγγραφα QXP παλαιότερων εκδόσεων που χρησιμοποιούν παλαιές Type 1 γραμματοσειρές. 3. μετατρέψεις μικτό ελληνικό σε χωριστό. 4. μετατρέψεις πολυτονικό παλαιό σε unicode. Περιμένω απαντήσεις και στα 4. Επειδή όμως όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς την ελληνική υποστήριξη του Quark 7 άστο καλύτερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.