g1annis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Εγκατέστησα σήμερα το Skype και προσπαθώ να το σετάρω. Με το που πάω να απαντήσω σε εισερχόμεη κλήση, ή πάω να καλέσω κάποια online επαφή μου, μου βγάζει "πρόβλημα με κάρτα ήχου" Στις ρυθμίσεις στο hand/headset έχει Audio devices: calls: /dev/dsp ringing: /dev/dsp (αλλά γκρί που σημαίνει ότι δεν μπορώ να το αλλάξω) Για να δω αν δουλεύει το μικρόφωνο δοκίμασα την εφαρμογή "εγγραφέας ήχου" που έχει το Ubuntu και δουλεύει μια χαρά. Ή σχεδόν μια χαρά αφου ηχογραφεί λίγο χαμηλά. Εϊναι σωστή η ρυθμιση /dev/dsp? Τι άλλο θα πρέπει να κοιτάξω? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 να πω πως ακόμα και στην πρώτη επιλογή που έχει /dev/dsp που έχει κατακόρυφο βελάκι για να επιλέξω άλλη συσκευή, δεν μου έχει άλλη επιλογή επίσης ότι η κάρτα ήχου μου είναι ενσωματωμένη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Bαλε το πακετο alsa-oss (wrapper της alsa για το oss) και ξαναδοκιμασε. EDIT:ρε γμτ στην γρηγορη υποβολη με τον konqueror μου κανει τα ελληνικα κινεζικα στο post μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Και πάλι τίποτα... το /dev/dsp είναι σωστό? υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να εγκαταστήσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Το /dev/dsp ειναι σωστο, εαν δεν εχεις παραπανω απο μια καρτες ηχου αλλα σε αυτην την περιπτωση θα σου τις εδειχνε. Παλιοτερα που το ειχα δοκιμασει το skype, ειχα πετυχει και εγω κατι παρομοια προβληματα. Απο πακετα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τωρα δεν χρειζεσαι αλλα, γιατι παιζει με το oss. Ισως σου δημιουργει προβλημα το esd(αν χρησιμοποιεις gnome). Σε αυτην την περιπτωση ανοιξε μια κονσολα και δωσε: kill -s sigterm $(pidof esd) Με το που το δωσεις αυτο θα σταματησεις να εχεις ηχους-ειδοποιησεις απο το gnome, οποτε μην παραξενευτεις. Δοκιμασε αν παιζει το skype και μετα για να ξαναβαλεις τους ηχους δωσε παλι σε μια κονσολα: esd& και κλεισε την. 'Η πιο απλα, αν εχεις και κανα blackbox ή αλλο window manager δοκιμασε και με αυτον. EDIT:κανε και ενα ls-l /dev/dsp και ελεγξε τα permissions Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
memos31 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 EDIT:ρε γμτ στην γρηγορη υποβολη με τον konqueror μου κανει τα ελληνικα κινεζικα στο post μου... Δεν τα πάει καλά με τo ajax. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μάλιστα. Έκλεισα τους ήχους με την εντολή που μου είπες από κονσόλα, έκανα κλήση και δούλεψε. Μετά έδωσα την άλλη εντολή για να ξανα-ενεργοποιήσω τους ήχους, έκανα κλήση και μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα με χθες. Τι κάνουμε τώρα? Θα έχω μόνο Skype ή μόνο ήχους, ή υπάρχει τρόπος να έχω και Skype και ήχους? Και αν ναι ποιός είναι αυτός ο τρόπος? Τα δικαιώματα του /dev/dsp είναι crw-rw---- 1 root audio 14, 3 2006-06-26 11:10 /dev/dsp Λοιπόν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Αν έχει να κάνει με τα permissions αυτού που έχεις κάνει copy/paste,τότε δώσε sudo chown yourUsernameHere /dev/dsp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Το άλλαξα σε crw-rw---- 1 g1annis audio 14, 3 2006-06-26 11:10 /dev/dsp αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα και δικαιώματα με chmod αλλά πάλι τζίφος. Καμιά άλλη ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manji Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Υπάρχει ένα fat chance εάν έχεις kde (οπότε και artsd), ίσως σου φανεί αυτό χρήσιμο: http://extragear.kde.org/apps/kopete%20skype/ εναλλακτικά, ίσως να βρείς εδώ κάτι: http://forum.skype.com/viewtopic.php?t=10858 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
biocrasher Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Ειναι ξεκαθαρο οτι δεν εχει να κανει με τα permissions(εφοσον κλεινοντας τον esd επαιξε) Οποτε αλλαξε τον χρηστη του /dev/dsp παλι σε root. Το προβλημα εγκειται στο οτι ο esd κλειδωνει την συσκευη. Ελεγξε τα πακετα σου(στο synaptic) και δες αν εχεις εγκατεστημενο το libesd0 ή to libesd-alsa0. Αν εχεις το πρωτο δοκιμασε να τσεκαρεις για εγκατασταση το δευτερο. Λογικα μετα απο αυτο το libesd0 θα εχει σημαδευτει για αφαιρεση. Πρωτου κανεις τις αλλαγες ομως βεβαιωσου οτι το μονο πακετο που αφαιρειται ειναι το libesd0. Αν πετυχει αυτο ισως να λυθει το προβλημα. (Απλα να εισαι εξαιρετικα προσεκτικος, γιατι ενα απο τα δυο πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε). Παντως μην μπλεκεις με περιεργα πραγματα εως οτου βρεθει η λυση. Το ολο θεμα εχει να κανει με το οτι το oss ειναι πεπαλαιωμενο συστημα ηχου (ο μονος λογος που υφισταται ακομα στο linux ειναι η πλειαδα των ηδη υπαρχοντων drivers) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.