Προς το περιεχόμενο

Scribus συμβατότητα με Quark XPress

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε διάφορα fora του εξωτερικού, διάβασα ότι υπάρχει δυνατότητα να διαβάσεις αρχεία qxd και qxt από το Sribus. Σε άλλα λένε ότι δε γίνεται. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει επιβεβαιωμένα αν γίνεται?

Είχα βρει κάποτε ένα πρόγραμμα, με το οποίο μπορούσα να κάνω extract καίμενο από αρχείο qxd. Αλλά το πρόγραμμα ήταν διαθέσιμο μόνο σε μορφή κώδικα, και δε μπορώ να πω πως είμαι σε θέση να χειρίζομαι καλά τέτοιου είδους πράγματα.

Αν το χρησιμοποιεί κάποιος ας δοκιμάσει ρε παίδες να εισάγει ένα αρχείο qxd. Κι αν δεν έχετε κάποιο πρόχειρο θα σας στείλο εγώ ένα.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ ρε αδερφέ. Σ' ευχαριστώ πολύ.

Κατέβασε τα αρχεία από τα δύο παρακάτω links. Μην αγχώνεσται που είναι active. Είναι στον server μου.

[τα links έχουν αφαιρεθεί]

Περιμένω απάντηση εναγωνίως.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, μιας και το χρησιμοποιείς. Σε τι format αποθηκεύεις το εξερχόμενο αρχείο? Εκτός βέβαια αν δεν σε ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσει κάποιος που δουλεύει σε windows. Συνήθως αυτά τα προγράμματα, χρησμοποιούνται επαγγελματικά, ή στην τελική, κάποτε το φύλλο που έφτιαξες θα πρέπει να το πας στον τυπογράφο ή στο φωτοτυπάδικο. Αυτός με ποιό πρόγραμμα το διαβάζει?

Δημοσ.

Το default build του Arch Linux πάντως δε κάνει import .qxd ούτε .qxt αρχεία. Απ' ότι διάβασα δε νομίζω ότι γίνεται γενικώς, διότι το φορμά είναι κλειστό και πολύ πολύπλοκο, ώστε το reverse engineering να είναι πολύ δύσκολο.

Γενικά πάντως, το πιο ευέλικτο και «συμβατό» φορμά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εφόσον ο τελικός αποδέκτης (αναγνώστης, τυπογράφος, οτιδήποτε) δε θα επεξεργαστεί το κείμενο, είναι το PDF.

Δημοσ.

Μάλιστα.

Και γίνεται να εξάγεις pdf και από το Scribus και από το Quark XPress?

Δηλαδή το αρχείο που μόλις δημιούργησες να το αποθηκεύσεις σε pdf?

Δημοσ.

από g1annis

...Συνήθως αυτά τα προγράμματα, χρησμοποιούνται επαγγελματικά, ή στην τελική, κάποτε το φύλλο που έφτιαξες θα πρέπει να το πας στον τυπογράφο ή στο φωτοτυπάδικο. Αυτός με ποιό πρόγραμμα το διαβάζει?

δεν ξερω τι πρόγραμμα δουλεύεις, και δεν είμαι ειδικός στο χώρο!

μια μορφή αρχείου που μπορεί να δίνει διέξοδο στο πρόβλημά σου είναι:

PS ή EPS (postscript) ή PDF.

http://docs.scribus.net/index.php?lang=en&page=importhints

Δημοσ.
Μάλιστα.

Και γίνεται να εξάγεις pdf και από το Scribus και από το Quark XPress?

Δηλαδή το αρχείο που μόλις δημιούργησες να το αποθηκεύσεις σε pdf?

Οι περισσότερες εφαρμογές γραφείου στο Linux υποστηρίζουν απευθείας export σε PDF (scribus και OpenOffice). Επιπλέον όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το printing system του KDE μπορούν να «τυπώσουν» σε ένα PDF αρχείο. Τέλος, όλες ανεξαιρέτως οι εφαρμογές τυπώνουν postscript αρχεία, τα οποία μπορείς να κάνεις pdf με το ps2pdf.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μίλησα και με τον φίλο μου μόλις τώρα και μου είπε πως μπορεί από εδώ και πέρα να μου στέλνει τα αρχεία σε μορφή pdf. Οπότε λύθηκε το πρόβλημα.

Σας ευχάριστώ πολύ για την ιδέα σας. Τόσο καιρό δεν το είχα σκεφτεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...