coscongr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Σε έναν AMD με motherboard ένα QDI KuDoz 7x υπάρχουν 2 USB στην μητρική και 4 USB με καλώδιο. Επειδή όμως το κουτί έχει και δύο θύρες USB μπροστά θέλω να φέρω μπροστά τις δύο και να αφήσω τις άλλες 2 πίσω. Στο κουτί βρήκα τις δύο τετράδες καλωδίων που αντιστοιχούν στις μπροστινές θύρες. Η μητρική όμως είχε 5 ακίδες για κάθε θύρα (βλ φωτό). Το κουτί είχε 4 καλώδια (GND, data+, data-, VCC).
coscongr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 βάλε service pack2 και νέους drivers. Ήδη έχει τα παραπάνω με το παραπάνω (έβαλα και όλα τα critical updates) Τώρα έστησα το μηχάνημα και για αυτόν τον λόγο τον άνοιξα και του άλλαξα και τις θύρες usb.
ANEMOS-V Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 eise sigouros oti to Mboard sou ypostirizei usb 2.0 ? eixa kai go palia ena KuDoz me athlon kai ypostirize eos mono 1.1 parolo oti elege me update BIOS tha pigene 2.0 eixa terastia provlimata me ta usb speeds ta opia pianane xamiles taxytites kai itan o vasikoteros logos pou allaksa Motherboard.
coscongr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 eise sigouros oti to Mboard sou ypostirizei usb 2.0 ?eixa kai go palia ena KuDoz me athlon kai ypostirize eos mono 1.1 parolo oti elege me update BIOS tha pigene 2.0 eixa terastia provlimata me ta usb speeds ta opia pianane xamiles taxytites kai itan o vasikoteros logos pou allaksa Motherboard. υποστηρίζονται σε usb 2.0 αφού σε όλες τις άλλες θύρες δεν υπάρχει κανένα προβλημα. όταν όμως συνδέω για παράδειγμα εξωτερικό σκληρό εμφανίζεται μήνυμα ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει γρηγορότερα από άλλες θύρες usb. Η απορία μου είναι μήπως οι υπάρχουσα καλωδίωση του κουτιού με τα 4 καλώδια δεν είναι αρκετή για να υποστηρίξει usb 2.0. Γιατί στο mobo υπάρχουν 5 pins για κάθε θύρα (υπάρχουν 2 Pins για γειώσεις)
smilefreeware Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Μακάρι να βρεις λύση. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Οι 2 πίσω θύρες είναι Usb 2 , αυτές που πήρα με καλώδιο από την mb όταν συνδέω εξωτερικό δίσκο μου λέει ότι <συνδέσατε μια γρήγορη συσκευή σε μια αργή θύρα>
coscongr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Μακάρι να βρεις λύση. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ.Οι 2 πίσω θύρες είναι Usb 2 ' date=' αυτές που πήρα με καλώδιο από την mb όταν συνδέω εξωτερικό δίσκο μου λέει ότι <συνδέσατε μια γρήγορη συσκευή σε μια αργή θύρα>[/quote'] Υπάρχει μήπως περίπτωση να σχετίζεται με την ποιότητα-προδιαγραφές των καλωδίων των κουτιών (σε ότι αφορά τα usb)? Το κακό ήταν πως είχα από άλλη motherboard ένα ζεύγος usb για το πίσω μέρος του κουτιού αλλά δυστυχώς εκείνο το βυσματάκι του είχε 9 θηλυκές υποδοχές και όχι δέκα γιατί όπως έλεγα νωρίτερα στο mobo έχω 10 pins.
smilefreeware Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Υπάρχει μήπως περίπτωση να σχετίζεται με την ποιότητα-προδιαγραφές των καλωδίων των κουτιών (σε ότι αφορά τα usb)? Το κακό ήταν πως είχα από άλλη motherboard ένα ζεύγος usb για το πίσω μέρος του κουτιού αλλά δυστυχώς εκείνο το βυσματάκι του είχε 9 θηλυκές υποδοχές και όχι δέκα γιατί όπως έλεγα νωρίτερα στο mobo έχω 10 pins. Sorry δεν έχω "παίξει" με pins κλπ. Προς το παρόν βολεύομαι με 2 δίσκους στις γρήγορες usb και στις άλλες 2 scaner κλπ.
k_w_t Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Απο το σχεδιο που δειχνεις βλεπω οτι απλα η μητρικη εχει 2 φορες γειωση(GND) Η συνδεση ειναι απλη στο 5+ κοκκινο d- ασπρο d+ πρασινο gnd μαυρο! Αλλα αν το καλωδιο του κουτιου ειναι ενωμενα και τα 9 πιν πρεπει να το σπασεις γιατι στο Μ/Β σου τα εχει αναποδα!
coscongr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Τι εγινε τελικα βρηκες λυση? Την συνδεσμολογία έτσι την είχα κάνει αλλά γινεται κάτι περίεργο! Η μία θύρα ανγνωρίζει τα φλασάκια και τους εξωτερικούς σκληρούς (με μικρή ταχύτητα)η αλλη αναβοσβήνει συνέχεια το εικονίδιο με το πράσινο βελάκι δίπλα από το ρολόι. Φαινεται προβληματική η συνδεση! Ελεγα να δοκιμάσω να βάλω άλλη καλωδίωση στις μπροστινές θύρες! Πατέντα και βλέπουμε!
k_w_t Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Αλλαξε θεση στην γειωση μηπως η μια απο τις δυο δεν δουλευει ή καλυτερα αγορασε ενα bracket για τις USB και βγαλτες απο το πισω μερος του κουτιου!
morpheas2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Εγω παιδια εχω ενα παρομιο προβλημα με το παιδι παραπανω.Εχω μια motherbord MSI(model: 850 PRO 2),με επεξεργαστη Intel Pentium 4 στα 1,7.Και αντιμετοπιζω το εξης προβλημα:Η mοtherbord ειχε πισω 2 USB θυρες,και υποστιριζει αλλη μια εξτρα(ασχετο οτι εχει pins για 2 USB).Αφοτου συνδεσα τα pins του USB που ερχωνται απο το μπροστινο μερος του κουτιου,βαζω πανω ενα USB stick,και το βλεπει και το παιζει κανονικα,αλλα μολις βαλω τον φοριτο σκληρο,δεν τον βλεπει καθολου και δεν τον αναγνωριζει! Πειτε μου,τι μπορω να κανω???? Tipp:Το USb δεν ειναι 2.0,αλλα ειναι 1.1. Ευχαριστω πολυ!
morpheas2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Plzzzzz ρε παιδια,λιγο βοηθεια,δεν ξερω τι συμβενει,γι' αυτο εκανα και αυτο το post,για να μου δωσετε λιγο τα φωτα σας:idea: :idea: :idea: ;-) . Ευχαριστω πολυ!
nick_csd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2006 koita an mporeis na dwseis liga xrhmata (mexri 10euro) uparxei auto : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.613706 to exw kai exw meinei arketa euxaristhmenos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.