Προς το περιεχόμενο

Σετάρισμα μιας DSL σύνδεσης σε Suse 10.0 (from scratch...)

sotirakis.net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι με Linux αλλά μόλις πρόσφατα αξιώθηκα (ΟΤΕ βλέπετε...) να έχω την δυνατότητα να δικτυωθώ μέ αυτό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής :

1. Αρχικά, όταν πήγαινα να συνδεθώ στον Firefox μου έβγαζε μήνυμα ότι λείπουν κάποια πακέτα όπως το dhcp server. Εγκατέστησα ότι δικτυακό πακέτο βρήκα και ξαναπροσπάθησα. Έλα όμως που δεν είχα ορίσει καμία σύνδεση DSL !

2. Πίσω στο Yast λοιπόν για να φτιάξω μια καινούργια DSL σύνδεση. Κάπου εδώ εμφανίζονται τα προβλήματα...:oops:

Τα δεδομένα του προβλήματος έχουν ως εξής :

Παροχέας : Vivodi (You are the one, you're my number one...).

Modem : Microcom AD 2636.

Την σύνδεση την μοιραζόμαστε δύο άτομα μέσω ενός switch που έχουμε συνδέσει στο router.

Οι απορίες μου είναι οι εξής :

1. Τι πακέτα πρέπει να έχω εγκατεστημένα ;

2. Τι ρυθμίσεις θα πρέπει να βάλω στην δημιουργία της DSL σύνδεσης ;

3. Διάβασα σε κάποια posts ότι θα πρέπει να ρυθμίσω-ορίσω και τους DNS servers για την Vivodi. Πως ακριβώς θα το κάνω αυτό ;

4. Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω γενικότερα ;

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Οι απορίες μου είναι οι εξής :

για το 3. δες το παρακάτω μήπως βοηθάει

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137590

γιά το modem δες κάτι παρόμοιο!

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=148751

ψάξε τα post του μέλους poulinos

γράψε πιό αναλυτικά το πρόβλημα σου και είναι σίγουρο οτι θα πάρεις απάντηση απο κάποιον!!!!

Δημοσ.

Αν είναι με καλώδιο ethernet η σύνδεση δε χρειάζεται τίποτα.

Το μόνο είναι να βάλεις τους DNS. Θα τους βρεις εδώ στο insomnia και τους περνάς απο τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου στο yast. Δεν είμαι όμως τώρα με suse και δε θυμάμαι ακριβώς. Ίσως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει...

Δημοσ.

εμένα η dsl μου είχε δουλέψει σε suse χωρίς να βάλω τους dns της forthnet. Από yast κάτι είχα κάνει, δεν το θυμάμαι ακριβώς τώρα, πάει καιρός...

Δημοσ.

Λοιπόν,

1. Εάν συνδέουμε router με switch βάζουμε κανονικό καλώδιο. Αν συνδέουμε router με pc ανεστραμμένο.

2. Η διεύθυνση του συγκεκριμένου router είναι 10.0.0.2.

2β. Άρα οι διευθύνσεις στα pc πρέπει να είναι 10.0.0.Χ, όπου Χ>=0, Χ<=255, Χ<>2

2βι. Επίσης, θα πρέπει να είναι Χ<4 και Χ>15, αφού αυτές τις διευθύνσεις χρησιμοποιεί ο router ως dhcp.

2γ. Μπορείτε να κάνετε τα pc να παίρνουν αυτόματα διεύθυνση από το router, αλλά δεν συμφέρει. Εξηγώ παρακάτω. (4b)

3. Δηλώνουμε στα pc ως gateway το router 10.0.0.2

Στην debian διορθώνουμε το /etc/network/interfaces

4. Δηλώνουμε στα pc ως DNS server το router (δηλαδή 10.0.0.2)

Στο debian γίνεται γράφοντας στο αρχείο

/etc/resolv.conf

την εξής γραμμή

nameserver 10.0.0.2

4b. Εάν χρησιμοποιείται ως DNS server το router, μπορείτε να του δηλώσετε και τα εσωτερικά ονόματα ούτως ώστε να μην αλλάζετε το /etc/hosts

5. Συμβουλή: Αρχικά απενεργοποιήστε το firewall του router

6. Για όσους θέλουν να ρυθμίσουν το firewall του router, θα πρέπει να γνωρίζουν πως για να μπορούν να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο οφείλουν να επιτρέπουν την κίνηση από/προς μια πόρτα τόσο από έξω προς τα μέσα όσο και το αντίστροφο.

Δηλαδή, για επιτρέψουμε μόνο τις σελίδες web θα πρέπει να αφήνουμε τα εσωτερικά μηχανήματα να στέλνουν αίτηση σύνδεση με προορισμό την πόρτα 80 και να αφήνουμε τα εξωτερικά μηχανήματα να απαντούν από την πόρτα 80.

Το αντίστοιχα για κάθε υπηρεσία.

Τέλος, θα πρέπει όλες οι υπόλοιπες κινήσεις να απαγορεύονται (διαφορετικά δεν έχουν και νόημα τα παραπάνω)

Όμως, χρησιμοποιώντας emule κλπ θα έχετε αρκετά προβλήματα, γιατί δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε με τους άλλους server πχ donkeyserverNo2 αφού αλλάζουν πόρτες τακτικά.

Αυτά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...