Προς το περιεχόμενο

3 ερωτήσεις για αγορά PC σε S939

gsarig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members

Γεια σας

Μετά από 8 χρόνια (!!!) αποφάσισα να αλλάξω υπολογιστή και κατέληξα στα εξής:

ASUS A8N32-SLI DELUXE 198.00 ?

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHZ VENICE SOCKET 939 BOX 129.00 ?

SAPPHIRE ATLANTIS ATI X800GTO 256MB PCI-E RETAIL 149.00 ?

PHILIPS 190X6FB 19'' TFT 344.00 ?

ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W DUAL FAN NOISETAKER II 96.47 ?

THERMALTAKE VB1000BWS SOPRANO WINDOW BLACK 70.40 ?

KINGSTON KVR400X64C3A 1024MB PC3200 400MHZ VALUE RAM 85.00 ?

SEAGATE BARRACUDA ST3250824NS 250GB 7200RPM SATA2 NCQ RAID EDITION 116.34 ?

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK 6.39 ?

LG DVD 16X GDR-8164B BLACK BULK 19.90 ?

LOGITECH 967499 CORDLESS DESKTOP EX100 GR 36.30 ?

CRYPTO BEST 56K V92 INT PCI FAX / VOICE 10.90 ?

HP PSC 1610 ALL IN ONE Q5587B 114.00 ?

MUSTEK UPS 800 USB RETAIL 85.70 ?

AVERMEDIA AVER TV FM PCMCIA HYBRID ANALOGUE TV & DVB-T CARDBUS 104.28 ?

THERMALTAKE BLUE LED CASE FAN 80MM A1640 7.00 ?

ΣΥΝΟΛΟ: 1572.68 ?

Διευκρινίζω:

1. Δεν είμαι gamer, ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ προς το παρόν με το overclocking (αν και προτιμώ να υπάρχει η σχετική δυνατότητα). Ο υπολογιστής προορίζεται για λίγο από όλα (office, παρακολούθηση ταινιών, επεξεργασία video κλπ). Συνεπως, η ισχύς αυτού που επέλεξα είναι προς το παρόν υπεραρκετή για τις απαιτήσεις μου.
  2. Δεν μπορώ να περιμένω τους Conroe και την πτώση των τιμών στους AMD (η αγορά θα γίνει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας).
  3. Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω για όλα τα εξαρτήματα είναι το πολύ 1600 ?.
  4. Με ενδιαφέρει περισσότερο η αξιοπιστία και η αντοχή στο χρόνο και λιγότερο οι εξωπραγματικές επιδόσεις. Γιʼ αυτό επέλεξα την ASUS που από όσα διάβασα φαίνεται πως είναι κορυφαία mobo και «θυσίασα» τις επιδόσεις του επεξεργαστή (με το σκεπτικό πως όταν πέσουν πάααρα πολύ οι τιμές των dual core θα το αναβαθμίσω). Για τον ίδιο λόγο επέλεξα μία μνήμη 1GB αντί για 2Χ512, ώστε αν αργότερα χρειαστώ περισσότερη ταχύτητα, να μπορώ να βάλω το μέγιστο της μνήμης που μπορεί να πάρει η μητρική.
  5. Το SLI δεν με ενδιαφέρει.
  6. Αντιγραφικό δεν θα πάρω, γιατί έχω ήδη το NEC 4551 στον παλιό και θα το μεταφέρω.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Μήπως έχω κάνει κάποια γκάφα στην επιλογή; Είναι όλα συμβατά μεταξύ τους;
  2. Πιστεύετε πως από άποψη αξιοπιστίας, ο συνδυασμός ASUS A8N32-SLI DELUXE & AMD ATHLON 64 3500+ είναι πιο συνετή επιλογή από τον MSI K9N PLATINUM & AMD ATHLON 64 3500+ ΑΜ2;
  3. Ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών στα 150 ? (επαναλαμβάνω, δεν είμαι gamer και δεν με ενδιαφέρει το SLI);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις το SLI στο μέλλον, γιατί δεν κοιτάς για μητρική δίχως SLI; Μπορεί να σε βολέψει πχ να έχεις άλλη μια pci θήρα ή περισότερο χώρο για να βάλεις παθητική και μεγαλύτερη ψύξη στο cjipset και στον επεξεργαστή.

file mou exw auto to mainboard me cpu AMD 3800+ 64 bit kai eimai poly eyxaristhmenos twra edw kai 1 xrono peripou, twra skopew na parw alla cpu thn AMD dualcor x2 4000+, to kalo einai oti shkwnei polles cpu. Twra gia thn timh toy mainbaord egw thn eixa parei 150 eurw apo to http://www.hardshop.gr koita kai ekei mporei na exei akoma ayth thn timh.

Eγω εχω AMD X2 3800+ με Asus A8NSLi Premium και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Η παθητικη ψυξη της mobo ειναι απιστευτη!

Μονο για το UPS δεν ξερω αν θα σε καλυψει απο αποψη Watt.Σιγουρα βεβαια σε καλυπτει το τροφοδοτικο.

ean boro na sou doso mia symbouli, vale 2 X 512 ram!

etsi , ean mia xalasei, boreis prosorina na geirnas epano sthn alli ;)

ean den eisai gamer, den katalabeno yiati agoradeis ena toso akribo computer !!!

pare mia A8N-SLI Prem/S939 nForce4SLI 150.00 euros !

AM2 einai axristo prosto paron dioti niosis diafora mono me DDR2-800 kai pano ! kai einai poly akribes ram !

ean i graphic card sou SAPPHIRE ATLANTIS ATI X800GTO 256MB PCI-E RETAIL 149.00 € den einai passive cooling tote pare mia SAPPHIRE ATI X1600Pro, 256MB PCIe 107.00 euros !

power supply > FORTRON (FSP) 500W blue storm BL STORM500 (BL STORM500) 74.00 euros

hard disk, better an hitachi but it's up to you..

ASUS A8N32-SLI DELUXE 198.00 €

KINGSTON KVR400X64C3A 1024MB PC3200 400MHZ VALUE RAM 85.00 €

SEAGATE BARRACUDA ST3250824NS 250GB 7200RPM SATA2 NCQ RAID EDITION 116.34

η μητρική που διάλεξες ειναι μια απο τις ακριβότερες. δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται +100 ευρω για μεσαίο συστημα' date=' χωρις game, χωρις OC, χωρις SLI.

υπάρχουν μητρικές 939, μεταξυ 70-130 ευρώ αρκετά καλές.

- μνημη θα έπαιρνα 2χ512 αντι 1χ1024. πάνω απο 1 G, ελάχιστοι χρήστες μπορουν να εκμεταλευτούν, αλλα και να χρειαστείς, θα εχεις αλλες 2 θεσεις ελεύθερες.

- Seagate 250 sata, ειναι οτι καλύτερο σήμερα, απο μαρκα/εγγύησης (5), και απο το ιδανικότερο Euros/Gb. Πριν μια βδομάδα πηρα με [b']99. σήμερα εχει 97 ευρώ[/b], Πλαίσιο.

• Members

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σχετικά με τη μητρική, είναι το μόνο εξάρτημα στο οποίο έχω αποφασίσει να μην κάνω παραχώρηση στην τιμή. Γενικά θέλω να φτιάξω ένα όσο γίνεται πιο αξιόπιστο σύστημα, αλλά με ενδιαφέρει επίσης να έχει και δυνατότητες αναβάθμισης, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Γι' αυτό κατέληξα στην συγκεκριμένη Asus.

Το ξέρω ότι είναι αρκετά ακριβό το σύστημα, αλλά μιας και αγοράζω υπολογιστή μετά από 8 χρόνια, θέλω κάτι που να αντέξει αρκετά χωρίς αναβάθμιση (το overclocking όμως σίγουρα θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή :) ). Άλλωστε υπάρχουν και αρκετά "έξτρα" που ανεβάζουν την τιμή (κάρτα τηλεόρασης, ups, πολυμηχάνημα).

Για την κάρτα γραφικών, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Πιστεύετε πως η SAPPHIRE ATI X1600PRO 256MB θα ήταν καλύτερη αγορά από την SAPPHIRE ATLANTIS ATI X800GTO 256MB;

Για το UPS, διαβάζοντας τη σελίδα http://www.plaisio.gr/templates/v5_UPS.tem πίστεψα πως θα σήκωνε αυτά που επέλεξα. Πιστεύετε πως δεν θα τα αντέξει;

Όσο για τις 2Χ512 μνήμες, το σκέφτομαι κι εγώ και είναι κάτι που μπορεί να το αποφασίσω ακόμα και τελευταία στιγμή :)

• Members

Για την DFI έχω διαβάσει καλά λόγια και αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι η καλύτερη για overclocking αλλα και λίγο "ιδιότροπη" στις ρυθμίσεις της και απευθύνεται σε πιο έμπειρους χρήστες.

Για το UPS τι λέτε, θα με καλύψει από άποψη ισχύος;

κοιτα η χ1600 ειναι πιο νεα τεχνολογια και στην προτεινω καλητερα!

το nec το αντιγραφικο που εχεις ειναι αρκετα καλο!

κοιτα αν θες κοιτα και σε abit μητρικες και χωρις sli μιας και δεν το χρειαζεσαι!

καρτα τηλεορασης κοιτα και αλλες υπαρχουν πιο φτηνες και πιο καλες στην τιμη που διαλεξες (δεν εχω καμια συγκεκριμενη κατα νου ομως)

και μια ερωτιση.

απο πλαισιο τον περνεις?>

Επεξεργαστη βαλε τον athlon 3700 με san diego πηρυνα στα ιδια λεφτα και με διπλασια cache memory. Ουσιαστικα ειναι ιδιος με τον venice αλλα εχει διπλασια cache memory. Μητρικη θα σου λεγα να βαλεις την asus a8n sli deluxe second edition δεν εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη και αφου επιλεγεις καποια με sli mode παρε και με μια καρτα γραφικων της nvidia τουλαχιστον ωστε αν αργοτερα θελησεις να παρεις αλλη μια να την βάλεις σε sli. Στα ιδια λεφτα μπορεις να βάλεις μια 7600 gs 256 mb αρκετα καλη και δυνατη καρτουλα αν και λες οτι δεν θες παιχνιδια.

Επισης θα σου προτεινα γενικα να προτιμουσες το καινουργο socket της amd καθοτι η πολιτικη της amd ειναι σε κανα διμηνο να εξαφανιστουν απο την αγορα ο,τι αφορα το socket 939 οποτε σε μελλοντικη ενδεχομενη αναβαθμιση μετα απο καμμια 3ετια θα χεις μεγαλυτερο προβλημα. Ο 3800 am2 ειναι 20 ευρω ακριβοτερος και αξιζει τον κοπο

Τελος γραφεις οτι δεν εισαι gamer και δεν σε ενδιαφερει το sli. Μην πληρωσεις τοτε τζαμπα μητρικη με sli. Θα πληρωσεις τις 2 pci express και θα υστερησεις αλλου. Παρε καλυτερα μια μητρικη με μια pci-e 16x που να σου δινει περισοοτερες πορτες αλλης χρησης. πχ.χ 2 gigabit lan ή περισσοτερες firewire η πιο πολλες pci απλες για να βάλεις πολλες συσκευες πανω.

Φίλε στους υπολογιστές να κοιτάς μόνο το κοντινό μέλλον...

- Μητρική να πάρεις καλύτερα μια γύρω στα 100 ευρώ με παθητική ψύξη. Συνήθως οι ακριβές έχουν πολλά πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσεις.. να ξέρεις ότι σίγουρα υπάρχουν φθηνότερες που είναι και πιο γρήγορες!! Νομίζω η MSI έχει κάτι καλά και γρήγορα μοντέλα κοντά στα 100 με παθητική ψύξη..

- Κάρτα γραφικών, αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, πάρε το πολύ με 100 ευρώ με παθητική ψύξη όπως πρότεινε και ο φίλος πιο πάνω... Οι διαφορές στην ταχύτητα είναι μόνο στα 3D γραφικά άλλωστε...

- Μνήμες 2 x 512 θα έλεγα και εγώ.

- Seagate 250 sata

- Τροφοδοτικό έχω το ίδιο και είναι αρκετά καλό

- UPS έχω το ίδιο, νομίζω για τα λεφτά του δεν είναι άσχημο, αλλά δεν ξέρω αν θα σηκώνει το συστημά σου. Εμένα μια φορά δεν το σήκωσε, οπότε πλέον έβγαλα την οθόνη από πάνω του 9μου αρκεί να μην σβήνει το σύστημα). Πάντως τα πιο μεγάλα έχουν και σπαστικούς ανεμιστηρες...

- FLOPPY νομίζω ότι πλέον είναι άχρηστο στην εποχή των flash disk και όλων των άλλων σχετικών ευκολιών... 1 χρόνο τώρα που δεν έχω δεν το χρειάστηκα ποτέ.. Μη βαραίνεις το σύστημά σου με άχρηστα-ξεπερασμένα περιφερειακά.

• Members

Από e-shop λέω να τον αγοράσω.

Μετά από σκέψη έφτιαξα την εξής εναλλακτική:

MSI K9N PLATINUM

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20GHZ AM2

OCZ EL PC2-6400 DDR2 GOLD DUAL CHANNEL 1024MB (2X512MB)

Όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια. Τι λέτε;

Επίσης, δεν ξέρω ποιές κάρτες γραφικών έχουν παθητική ψύξη. Εσείς ποια προτείνετε;

MasterX, μιας και έχεις το συγκεκριμένο UPS πιστεύεις πως το δικό μου σύστημα θα το σηκώσει; Βασικά με ενδιαφέρει η προστασία από τις αυξομειώσεις της τάσης (έχω δει να καίγεται υπολογιστής από αυτό και από τότε φοβήθηκα :) ) και να μου δίνει λίγο χρόνο να σώζω τη δουλειά μου πριν κλείσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...