question mark Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Σε καινούργιο μηχάνημα (Pentium4 64bit, 512 RAM κλπ) πάω να εγκαταστήσω windows xp pro 64bit. Bootάρω με το dvd-r και ενώ το "σκανάρισμα" πριν την εγκατάσταση γίνεται κανονικά τι στιγμή που λέει ότι θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των windows μου βγάζει τη μπλε οθόνη. Παρακάτω λέω και τη μου βγάζει. Τι να κάνω... >A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first time you 've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Technical Information: ***STOP: 0x0000007B (0xFFFFFADFF283C0, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000) Παρεπιμπτόντως να αναφέρω ότι στο δεύτερο pc ο σκληρός δεν έχει πρόβλημα. Είναι MAXTOR 120 IDE. Άλλαξα επίσης το καλώδιο του σκληρού, άλλαξα επίσης και τη θέση του καλωδίου (από το primary ide το έβαλα στο seconary ide) μήπως και τυχόν είχε πρόβλημα ο ide controller της mobo αλλά και πάλι την μπλε οθόνη.
felikas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Συνήθως αυτό το μήνυμα (ή κάτι παρόμοιο) εμφανίζεται λόγω ασυμβατότητας κάποιων components μεταξύ τους ή (στην περίπτωσή μου, αρκετές φορές στο παρελθόν) λόγω αδυναμίας του τροφοδοτικού. Για έλεγξέ τα...
question mark Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Φίλε felikas ευχαριστώ για την βοήθειά σου, αλλά δεν νομίσω να φταίει το τροφοδοτικό. Είναι 420αρι και απο συσκευές μόνο dvd-r, mobo και floppy δίνει ρεύμα. Όσο αφορά την ασυμβατότητα τι να κοιτάξω; Το pc είναι καινούργιο εκτός του σκληρού που τον έχω ένα χρόνο και κάτι. Οπότε (με τις λίγες γνώσεις στο θέμα των υπολογιστών που έχω) δεν νομίζω να τίθεται θέμα ασυμβατότητας και τροφοδοτικού. Τότε όμως τι είναι...
GMXL1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Κοίτα εκεί: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324103
question mark Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 GMXL1 δυστηχώς δεν με βοήθησε. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως. Κάποιος άλλος καμιά ιδέα;
madsc Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 XP Pro 32 bit στήνονται; Αν σου κάνει κ εκεί τα ίδια δοκιμάζεις με άλλες μνήμες. /sc
question mark Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Άλλαξα και δίσκο αλλά τίποτα. Πήρα sata και πάλι το ίδιο μήνυμα εμφανίζεται. Τι άλλο να φταίει;
question mark Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Άλλαξα και μνήμη αλλά και πάλι τίποτα. Τις πταίει τελικά;
chrismasgr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Άλλαξε θέσεις στις μνήμες.Είχα το ίδιο πρόβλημα και τουλάχιστον σε μένα με αλλαγή των θέσεων έφτιαξε.
asmilon Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Εχεις κανει BIOS update? Μπορει να σε βοηθησει... Επισης Windows 32 bit εγκαθιστουνται κανονικα ή σου βγαζει προβλημα?
question mark Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2006 Έβαλα τη μνήμη σε όλα τα slots της μητρικής αλλά τίποτα. Καμία άλλη ιδέα εκτός του να πάω πίσω τη μητρική.
Αλέξης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Sygnwmh,alla se rwthsan 2 fores pio panw ta paidia,ean sthnontai ta 32aria,kai apantas alla anti allwn.Ti boh8eia zhtas?Stous giatrous ta leme ola!!!Lol
question mark Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δεν απαντώ άλλα των άλλων. Δεν γίνεται εγκατάσταση ούτε 32bitων ούτε 64bitων windows. Από τη στιγμή που δε γίνεται εγκατάσταση λειτουργικού το πρόβλημα βρίσκεται στο h/w. Εκεί προσπαθούμε να βρούμε τη φταίει, φίλτατε Αλέξη... ΥΓ. Bios update δε νμίζω να χρειάζεται διότι είναι καινούργιο το μηχάνημα.
laantonios Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 σε παρόμοια περίπτωση και ενώ τα είχα δοκιμάσει όλα τελικά πρόσεξα ότι το δισκάκι μου απλά έφερε μια γρατζουνίτσα και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την αντιγραφή και μετέπειτα την εγκατάσταση.
asmilon Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Σε αυτο κανεις τραγικο λαθος, τεχνικος ειμαι και εχουν δει πολλα τα ματια μου... Για αυτο στο προτεινα...Με αυτη την λογικη δε θα επρεπε να ποσταρεις εδω, καινουριο ειναι το μηχανημα επρεπε να δουλευει ;-) Ποια μητρικη εχεις? O δισκος σου ειναι SATA ή PATA? Αν ειναι SATA2 δοκιμασε να το κανεις SATA1...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.