Προς το περιεχόμενο

Joomla problem: με τα Ελληνικά εν μέρη..

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω στήσει σε 2 μηχανήμα ξεχωριστά την ελληνική 1.0.8 έκδοση του joomla.

Όλα καλά η εγκατάσταση κτλ, φαίνονται τα Ελληνικά μια χαρά.

Όταν πάω να εισάγω οτιδήποτε όμως στο site και είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες [πχ news, polls κτλ], μου τα δείχνει κινέζικα στη σελίδα μετά!

Οι κωδικοποιήσεις των βάσεων δεδομένων mysql είναι unicode utf8 ci, και οι ρυθμίσεις του joomla είναι οι default.

Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε τι φταίει?

Επισκέπτης
Δημοσ.

1η απάντηση: Έχω την Ελληνική έκδοση Joomla που είναι default τα Ελληνικά.

2η απάντηση: Όχι, δεν έχω γεφυρώσει τίποτα.

Δημοσ.

Από δική μου εμπειρία με αυτήν την ασυμβατότητα με τα ελληνικά, δοκιμάζοντας διάφορα themes, μου παρουσίαζε προβλήματα με μερικά εξ αυτών. Ίσως, αν δοκίμασες μόνο 1-2-3 να έπεσες στην περίπτωση.

Αν θέλεις, μπορώ να σου ανεβάσω ένα που ήταν από τα ελάχιστα που μου έπαιξαν καλά ώστε να το δοκιμάσεις. blink.gif

Δημοσ.
Καλησπέρα' date='

έχω στήσει σε 2 μηχανήμα ξεχωριστά την ελληνική 1.0.8 έκδοση του joomla.

Όλα καλά η εγκατάσταση κτλ, φαίνονται τα Ελληνικά μια χαρά.

Όταν πάω να εισάγω οτιδήποτε όμως στο site και είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες [πχ news, polls κτλ'], μου τα δείχνει κινέζικα στη σελίδα μετά!

Οι κωδικοποιήσεις των βάσεων δεδομένων mysql είναι unicode utf8 ci, και οι ρυθμίσεις του joomla είναι οι default.

Πόσο δύσκολο είναι να βρούμε τι φταίει?

Καλησπέρα.

To collation της βάσης σου πρέπει να είναι utf8_general_ci (και στη βάση, και στους πίνακες, και σε όλα τα πεδία).

Δοκίμασε να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή, να δημιουργήσεις μια νέα βάση, να δώσεις το σωστό collation πριν την εγκατάσταση, και μετά να κάνεις την εγκατάσταση του Joomla.

Και φυσικά, την 1.0.10, κυκλοφορεί στο http://www.myjoomla.gr , γιατί οι προηγούμενες έχουν πρόβλημα ασφάλειας.

:)

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Vasika exo mia vasi kai otan tin pernao se unicode_general_ci mou leei oti kapoio key einai pano apo 1000 xaraktires kai den pernietai...Ti ginetaiiiiiiiiiiii????Exo metatrepsei to arxeio se unicode TELEIOS meso odigion tou Efthimi sto myjoomla!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...