Προς το περιεχόμενο

βοήθεια: συμβατότητα Sibelius 3 με Sibelius 4

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας.

Εγκατέστησα το Sibelius 4 και αντιμετώπισα ορισμένα προλήματα.

1) τα έγγραφα που έχουν φτιαχτεί με το Sibelius 3 τα διαβλαζει το Sibelius 4 αλλά το αντίστροφο δε γίνεται. Γιατί? Πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις ή είναι ούτως ή άλλως ασύμβατα?

2) στο Sibelius 3 μπορούσα να ακούσω μια σύνθεσή μου από την αρχή ή να προχωρήσω με το mouse και να φτάσω στο σημείο που ήθελα, πχ στο 4ο λεπτό της σύνθεσης. Στο Sibelius 4 δε μπορώ να το κάνω. Υπάρχουν κι εδώ κάποιες ρυθμίσεις ή δεν προβλέπεται σε αυτή την έκδοση?

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος τα ίδια προβλήματα?

• Moderators
Δημοσ.

Αν και προσωπικα δεν το χρησιμοποιω,απο τον ξαδερφο μου που το εχει κανει φυλο και φτερο,οσον αφορα την πρωτη σου ερωτηση οντως δεν πρεπει να γινεται(αλλα γιατι θελεις να το κανεις?το 4 ειναι πολυ καλυτερο απο το 3)

Στην δευτερη ερωτηση μου λεει πως δεν αντιμετωπιζει τετοιο προβλημα,υποθετω πως ειναι θεμα ρυθμισεων.

(Γενικη η απαντηση μου,αλλα τουλαχιστον πηρες μια ιδεα ελπιζω):wink:

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Μια φίλη μου είναι καθηγήτρια πιάνου. Πήγα προχθες ο έξυπνος να της εγκαταστήσω το 4 σε φάση δωράκι... και μια δυο μέρες μετά είχε μάθημα. Είχε γράψει κάποια πράγματα στο 4 και τα έδωσε στον πιτσιρίκο που χρησιμοποιούσε το 3, όπως ο περισσότερος κόσμος. Όπως μου λες, δεν κατάφερε ποτέ να τα ανοίξει....

Μου φαίνεται εντελώς ηλίθιο να μη φρόντισε η εταιρία τη συμβατότητα, μεταξύ δυο προϊόντων της, με χρονική διαφορά 2 χρόνια στην παραγωγή τους.

Απογοήτευση. Σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Μολονότι δεν το έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος (καθότι υπολείπομαι σε ζητήματα θεωρίας μουσικής), γνωρίζω 1-2 πραγματάκια από φίλους που είχαν κάνει χρήση του κυρίως παλαιότερα...άλλωστε αυτό και το Finale είναι τα κατεξοχήν notation προγράμματα που προτείνουν άπαντες που έχουν έστω και μικρή σχέση με το χώρο. Εν ολίγοις δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά μπορώ να δώσω κάποιες κατευθύνσεις:

1) Αντιγράφω από το ίδιο το FAQ του προγράμματος:

Can previous versions of Sibelius open Sibelius 4 files?

Sibelius 2 and 3 can (because you can save in Sibelius 2 and 3 format from Sibelius 4). Sibelius 1.x cannot open Sibelius 3 files. Sibelius 4 can also save in Sibelius Student and G7 format.

Τουτέστιν μπορείς, αρκεί να το σώσεις μέσα από το 4 σε format του 3.

2) Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο, να μην υφίσταται τρόπος να παίξεις το κομμάτι από το σημείο που επιθυμείς. Σε μια έρευνα βέβαια που έκανα, φαίνεται πως κι άλλοι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα...συγκεκριμένα:

I have not tried Sibelius 3, but comparing Sib 4 to Sib 2, I'll take 2 because of one main feature: The new playback line feature in Sib 4. I HATE THIS FEATURE!!!!!!! In Sib 2, you simply click on the note that you want it to start playing from and press play, and it starts playing from that point, and if nothing is selected, it starts playing from the top. Totally logical. But in Sib 4, there's this stupid line that starts at the top when you press play, and when you press stop, the line stops and stays there, and when you start playing again, it just picks up where it left off. Stupid? YES!!! And there's no simple way to move the line to where you want it to start, say in the middle of the score. The only way to move the line is by using the Fast Forward/Rewind buttons, or the timeline slider, or using an option from a menu, or using a three-key shortcut. Either way, it is a BIG WASTE OF TIME!! When I'm composing a passage and I want to listen to it over and over again, it is so easy in Sib 2 to just click on the note your want to start on and it just plays from that point, and not deal with all this stupid playback line CRAP. SO INCONVIENIENT!!!!!!!!

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο πάνω στο θέμα, αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω αν υπήρξε πράγματι κάποια τόσο μη πρακτική αλλαγή στην έκδοση 4. Ίσως αν δοκίμαζες να έστελνες ένα email στην ίδια την εταιρία, να έβρισκες άκρη, γιατί και στο forum τους δε βρήκα κάτι σχετικό (και χρειάζεται και registration με βάσγ το σειριακό σου κωδικό).

Καλή τύχη πάντως...

Edit: Άμα σου παίρνει 2 χρόνια να γράψεις ένα post, κατανοείς εκ των υστέρων πως ορισμένα πράγματα βρήκαν ήδη την απάντησή τους. Δε βαριέσαι! :D

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ.

Φαντάστηκα ότι θα υπήρχε τέτοια δυνατότητα (να αποθηκεύσεις έγγραφο του 4 σε μορφή του 3) αλλά επειδή δεν βρίσκομαι σε pc που να έχει windows δεν μπόρεσα να το εξετάσω ο ίδιος.

Σχετικά με το playback, μπορεί να χρειάζεται να εγκαταστήσω κάποιον από τους players που εμπεριέχονται στο cd της εκγατάστασης του Sibelius 4.

Φίλε Gi0 αν έχεις άμεση επαφή με τον ξαφερφό σου, για ρώτα τον άν γίνεται αυτό που ρώτησα και που λέει και ο τύπος στο κείμενο από το φόρουμ που παρέθεσε ο φίλος blueviper, (δηλαδή να πατάς στη νότα που θέλεις και να ξεκινάει η εκτέλεση από εκεί). Και αν γίνεται ρώτησέ τον σε παρακαλώ αν μπορείς, τι επιπρόσθετο εγκατέστησε πέρα από το βασικό πρόγραμμα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Με σώνετε.

• Moderators
Δημοσ.

Παραθετω αυτα που μου ειπε

Απο την νοτα ακριβως δεν γινεται αλλα μπορεις να διαλεξεις το μετρο απο το οποιο θελεις να γινει η αναπαραγωγη αντι να ακους το κομματι οολοκληρο απο την αρχη.

Για να το κανεις αυτο,οταν ξεκινας καινουριο score πρεπει να πειραξεις το play-->move playback line-->line y (θα καταλαβεις μου λεει)

Σορρυ για την γενικοτητα κ παλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...