Προς το περιεχόμενο

prescott 3 Ghz 58 βαθμων!

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το chipset ειναι 478. Σκεφτομαι να του βαλω πανω την THERMALRIGHT COOLING BODY XP-90 COPPER. Απο οτι ειδα ομως ειναι γκουμουτσα και το σκεφτομαι λογω χωρου. Τι ανεμιστηρα να παρω με αυτη? Μηπως να κοιταξω για κατι αλλο (εκτος υδροψυξης παντα). Ο επεξεργαστης απο οτι ειδα μεσα στο bios εχει θερμοκρασια πανω κατω 60, οποτε σε full load θα ψηνεται υποθετω. Εκτος απο προτασεις για την ψυξη μηπως γνωριζει καποιος που μπορω να βρω fan filters?

Να σημειωσω οτι το μαμισιο ανεμιστηρι απο οτι βλεπω στο bios παντα (αν υπαρχει προγραμματακι να τα βλεπω ολα αυτα απο windows καλοδεχουμενο) λεει για 3000 στροφες περιπου. Εχω κι αλλα 3 ανεμιστηρια στο κουτι και δεν κανουν οσο θορυβο κανει αυτο μονο του.Τωρα που εβαλα dsl και δεν κλεινει ποτε το pc εχω και προβλημα θορυβου (οχι εντονο παντως). Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ενα από τα πιό γνωστά προγραμματάκια που θα σου πεί μέσα από τα windows σχεδόν τα πάντα για το motherboard σου (θερμοκρασίες, στροφές ανεμιστήρων κ.λ.π.) είναι το Motherboard Monitor το οποίο είναι αυτή την στιγμή στην version 5.3.70.

Επίσης χρήσιμο θα βρείς το SpeedFan v4.29 με το οποίο μπορείς να ελέγχεις τις στροφές (να χαμηλώνεις) των ανεμιστήρων σου (ακόμα και της vga σου αν έχει) ανάλογα με τις θερμoκρασίες που πιάνουν. Προσοχή όμως μιλάμε μόνο για όσους ανεμιστήρες είναι πάνω στην μητρική και όχι για όσους παίρνουν ρεύμα από molex του τροφοδοτικού.

Θα τα βρείς με μια αναζήτηση στο google.

Δημοσ.

θα σου προτεινα ZALMAN CNPS 9500 LED για ψυκτρα cpu . την εχω βαλει ενα μηνα τωρα σε northwood 2.8 και σε full load ειμαι στους 40 - 41 !!( σε iddle 33 -35 )

κι εγω κατεβαζω μανιωδως και το p.c. δεν κλεινει καθολου

ειδικα τωρα δυο μερες με μεγαλες ζεστες 36 - 37 το καταμεσημερο χωρις aircondition μολις που αγγιξε τους 44 - 45 σε κατασταση full load !!

Δημοσ.

Δηλαδή αν σου φάνηκε η ΧΡ-90C γκουμούτσα,που να δείς και την Si-120,που πιάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 3/4 της παλάμης του χεριού σου (του μέσου ανθρώπου τελοσπάντων).

Η Zalman δεν νομίζω πως θα ανταπεξέλθει καλά με έναν Prescott,οι οποίοι ανεβάζουν αρκετά μεγαλύτερες θερμοκρασίες απο τις αντίσοιχες των Northwood.

Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις την Si-120 που θεωρήται απο της κορυφαίες,μαζί με την Scyte Ninja.Αν την συνδιάσεις με ένα καλό 12αρι fan (πχ SilenX) κάνει θαύματα.

Aν θές κάνε μια βόλτα απο το Extreme στην Στουρνάρη.Έχει τις περισσότερες ψύκτρες σε έκθεση,οπότε θα είναι πιο έυκολο για σένα να καταλάβεις το μέγεθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...