insomniaK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Ακριβώς όπως τα λέει ο HexStatic είναι. Κι εγώ 4 χρόνια έχω ένα μηχάνημα και το άνοιξα πριν από ένα μήνα και αναρωτιόμουν πως λειτουργούσε με τόση σκόνη. Μην κωλώσεις είναι πολύ εύκολο να το ανοίξεις, αγόρασε και ένα σπρέυ αέρα και τέλειωσες. Μία συμβουλή, μην παίξεις με το ανεμιστηράκι και αρχίσεις να το κουνάς με το χέρι, διότι μπορεί να ψιλοστραβώσει και να κάνει θόρυβο μετά (έπαθα και έμαθα)...
mrFrodo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Hextatic, tha boithisei pollous to fotografiko yliko
kavatzoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Εγώ με το FSC Amilo M1451G μου έχω τρελό πρόβλημα με τη θερμοκρασία (ο δίσκος είναι στους 50 στο καθισιό και ο επεξεργαστής πατάει τους 85 στο άραγμα...) και αγόρασα μία βάση της Thermaltake (έχει παράξενο όνομα CLOOO4 ή κάπως έτσι...). Έχει αλουμίνιο στην επάνω μεριά αλλά τρελή δουλειά δεν κάνει. Άντε να ρίχνει 1-2 βαθμούς... Δεν είμαι ικανοποιημένος, 3-4 ήθελα να ρίχνει. Αν και μάλλον το μχάνημά μου είναι προβληματικό... Πολλή ζέστη ρε παιδιά! ειχα και εγω αυτο το προβλημα φιλε μου μεχρι που πηρα την αποφαση και τον ανοιξα οποτε και διαπιστωσα την αιτια του προβληματος.αφου ξεβιδωσεις το καπακι του σκληρου δισκου φαινετε και η ψυχτρα του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων .αφαιρεις 7 βιδουλες και ανασηκωνεις τη ψυχτρα μαζι με το ανεμιστηρακι.θα δεις οτι πανω στα τσιπ δεν υπαρχει θερμικη παστα αλλα κατι θερμαγωγιμα μαξιλαρακια.στη δικη μου περιπτωση ηταν διαλειμενα,οποτε ξεκινησα να τα αφαιρω.πολυ καλο καθαρισμα στα τσιπ και στη ψυχτρα χαλκου με ισοπροπιλικη αλκοολη η με οινοπνευμα και μετα τοποθετηση θερμικης παστας arctic silver 5 .προσεξε ειδικα στο σημειο της καρτας γραφικων χρειαζετε να βαλεις πανω απο τη παστα και ενα κομματακι απο τα μαξιλαρακια γιατι υπαρχει μια διαφορα υψους μεταξυ τσιπ και ψυχτρας.στη παστα οδηγιες για τοποθετηση μπορεισ να βρεισ στο site της arctic και στο google is my friend!με ενα σπρει αερος ριχνεις και ενα καθαρισματακι και στον ανεμιστηρα χωρις ομως να τον ακουμπησεις μην χαλασει το κεντραρισμα του και παντα κρατωντας το σπρει σε οριζοντια θεση για να μην εχεις υγροποιηση του αερα και δημιουργηθει υγρασια στη motherboard.αφου τα κανεις ολα αυτα θα δεις πλεον το μηχανημα να λειτουργει τωρα που ειναι καλοκαιρι σε idle στους 52 και μεγιστο οταν παιζω στους 72 . δεν ξερω αν χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα για μετρηση θερμοκρασιας αλλα θα σου προτεινα το notebook hardware control καθως εχει και πολλες ρυθμισεις που πανε κουτι στο laptop μας.
HexStatic Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Hextatic, tha boithisei pollous to fotografiko yliko Aurio tha paw na parw ola ta katalhla sinerga ( Pasta, pepiesmeno aera, lypantika ) kai tha ftiaksw ena guide . Opote ligo upomoni stous upopsifious xeirourgous.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 λοιπόν επειδή είμαι κ λίγο κ@κ@ς με αυτά , διότι το notebook το πήρα με δικά μου λεφτά που τα έβγαλα με αρκετό κόπο, δεν θέλω να κάνω καμια βλακεία και να πάνε όλα στράφη... αυτό που έχω κάνει τώρα είναι ... έχω πάρει 2 σκαμπό και ανάμεσα τους έχω βάλει τον υπολογιστή , στο κενό που αφήνουν τα 2 σκαμπό , έχω βάλει απο κατω ένα μικρό ανεμιστήρα που βρήκα στην αποθήκη... και απο κάτω δεν ζεστένεται καθόλου ... οπότε δε σβήνει τώρα πια!! χα!! όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό για πολύ , θέλω κάποιο άτομο αν μπορεί να βοηθήσει και κάτι άλλο .. acer point πού έχει? γιατί αν έχουν service θα μου ζητήσουν τον κ()λο τους , διότι έιναι κ εκτός εγγύησης...
elteo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Ανοιξα το 2ο μου laptop ένα Τοshiba Satellite για να σας δείξω την δική μου διαδικασία μιας και όλα τα laptop δεν είναι ίδια. (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση) Ξεκουμπώνω το πληκτρολόγιο ξεβιδώνω την μικρή αυτή πλακετίτσα που είναι για τα power buttons κάτω από το ασημένιο κέλυφος βρίσκεται ο Intel Celeron το ξεβιδώνω και αυτό και voila ...η CPU με το σύστημα ψύξης της ...ανασηκώνω λίγο και ιδού!...ο παστωμένος μου Celeron 1,33άρης! Χοντρά κάπως έτσι είναι. από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορές ανάλογα με το μηχάνημά που έχουμε να κάνουμε. elteo
insomniaK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Μπράβο βρε φίλε ωραίο post. Είναι ακριβώς το ίδιο με FS (σειρά FH...), μόνο που τα κουμπάκια του power είναι από την αριστερή πλευρά!
bujinkan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 αυτό εννοείς; http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=4789&catid=11 είναι καλό; πολυ φτηνοκατασκευη (πλαστικουρα) αλλα οπως προανεφερα μου κατεβαζει 5 βαθμους οποτε χαλαλι τα 16 ευρω και ας τα παιξει σε 6 μηνες πχ. α και ειναι και αθορυβο(κατα τα δικα μου στανταρ βεβαια)
kouzoulos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 se ayto to site tha vreite polla service manual upologistwn kai ilektronikwn siskevwn gia tis mikres/megales enxiriseis! eserviceinfo.com
grigas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Δείτε και το πως έλυσα (κυριολεκτικά μέχρι τελευταίας βίδας) το δικό μου laptop. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=95186
kpartsi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Για να βάλουμε την περιβόητη θερμοαγώγιμη πάστα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε;
HexStatic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Για να βάλουμε την περιβόητη θερμοαγώγιμη πάστα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε; http://www.arcticsilver.com/instructions.htm
Jimmy_BlinD Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Αυτή τη πατέντα έχω εγώ μέχρι στιγμής , τι υδρόψυξη και τι πάστες .... μια είναι η λύση: http://img149.imageshack.us/my.php?image=91795395497295794516et.jpg
Panosst Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2006 Παιδιά λοιπόν αγόρασα το akasa από e-shop. Η μόνη διαφορά που έκανε είναι από full load σε idle να πέφτει πιο γρήγορα η θερμοκρασία. Κατα τα άλλα 0.5 άντε 1 C έπεσαν οι θερμοκρασίες μόνο. Οπότε όποτε βρώ χρόνο θα του βάλω 3-4 8cm ανεμιστήρες και θα βγάλω τους δικούς του.
astrea966 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 αγορασα αυτο το cooler απο πλαισιο και εχω εκπλαγει με την αποδοση του.εχω το acer aspire 5022 και του ριχνει τη θερμοκρασια του επεξεργαστη κατα 9 βαθμους σε full load και του σκληρου κατα 17 βαθμους!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.