Snolly Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Μα καλά είναι δυνατόν; Χθες το έβαλα (και μάλλιστα ούτε εγκατάσταση δεν έκανε - κολλούσε στο mounting root filesystem και έπρεπε να του δώσω μια ακόμη παράμετρο στο boot - irqpoll), και ενώ όλα πήγαν καλά (μέχρι και 5.1 ήχο είχα απευθείας) βλέπω πως δε μπορούσα να αλλάξω την ανάλυση σε 1440*900. Διαβάζω σε κάτι forums βρήκα πως πρέπει να συμπληρώσω την ανάλυση και ένα νέο modeline στο xorg.conf. Το έκανα (και μάλιστα ο τύπος που εξηγούσε πως και τι έχει ίδιο monitor με το διό μου) αλλά τίποτα. Μετά βλέπω πως η κάρτα παίζει σε VESA mode. Ψάχνω πάλι στα forums και διαβάζω έκπληκτός πως οι X1xxx Radeon δεν υποστηρίζονται. Στο εν το μεταξύ η ATI έχει εκδόσει driver που υπστηρίζει τις εν λόγω κάρτες και μάλιστα με installer αλλά μπααααα. Τίποτα. Γίνεται το installation κανονικά και μετά λέει πρέπει να τρέξω το aticonfig και εκεί που μου λέει πως είναι δεν υπάρχει τίποτα.... Μα καλά είναι δυνατόν; ATI κάρτες έχει το μισο userbase και οι widescreen οθόνες είναι πήρως διαδεδομένες... Έχει κανείς αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ώστε να μπορεί να με καθοδηγήσει; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Το aticonfig απλά πάει και πειράζει το xorg.conf, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Δοκίμασε για αρχή να κρατήσεις το υπάρχον config σου και να αλάξεις απλά την τιμή του Driver "". Εναλλακτικά το aticonfig εκτέλεσέ το με: "aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf". Βέβαια για να έχεις και 3d support είναι κάποια επιπλέον πράγματα που πρέπει να προσέξεις σε ότι αφορά το configuration του kernel (δεν έχω ιδέα αν θα παίζει με default kernel του ubuntu, αν εξυπηρετεί μπορώ να παραθέσω το δικό μου configuration). Πάντως όντως το support της ATI είναι πανάθλιο (συν τοις άλλοις πρόσεξε μην αναβαθμίσεις σε xorg 7.1 γιατί δεν παίζουν). Υπάρχουν κάποιοι opensource reversed engineered drivers για ATI R300 chips (νομίζω δεν περιλαμβάνεται το δικό σου). Εγώ αυτούς χρησιμοποιώ για το laptop μου που έχει radeon 9700 και επίσης widescreen, αποδίδουν το μισό στις μετρήσεις 3d αλλά είναι πιο σταθεροί από τους επίσημους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.