GRIFFIN23 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 παιδιά χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια......... το σύστημα μου cpu : amd barton 2500 mobo: abit NF7-S ver 2 ram : 2x 512 kingstone 400 σε dual vga : ati radeon 9800 pro hdd : WD 80gb serial ata & seagate 40gb ide rom drives : pioneer dvd-rom 106 & teac dvd-rw d50d τροφοδοτικό : antec 400 watt o.s. : winXP SP2 το pc το έχω σχεδόν 3 χρόνια. Ξαφνικά εδώ και 2 εβδομάδες κολλάει και μου βγάζει την κλασσική μπλε οθόνη των αγαπητών μας XP. Σε πρώτη φάση δεν έδωσα σημασία αλλά μετά από 3 μέρες που μου εμφανίστηκε βγήκε off ο Seagate σκληρός μου. Όταν τον έβαζα πάνω το μηχάνημα σερνόταν ελεεινά ενώ τον έβγαζα λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα. Του φόρτωσα λοιπόν και εγώ το φταίξιμο. Του έκανα ένα format αλλά μόλις τον ξαναέβαλα πάλι τα ίδια. Από τότε εδώ και μία εβδομάδα δεν τον έχω καθόλου πάνω στο μηχάνημα. Και εδώ αρχίζει το party…. Οι μπλέ οθόνες επιστρέψανε. Συνήθως τα παρακάτω μυνήματα 1ον ) atapi.sys date stamp 41107b4d 2ον ) page fault in nonpaged area win32k.sys το πρώτο από το ψάξιμο που έκανα σχετίζετε με τα drives dvd-rom dvd-rw στο δεύτερο το πιθανότερο είναι να φταίει η ram. Έκανα format το pc και πέρασα ξανά winXP eng SP2. Έκανα update το BIOS Κατέβασα τους τελευταίους drivers για το chipset του mobo Τέλος εγκατέστησα τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών Τίποτα από αυτά δεν έπιασε ακόμα και τα rom-drivers έβγαλα αλλά τίποτα. Έτρεξα το memtest για 8 ώρες και έκανε 16 pass όλα τα test αλλά δεν βρήκε κανένα error. Εκεί που κολλάει σίγουρα είναι το battlefield 2, χώρια σε άσχετους χρόνους μέσα στα windows. Πολλές φορές μόλις κάνει εκκίνηση και μπαίνει στα win ξανακάνει επανεκκίνηση μόνο του ή δεν αναγνωρίζει το dvd-rw και πολλές φορές δεν διαβάζει καθόλου τα dvd και cd που βάζω στα rom-drives. ( καλοδιοταινίες άλλαξα ) Καμία ιδέα τι μπορεί να ξέχασα να κοιτάξω ή κάποιο tip. Υπάρχει κανένα test για mobo ? Προσωπικά καταλήγω στην μητρική αλλά δεν με συμφέρει να το πιστέψω καθώς δεν θεωρώ την καλύτερη εποχή για upgrade. Οποιαδήποτε βοήθεια θεωρείτε πολύτιμη, καθώς θα γλιτώσω το εγκεφαλικο Υ.Γ. στο 3Dmark 2006 το 700 σαν score καλό είναι ?????
Dklearhos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 2ον ) page fault in nonpaged area win32k.sys Αυτό μου "μυρίζει μητρική" αφού δεν έχεις προβλημα με τις μνήμες... Παρόλα αυτά δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατί μπορεί να τα έχει παίξει...
GRIFFIN23 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 το τροφοδοτικό είναι καινούργιο μόλις πριν ένα μήνα πριν μου κάηκε το παλιό και πήρα το antec. φοβάμε μήπως με το κάψιμο του τροφοδοτικού πήρε η μπάλα και το mobo.
Meredoth Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 File olla afta sinergoun sto na ta exei parei o ide controller tis mobo sou. Vgale olla ta ide apo pano kai ase ton sata na deis ti kanei (ton ide kanton disable apo to bios). An ftiaksei vour na pareis enan ide pci controller kai 8a eise fina. O skliros sou mporei na einai kai mia xara!
GRIFFIN23 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 απενεργοποίησα τα ide απο το bios........... αποτέλεσμα : blue screen ( απλώς μια μπλε οθόνη χωρίς να γράφει τίποτα )
belmpas Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μην ταλαιπωρείσαι άδικα. Η μητρική φταίει. Πήγαινε στο stock του πλαισίου και βρες μία φτηνή να εξυπηρετηθείς με το μικρότερο δυνατό κόστος.
GRIFFIN23 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 προφανώς τόσο καιρό ήθελε απλά να μου πει να την βάψω μπλε και να την πετάξω στην θάλασσα. κρίμα ήταν καλό συστηματάκι........ thanks για την βοήθεια πάντως!!
lalakis_81 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2006 Εμένα μου φαίνεται για πρόβλημα με κάποιο πράγραμμα ή driver που έχεις στο pc σου. Από αυτά που γράφεις παρακάτω: 1ον ) atapi.sys date stamp 41107b4d 2ον ) page fault in nonpaged area win32k.sys Πρόσφατα και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα, πέταγε "page fault in nonpaged area" και είχε να κάνει με κάποια .sys αρχεία που βρίσκονταν στο path C:\WINDOWS\system32\drivers, συγκεκριμένα ήταν ένα αρχείο με όνομα pxfsf.sys. Ψάχνοντας λίγο στο δίκτυο βρήκα ότι είχε εγκατασταθεί από ένα προγραμματάκι anti-spyware, το prevx και απλά το έκλεισα και το απεγκατέστησα και έσβησα το αρχείο με το χέρι. Από τότε δεν ξανάπέταξε μπλε οθόνη.
Bax Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2006 lalakis_81 se euxaristo poli gia tin boitheia kai me tima idieteros pou ekanes to proto sou post esto kai meta apo 2 xronia apo tin egrafi sou... filika griffin :D P.S. telika apofasisa na kano mia riziki anabathmisi p.s.2 xrisimopoiw ton logargiasmo tou filou bax giati bariomoun na kano login me ton diko mou p.s.3 thanks to all of you:D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.