Προς το περιεχόμενο

Ασυρματο Δυκτιο

NUKE2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δυο διαφορετικα Laptop και θελω να τα συνδεσω μεταξυ τους αυρματα.Αλλα το ενα δεν βλεπει το αλλο.Τον ενα εκ των δυο εχει σιγουρα σωστες ρυθμισεις γιατι εχει συνδεθει με αλλο.

Εχουν την ιδια καρτα δυκτιου ασυρματου

Μαλλον εχω κλεισει το firewall.

Τι να κανω?

Δημοσ.

γινε πιο συγκεκριμενος.

γινεται η συνδεση;

Εαν ναι τις διευθυνσεις IP τις εχεις ορισει σωστα και στα 2 laptop? (αν δεν εισαι σιγουρος βαλε 192.168.0.1/255.255.255.0 και 192.168.0.2/255.255.255.0 αντιστοιχα και στα δυο)

Εαν ναι ειναι τα PC στο ιδιο workgroup? Μπορεις να κανεις ping απο το ενα στο αλλο; (απο τη γραμμη εντολων δωσε ping 192.168.0.1 ή 192.168.0.2)

Εαν ΔΕΝ γινεται η συνδεση ασυρματα, κοιταξες μηπως σε καποιο απο τα 2 λαπτοπ ειναι απενεργοποιημενη η συσκευη/κεραια; (συνηθως εχουν καποιο κουμπακι εξωτερικα)

Δημοσ.

Εχω βαλει IP και στους δυο

Το workgroup θα το δω. Πειραζει που το ενα PC ειναι στα γερμανικα?

Το ping θα το κοιταξω.

Και ειναι απενεργοποιημενες.

Τι αλλο να κοιταξω?

Δημοσ.

Μπορείς να συνδέσεις τα δύο PC χωρίς AP. Απλά από τη διαχείριση συσκευών θα ορίσεις Network Type->Ad Hoc. Δες μήπως έχει δηλωθεί Infrastracture, η ρύθμιση αυτή πρϋποθέτει ΑΠ (ή router).

Δες την πρώτη εικόνα.

Από κεί και πέρα:

1. Αν οι κάρτες είναι απενεργοποιημένες, ενεργοποίησέ τις και από το διακόπτη (άν υπάρχει) και από τα Win: Δεξί κλικ στο Θέσεις Δικτύου->Ιδιότητες->Δεξί κλικ στο Ασύρματη σύνδεση δικτύου->Εεργοποίηση.
    Δες τη δεύτερη εικόνα.
  2. Δες αν δουλεύει το ping από το ένα μηχάνημα στο άλλο, όπως λέει ο mvar και πες μας τί γίνεται.

Καλή Τύχη

post-22724-129062934378_thumb.jpg

post-22724-129062934379_thumb.jpg

Δημοσ.
tpt ekana la8os ...
Ολοι κάνουμε λάθη, είτε επειδή κάτι μας ξέφυγε στην ερώτηση, είτε επειδή κάτι δεν το σκεφτήκαμε την ώρα που απαντάμε.

Ειναι δυστυχώς σπάνιο, να βγαίνει κάποιος και ν' αναγνωρίζει με τέτοια ευθύτητα το λάθος του.

Την εκτίμησή μου, στον φίλο s.lazaridis.

Και συγγνώμη για το off-topic.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...