Προς το περιεχόμενο

"αφανή" προβλήματα στα Laptop-βοήθεια επιλογής

Φειδίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια και χαρά σε όλους!

Τρία από τα σημαντικα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη γνώμη μου σε

φορητούς υπολογιστές και με κατατάξη σειράς προτεραιότητας είναι:

1) Ο θόρυβος που προκαλείται από τη συνεχή λειτουργία του ανεμειστήρα που

λόγω θέρμανσης του επεξεργαστή. Δε ξέρω αν είναι λόγω της

συνεχούς αύξησης τη υπολογιστικής ισχύος των επεξεργαστών ή από την κακή ποιότητα κατασκευής των ανεμιστήρων. Διάβασα σε προηγούμενο post ότι παίζει ρόλο το FSB. Συγκεκριμένα τα 533ΜHz έλεγε ότι κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα 433ΜHZ.

2) To service των εταιρειών όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

3) Η συμβατότητα με την εγκατάσταση linux όπου παρατηρείται το φαινόμενο να μην υποστηρίζονται drivers από τις εταιρείες.

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση επιλέγοντας τον ACER ASPIRE 5514WLMI διαπίστωσα ότι κάνει αρκετό θόρυβο και μάλιστα χωρίς να κάνω ιδιαίτερες εργασίες με αποτέλεσμα να τον πουλήσω. Από την ίδια εταιρεία δεν έμεινε ικανοποιημένος συγγενής μου μετά από πρόβλημα στην οθόνη όπου περιμένει ήδη 3 μήνες.

Επειδή ψάχνω για υπολογιστή και τείνω για επιλογή ανάμεσα σε εταιρείες Fujitsu-Siemens,Sony και Hewlwtt-Packard: Θα μπορούσε να με συμβουλέψει κάποιος για το ποια είναι η καλύτερη, αθόρυβη που να υποστηρίζει και linux.Τί γίνεται με τους νέους επεξεργαστές duo cοre (οι οποίοι έχουν FSB στα 667 ΜΗΖ) ανεβάζουν θερμοκρασία;

Αυτό που ψάχνω είναι ένα ευέλικτο, καλό laptop που να υποστηρίζει επεκτάσεις σε θέματα linux και να είναι αθόρυβο διότι το θέλω για εργασία για πολλές ώρες.

Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

File mou gia to 3 to mono pou sou leo einai oti to linux einai to mono O/S pou exei support se OLO to hardware ton PC kai oxi mono.

Ego exo enan Fujitsu-Siemens edo kai 6 mines thoribo den mou kanei sxedon pote...apla epidi ton exo anoixto sunexeia mera nuxta kai ego eimai upereuaisthitos ston ixo me enoxlei to fan otan leitourgei to bradu. An kai exei ena koumpi pou kanei kai kala silent leitourgeia...alla megali diafora den exei.Ektos kai an ta exoun paiksei ta home kai den paei kala to programa pou elenxei ta koumpia kai tis leitourgies autes.

Gia to FSB pou les den ksero...emena einai Me AMD 64bit kai trexei ta panta kai sta linux oles tis nees dianomes pou exo dokimasei apo tin mera pou ton peira kai malista pio kala apo oti to main pc mou! To mono kako pou blepo ego sto laptop auto(isos kai genikotera) einai o HDD pou einai polu polu argos! Gia na mou anoiksei to Lineage2 C4 pairnei polu ora...

elpizo na se boithisa :P

Κατ' άρχήν σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.

Επειδή δε μου φαίνεται να βγάζω άκρη με τον θόρυβο,καθώς είναι μια πληροφορία την οποία κανείς από τους κατασκευαστές δε δίνει και είναι δύσκολο από τους χρήστες να τη μετρήσουν (π.χ. σε decibel), θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος από τα μέλη έχει υπόψιν του κάποιο συκεκριμένο αθόρυβο μοντέλο.

Πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμο καθώς στα περισσότερα καινούρια μοντέλα ιδίως τα dual core δε τα έχουν χρησιμοποιήσει πάρα πολύ χρήστες. Η πληροφορία για τα AMD 64-bit έιναι πολύ χρήσιμη καθώς τα είχα απορρίψει

εξ' αρχής.Τώρα θα τα ξαναψάξω.

Τελική διαπίστωση είναι ότι το site αυτό γενικά με βοήθησε αρκετά διαβάζοντας πολλές γνώμες.

Εχθές είδα τον toshiba a100-233 , είναι όντως από τα πιο αθόρυβα μοντέλα που έχω δει. Ειμαι μεταξύ σε αυτόν και το μοντέλο της SONY VGN-FE21M.

Eυχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια και πάλι!

Λοιπόν τελικά κατέληξα στον Sony vgn FE-21B.Καλύπτει σαφώς το θέμα του θορύβου ενώ άλλα πλεονεκτήματα που διαπιστώνω είναι η καλή οθόνη και η συμβατότητα με Linux δοκιμάζοντας το Ubuntu live cd. Όσο για το service ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να το δοκιμάσω.

Και πάλι ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το θέμα.

Αγαπητέ Φειδία,

Σχετικά με το service, θέλω να σου πω ότι έχεις 22% πιθανότητες να το χρειαστείς τα επόμενα 3 χρόνια. Οπότε φρόντισε να είναι καλό.

βλέπε και εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=146526

Στοιχεία για τον θόρυβο, αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην σελίδα της fujitsu siemens.

Καλή αγορά.!!

Naftis

Αγαπητοί Φίλοι του Insomnia χαιρετε!

Λοιπόν το laptop έφτασε και οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος-ενθουσιασμένος.

Πιστεύω ότι τα κριτήρια που είχα θέσει για την επιλογή ως προς το θέμα της θερμοκρασίας-θορύβου καλύπτονται πλήρως. Το laptop είναι πραγματικά αθόρυβο. Ο ανεμιστήρας μέχρι στιγμής έχει δουλέψει μόνο σε φάση ανάγνωσης DVD και δεν είναι καθόλου ενοχλητικός. Άλλα προτερήματα του laptop είναι :

1) H ευκρίνεια της οθόνης

2) Το πληκτρολόγιο με τα πλήκτρα: Δε ξέρω αν είναι εντύπωση μου αλλά νομίζω ότι έχει μεγαλύτερα πλήκτρα από τα άλλα και το άσπρο χρώμα τα κάνει ευανάγνωστα. Μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει Ελληνικά γραμμένα πάνω.

Θέλω επίσης να πώ ότι ένας από τους λόγους της επιλογής μου ως προς το FE21b ως προς τα FE21M ήταν η θεώρηση μου ότι ο μεγαλύτερος δίσκος θα δημιουργούσε παραπάνω θερμότητα, και ότι όσο παραπάνω extras που δεν ανήκουν από επώνυμες εταιρείες όπως η camera και το bluetooth δε θα είχαν και την ίδια ποιότητα κατασκευής το οποίο ενδεχομένως να συνεπάγεται σφάλματα και παραπάνω service. Οι παραπάνω θεωρήσεις ωστώσο μπορεί να είναι και εσφαλμένες. Ανοίγουν πιστεύω όμως παραιτέρω τον διάλογο για τις αγορές προιόντων τεχνολογίας.

Τελειώνοντας θα έκανα τη πρόταση σε εσάς για τη δημιουργία ενός χώρου-θέματος στο forum σας όπου θα δίνονται πληροφορίες για τη σωστή χρήση των laptop μιας και είναι ένα θέμα όπου πολλοί χρήστες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πληροφορίες, να διαγνώσουν τα αίτια των προβλημάτων τους και να αποφύγουν τυχόν προβλήματα.

Καλή συνέχεια στη προσπάθεια σας.

Χαράλαμπος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...