Προς το περιεχόμενο

Χοντρό Irq conflict

onecolourblack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παραθέτω για αρχή την χρήση των irqs απο τον υπολογιστή μου.

dsktop1xf.jpg

όπως φαίνεται υπάρχει διένεξη , η οποία εκδηλώνεται με την μορφή ολικού κολλήματος του pc στα καλά καθούμενα.Έχοντας κάνει όλα τα απαραίτητα driver + bios updates , έχοντας δοκιμάσει κ άλλες pci σλοτς , κ έχοντας εντριφίσει στο manual της mobo , δεν μπορώ να βγάλω καμμία άκρη.

Το pc κολλάει τουλάχιστον μια φορά το 2ήμερο , σταματά ο σκληρός δίσκος , ο επεξεργαστής , τα drives , όλα!

Μόνο με reset επανέρχεται!.Μετά απο κάθε reset με πετάει στο bios, οπου περιμένει να κάνω κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω!

Πριν αρχίσει αυτό το πρόβλημα , είχα ενα άλλο irq conflict , οπου οι θύρες usb κολλούσαν στα καλά καθούμενα , πραγματικά όποτε γουστάρανε.Δηλαδή πάνω στο 2λεπτο , η πάνω στο 3ήμερο.Βρήκα την λύση βγάζοντας απο το pc την κάρτα ήχου , κ χρησιμοποιώντας την onboard (irq 5 στην photo).Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το τωρινό πρόβλημα.

Ο υπολογιστής μου είναι Amd Athlon XP 2400+ , kudoz 7 mobo , geforce 4 ti4200 128 mb κάρτα γραφικών κ xp +SP2.

βοήθεια?

Δημοσ.

Mηπως, χωρις να ειμαι πολυ σιγουρος θα επρεπε να αλλαξεις απο το BIOS την ρυθμιση για γραφικα σε AGP...? Bλεπω οτι βγαζει την καρτα σε PCI...

Δημοσ.

ta noumera pou vlepw sto device manager den nomizw oti einai auta pou sou dhmiourgoun to provlhma. IRQ Conflict exoume sunu8ws otan duo pci kartes xrhsimopoioun to idio irq. Mhpws evales tipota kainourious drivers? Exeis kanei ka8olou oclocking?

Δημοσ.

Δεν έχεις IRQ conflict, απλά IRQ sharing (steering), το οποίο γενικά δεν είναι κακό.

Αν θες μπορείς να απενεργοποιήσεις την Com2 και το Midi IRQ (συνήθως από το BIOS) για να λιγοστέψουν τα απαιτούμενα IRQs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...