hugelacky Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Όμορφα όλα αυτά που λέτε, και έχουν σωστή βάση, αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος σε τι θα με βοηθήσει η μελέτη κλασικής κιθάρας ---> αν θέλω να παίξω σε στύλ Sonic Youth (που έχουν κουλά κουρδίσματα και στην ουσία παίζουν με τα εφέ, τους μικροφωνισμούς και δομούν τα κομμάτια τους όχι με ένα βασικό ριφ ή μια μελωδία αλλά με αλλεπάλληλα, ταυτόχρονα, και εναλλασόμενα στρώματα ήχου). ---> Γιατί να αρχίσω από κλασική αν θέλω να παίξω Darkthrone και Immortal? ---> Και για να φτάσω στο σημείο να κατανοήσω σε βάθος την λογική πίσω από την ρυθμική δομή και τα ατονικά solos των Meshuggah, Dillinger Escape Plan, Norma Jean, Burnt By The Sun πόσα χρόνια κλασικής παιδείας μου χρειάζονται? ---> Αν πάλι αδιαφορίσω εντελώς για τα solos και θελήσω απλά και μόνο να χώνω, με 5ες στα 7-10 πρώτα τάστα και high-gain υπερ-τέζα ήχο, γράφωντας σε στυλ Hatebreed, Throwdown, Most Precious Blood... ή ---> αν ακούω punk, garage, grunge ή stoner (White Stripes, Hives, Nirvana, Queens Of The Stone Age, Fu Manchu) που έχουν αρκετά εύκολη τεχνική, γιατί να αρχίσω με κλασική + ωδείο? :roll: Όπως είπα και παραπάνω εξαρτάται τί θέλει να παίξει ο καθένας (btw ακόμα δεν μας απάντησε βέβαια ο αρχικός poster), για μένα δεν υπάρχει αντικειμενικά καλή και κακή μουσική, παρά μόνο γούστο και προτιμήσεις... Καλή μουσική δεν είναι αυτή που γράφεται απο ανθρώπους που έχουν φάει την ζωή τους στα ωδεία. Αλλά απο έξυπνους ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και έχουν πολλές ιδέες/φαντασία...[/b']Σίγουρα σε βοηθάει ένα ωδείο αλλά οι "τεχνικούρες" των Dream Theater για μένα έχουν λιγότερη σημασία και αξία απο τα "άτεχνα" ριφ πχ των Metallica ή των Mudhoney (άσχετα είδη μουσικής.) +1 :wink:
-nick- Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Αρχικό μήνυμα απο Godfath3r Καλή μουσική δεν είναι αυτή που γράφεται απο ανθρώπους που έχουν φάει την ζωή τους στα ωδεία. Αλλά απο έξυπνους ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και έχουν πολλές ιδέες/φαντασία... sostos, alla to ena den apokleiei to allo
jazzsta Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 YO people! H Ακουστική έχει λεπτότερη και μακρύτερη ταστιέρα με σκληρότερες μεταλλικές χορδες στις οποίες οφείλεται και η διαφορά στο ηχόχρωμα. Απο εκεί και πέρα ο καθείς χρησιμοποιεί το όργανο οπως μπορεί κ γουστάρει. Δυο γραμμούλες ηταν, γιατι τόσος χαμός.... Άντε να υπενθυμίσουμε ότι στα "σύγχρονα"(λέμε τώρα...) ρεύματα τα οποία δεν ενδείκνυται να παίζουμε με κλασσική είναι η jazz γιατί η κοντή ταστιέρα και η δυσλυγισία στα bends αποτελούν σοβαρά μειωνεκτήματα για τον αυτοσχεδιασμό... I could go on forava talkin' bout that kinda shit.....
Godfath3r Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2006 @ ]nick[, ΠΡΟΦΑΝΩΣ!!!!Απλά δεν μιλάμε για απαραίτητη προϋπόθεση όπως το θέτουν πολλοί ΜΟΥΣΙΚΟΙ (σπουδαγμένοι)... Επίσης όπως είπε και ο Hugelacky εξαρτάται απο το τί είδος μουσικής σου ταιριάζει/αρέσει περισσότερο!!!
nmtray2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2006 Οσοι παν σε ωδεια δεν γινονται απαραιτητα και μουσικοι. 5-10% τελειωνουν και απο αυτους λιγοτεροι απο τους μισους ασχολουνται επαγγελματικα. Οποτε δεν εχει νοημα να λεμε οτι κυριαρχουν τα ωδεια στη μουσικη σκηνη. Δυστυχως, τα ωδεια ακολουθουν το προγραμμα του ΥΠΠΟ. Καποια ειναι ελαστικα σ'αυτο αλλα κανενα δεν ξεφευγει τελειως. Το προγραμμα του ΥΠΠΟ ειναι καθαρα "φροντιστηριακο". Δλδ, σε βαζει σε ενα λουκι να μαθεις τα παντα κι οχι αυτο που ζητας. Απο κει και μετα, ειναι στο χερι του "μαθητη" το τι και πως θα αξιοποιησει (παντου ετσι δεν γινεται?). Απο την αλλη ομως, στην Ελλαδα οι μουσικες σπουδες ειναι πληρεις και σε αρκετα ψηλο επιπεδο. ΠΧ στη Γερμανια τα παιδια δεν διδασκονται καθολου θεωρια (στις Ακαδημιες γινονται αυτα τα μαθηματα) και οι απαιτησεις για τις εξετασεις ειναι χαμηλοτερες (στο διπλωμα οργανου δεν απαιτειται κοντσερτο πχ). Το αποτελεσμα ειναι σημαντικο: Η Ελλαδα ειναι στις πρωτες θεσεις στον κοσμο σε επιπεδο διδασκαλιας και "παιξιματος" (τουλαχιστον για την κιθαρα που γνωριζω) εχοντας διπλα χωρες με υποδομη και κουλτουρα πολυ κοντυτερα στην κλασσικη μουσικη. Φυσικα και δεν χρειαζεται να πας σε ωδεια για να παιξεις Metallica. Πολλοι ομως (κι εγω μεσα) ξεκινησαν απο Metallica και πηγαν σε ωδειο για το κατι παραπανω.
Tetix Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Aν ξεκινήσεις κλασσική και κάνεις 3 χρόνια με ΚΑΛΟ καθηγητή δεν θα θες να παίξεις όλα αυτά που είπες (ξέρω σχεδόν τα μισά συγκροτήματα - κατάλαβα τι θες να πεις) Ελπίζω να με καταλαβαίνεις!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.