thesalonikios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 telika poia einai i diafora akoustikhs me klasikh kithara? kai poia einai protimotero na mathei kapoios ?? kai telos an exei kapoios klasikh kithara, prepei na agorasei kainourgia gia na mathei akoustikh??
PETROS13 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Κοίταξε, απ' όσο ξέρω η διαφορά είναι στον ήχο παρά στον τρόπο παιξίματος (εκτός βέβαια αν μιλάμε για δωδεκάχορδη ακουστική). Εγώ προσωπικά έχω κλασική κιθάρα αλλά έχω μάθει να ερμηνεύω και τραγούδια που ως επί το πλείστον παίζονται σε ακουστική κιθάρα. Με λίγα λόγια, ο ήχος της ακουστικής κιθάρας είναι πιο "μεταλλικός" και αυτό γιατί οι χορδές είναι μεταλλικές.Γι αυτό και σε συναυλίες συναντάς μόνο ακουστικές ή ηλεκτρικές κιθάρες.Βέβαια πάγιο παράπονό μου από τις ακουστικές κιθάρες είναι ότι μετά από κάποια ώρα σε πονάνε τα χέρια σου γιατί "μπαίνει η χορδή στο δάχτυλο".Ασφάλώς μετά από καιρό συνηθίζεις και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Πιστεύω ότι αν κάποιος έχει κλασική κιθάρα δεν χρειάζεται και ακουστική διότι τα τραγούδια μπορούν να αποδοθούν ικανοποιητικά και στην κλασική.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Εεεεε δεν έχουν την ίδια λαμπράδα τα ακόρντα όμως. Το κακό με την ακουστική είναι πως δεν μπορείς να κάνεις αρπίσματα.
Tetix Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 To κακό με την ακουστική είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μπορώ να γράψω 10 σελίδες όχι μόνο με επιχειρήματα "ενάντια" στην ακουστική αλλά ΚΑΙ στην ηλεκτρική. Αν μάθεις κλασική, όχι ακόρντα και γρατζουνιές (αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα) αλλά κανονική κλασσική μουσική, δεν θα έχεις μόνο τα solo για την πλάκα, αλλά και αρπίσματα, ακόρντα, barre κτλ. Και το καλύτερο, θα καταλάβεις πόσο "φτηνά" είναι τα solo και γενικά τα rock τραγούδια, οπότε θα συνεχίζεις να ασχολείσαι με κλασσικά κομμάτια και όχι με ροκιές για την παρέα. Μια γεύση: http://www.youtube.com/watch?v=VGtY_56xn-I&mode=related&search= Eπίσης: 1) Το είδος που μ'αρέσει περισσότερο είναι η rock για να ακούω. Όμως ποτέ δεν θα κάτσω να μάθω κάποιο τραγούδι. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου. 2) Ξέρω ότι αν τελειώσω ή τέλος πάντων προχωρήσω αρκετά με την κλασική, θα βρω αρκετά εύκολα τα περισσότερα rock τραγούδια. Οπότε μπορώ να διαλέξω τότε και όχι όταν βλέπω 1000 συγκροτήματα με ακουστικές και ηλεκτρικές και κανένα κλασσικό κιθαρίστα. 3) Τα λέω όλα φιλικά γνωρίζοντας το επίπεδο στην Ελλάδα όσον αφορά την κιθάρα.......
hugelacky Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 E, εντάξει... μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά, κάθε όργανο έχει την δική του τεχνική και τις δικές του δυσκολίες... πχ, Tetix κάνε συνεχή bends 2 ή 3 ημιτόνια με ακουστική, ή πιάσε τα ρυθμικά στο δεξί που έχουν οι Fear Factory και οι Meshuggah με ηλεκτρική, και μετά έλα και πες μου πόσο εύκολη είναι η τεχνική της ακουστικής και της ηλεκτρικής. Απλά κάθε όργανο έχει τα δικά του "ζόρια", την δική του τεχνική, thats all... :wink: Εννοείται ότι κι εγώ συμφωνώ ότι η σωστή βάση για ένα καλό ξεκίνημα είναι κλασική + ωδείο, γιατί παίρνεις πολύτιμες γνώσεις και σε τεχνική και σε θεωρία οι οποίες μετά αν ασχοληθείς με ηλεκτρική η ακουστική σου κάνουν την ζωή πιο εύκολη, αλλά κανείς δεν ρώτησε το παιδί για τι "χρήση" την θέλει την κιθάρα. Τι ηλικία έχει, και αν μπορεί να μπεί στην διαδικασία εκμάθησης κλασικής (που είναι κανά 8-10αρι χρόνια, δεν είναι και λίγο). Αν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά, και έχει την υπομονή και τον χρόνο μπροστά του, τότε σαφώς η σωστότερη επιλογή είναι κλασική και ωδείο. Και μετά από κανα 4-5αρι χρόνια αν θέλει παίρνει και ακουστική/ηλεκτρ. Αν όμως την θέλει για να "γρατζουνάει" για την "φάση" του, σε παρέα, εύκολα τραγουδάκια με συγχορδίες, χωρίς να θέλει να παιδευτεί πολύ, τότε μια ακουστική είναι οκ! Δεν είναι μεμπτό πιστεύω κάτι τέτοιο, γιατί να το αποκλείουμε? Αν πάλι ακούει πιο "ηλεκτρικά" πράγματα, έχει και άλλους φίλους που παίζουν, και υπάρχει η προοπτική τζαμαρίσματος ή ακόμα και συγκροτήματος τότε μπορεί να πάει και για ηλεκτρική. Το θέμα είναι για τι την θέλει... :wink:
Godfath3r Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Καταρχήν συμφωνώ με Hugelacky απόλυτα. @Tetix, εγώ που "συχαίνομαι" την κλασσική γιατί να μάθω κλασσική κιθάρα και να παίζω κλασσικά κομμάτια απο την στιγμή που δεν πρόκειται να είναι "αυτό που παίζω"????!! Άσε που θα μου αφήσουν και πολλά κουσούρια στον τρόπο που γράφω την δική μου μουσική...
christos_0b Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 1) Το είδος που μ'αρέσει περισσότερο είναι η rock για να ακούω. Όμως ποτέ δεν θα κάτσω να μάθω κάποιο τραγούδι. Το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Στην Rock κυριως δεν ειναι μονο η μουσικη που σε κανει να την "γουσταρεις" ειναι το "πνευμα" οι στιχοι κ γενικα το υφος της. Τωρα απο "ποιοτητα" δεν ειμαι ο καταληλος να κρινω αλλα απο συζητησεις με φιλο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ drummer που ασχολειται σοβαρα με το θεμα ξερω πως για παραδειγμα η μουσικη που γραφουν και παιζουν οι DreamTheater ειναι κορυφαια (οπως και τα μελη τους αν και δεν ειναι καθαρα rock ) και πως υπαρχουν ακομα πολλα συγκροτημα (ευρητερα στο ειδος) που πραγματικα δημιουργουν "καλη" μουσικη.Οχι βεβαια οτι "πνιγωμαστε στην αυθεντικη δημιουργια/εμπνευση" αλλα οκ υπαρχουν και "λαμπερα" σημεια στο σκοτος που μας περιβαλει... Οσο για την σωστη μουσικη παιδεια ακομα και εγω ξερω οτι ξεκινας απο την κλασικη και εξελισεσαι αναλογως.
Godfath3r Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2006 Στην Rock κυριως δεν ειναι μονο η μουσικη που σε κανει να την "γουσταρεις" ειναι το "πνευμα" οι στιχοι κ γενικα το υφος της.Τωρα απο "ποιοτητα" δεν ειμαι ο καταληλος να κρινω αλλα απο συζητησεις με φιλο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ drummer που ασχολειται σοβαρα με το θεμα ξερω πως για παραδειγμα η μουσικη που γραφουν και παιζουν οι DreamTheater ειναι κορυφαια (οπως και τα μελη τους αν και δεν ειναι καθαρα rock ) και πως υπαρχουν ακομα πολλα συγκροτημα (ευρητερα στο ειδος) που πραγματικα δημιουργουν "καλη" μουσικη.Οχι βεβαια οτι "πνιγωμαστε στην αυθεντικη δημιουργια/εμπνευση" αλλα οκ υπαρχουν και "λαμπερα" σημεια στο σκοτος που μας περιβαλει... Οσο για την σωστη μουσικη παιδεια ακομα και εγω ξερω οτι ξεκινας απο την κλασικη και εξελισεσαι αναλογως. Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό? Επίσης να πώ για άλλη μία φορά κάτι.Καλή μουσική δεν είναι αυτή που γράφεται απο ανθρώπους που έχουν φάει την ζωή τους στα ωδεία. Αλλά απο έξυπνους ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και έχουν πολλές ιδέες/φαντασία...Σίγουρα σε βοηθάει ένα ωδείο αλλά οι "τεχνικούρες" των Dream Theater για μένα έχουν λιγότερη σημασία και αξία απο τα "άτεχνα" ριφ πχ των Metallica ή των Mudhoney (άσχετα είδη μουσικής.)
christos_0b Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2006 Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό? Επίσης να πώ για άλλη μία φορά κάτι.Καλή μουσική δεν είναι αυτή που γράφεται απο ανθρώπους που έχουν φάει την ζωή τους στα ωδεία. Αλλά απο έξυπνους ανθρώπους που αγαπάνε αυτό που κάνουν και έχουν πολλές ιδέες/φαντασία...Σίγουρα σε βοηθάει ένα ωδείο αλλά οι "τεχνικούρες" των Dream Theater για μένα έχουν λιγότερη σημασία και αξία απο τα "άτεχνα" ριφ πχ των Metallica ή των Mudhoney (άσχετα είδη μουσικής.) Τι να σου εξηγησω? Πανω κατω τα ιδια λεμε αλλα οχι και "τεχνικουρες" Και εγω ενοω οτι δεν περιμενω να ακουσω την τελεια μελετημενη και πολυπλοκη συνθεση σε ενα κομματι για να μ'αρεσει,ποιο πολυ με ενδιαφερει αυτο που "αντιπροσωπευει" ο καθε καλιτεχνης.Οσο για τους DreamTheater ηθελα να πω οτι δεν παιζει ρολο το ειδος στο αν ειναι "καλοφτιαγμενο" ενα τραγουδι.... Απλα επειδη δεν ειμαι και κανενας ειδικος σας ειπα την αποψη ενος ενος φιλου ο οποιος ζει απο την μουσικη και ειναι το επαγγελμα του(δηλαδη το κατεχει το αντικειμενο και ασχολειται πολυ σοβαρα). Απο τα υπολοιπα τι δεν καταλαβες δλδ ?Να σου εξηγησω το πως ξεκινησε,τι "αντιπροσωπευε" και τις καταβολες της rock?Η οτι εχουμε γεμισει σκουπιδια, αλλα καλυτερα να μην τα γενικευουμε τοσο τα πραγματα? Τωρα βεβαιως αν δεν αγαπας πολυ αυτο που κανεις δεν το κανεις οσο καλα θα επρεπε/μπορουσες αλλα σιγουρα ξεκινας με την αποκτηση της απαραιτητης γνωσης πανω στο αντικειμενο σου(εξαιροντας τις σπανιες περιπτωσεις ιδιαιτερου "ταλεντου").
christos_0b Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2006 nick['']classic... Σπαρτιατης? :twisted: :twisted:
nmtray2 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2006 Για οσους πιστευουν οτι η κλασσικη δεν ειναι εντυπωσιακη: P.Bellinati "Jongo" A.York "Sunburst" Ν.Paganini-F.Tarrega "Carnivale di Venezia" S.Assad "Aquarelles" (Ιδιως η 2η) Α.Barrios Mangore "La Cathedral" L.Brower "Sonata", "Espiral Eterna" (Συγχρονα) Αυτα για αρχη... Το θεμα ειναι οτι αν δεν ασχοληθεις με την κλασσικη ειναι αρκετα δυσκολο να καταλαβεις αν καποιο κομματι εχει δυσκολη τεχνικη ή οχι. ΠΧ το "Choro da Saudade" Α.Βarrios Mangore αν και ειναι αργο κομματι ειναι εξαιρετικα δυσκολο και τεχνικα και εκφραστικα. ΥΓ. Η σχολη κλασσικης κιθαρας της Ελλαδας βρισκεται μεσα στις πρωτες θεσεις στον κοσμο.
nmtray2 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Ωραια. Κανενα κομματι που σ'αρεσει? Εγω δεν γραφω άλλα γιατι θα γεμισω κομματια Barrios και Rodrigo (χεχε)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.