kastel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Το πρόβλημά μου όπως αναφέρει και ο τίτλος πως μπορώ να απεγκαταστήσω το bootloader των Vista. Ας τα πάρω από την αρχή για να καταλάβετε. Σε ένα δίσκο έχω 3 partitions. Στο πρώτο © έχω Windows XP, στο δεύτερο (d) έχω ξανά τα Windows XP και στο τρίτο (g) έχω τα Windows Vista. Πριν τη δημιουργία του τρίτου partition και την εγκατάσταση των Vista, είχα το bootloader για να επιλέξω με ποιο από τα δυο λειτουργικά θα ξεκινήσω (απόλυτα φυσιολογικό). Με την εγκατάσταση των Vista έμφανίστηκε ένας άλλος bootloader, με το αν θέλω να εκκινήσω με Vista ή προηγούμενες εκδόσεις Windows (αν επιλέξω προηγούμενες εκδόσεις, εμφανίζεται ο bootloader των XP). Όλα καλά ως εδώ. Θέλοντας όμως να απεγκαταστήσω τα Vista από τον H/Y μου έκανα format το partition με τα Vista, αλλά ο bootloader των Vista εξακολουθεί να εμφανίζεται με την εκκίνηση του PC. Πως μπορώ να τον διαγράψω έτσι ώστε να εμφανίζεται μόνο αυτός των XP, όπως και πριν;
Infrared Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 κανε boot απο το cd των xp. πάτα r για repair console. μετα δώσε την εντολή "fixmbr" και μετα "fixboot"
kastel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Αν κάνω αυτό που λες Infrared θα εμφανιστεί κανονικά ο bootloader των 2 λειτουργικων; Δίνω "fixmbr" και "ENTER" μετα "fixboot" και "ΕΝΤΕR";
Infrared Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2006 Ναι ακριβώς. Το εχω κανει και εγω και επανήλθε κανονικότατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.