kostelo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Εχω το εξης προβλημα με το pc του αδερφου μου. Εχει ενα παλιο pc που του το εφτιαξα εγω με τα παλια μου κομματια και εχει τα εξης: m/b της msi ms-6178, cpu p3 800mhz, σκληρο εναν παλιο 15αρι wd που λογικα δουλευει στις 5400 στροφες, 256 sdram μνημη, cd-r teac, ενα dvd-rom και ενα τροφοδοτικο 250W με XP pro sp2. Το προβλημα που εχω ειναι αυτο που αναφερεται στον τιτλο. Οταν κανω restart, συνηθως (οχι παντα ομως) δεν αναβει η οθονη. Εννοω οτι στο κουτι αναβει το πρασινο λαμπακι και το κοκκινο του σκληρου, δουλευει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη αλλα δεν αναβει η οθονη (πορτοκαλι φωτακι αντι για πρασινο στην οθονη). Κραταω μετα κρατημενο το κουμπι 4-5 sec για να κλεισει το μηχανημα και δοκιμαζω μετα απο 5 λεπτα να τον ξαναναψω και ως δια μαγειας δουλευει και παλι. Τι μπορει να φταει? Τσεκαρα τις μνημες με το memtest ειναι οκ, τροφοδοτικο δοκιμασα αλλο τιποτα, οθονη εβαλα τη δικια μου παλι τιποτα. Να σημειωσω οτι η μητρικη εχει ενσωματωμενο κυκλωμα γραφικων το 82810 της ιντελ με το 810 τσιπσετ. Επισης να πω οτι τοσους μηνες δε το εκανε καθολου αυτο αλλα εχει κανα μηνα τωρα που δε τολμαει να κανει επανεκκινηση. Plz help....
babbar Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 dokimase na fortoseis kapoio kanourio bios, mpas kai deis kati..... an itan karta grafikwn se thira,tote pithanos na itan to bios, giati eixa paromio provlima (gf4mx me abit m/b),alla twra pou einai onboard den kserw...alla dokimase kana bios update...
kostelo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Η μουφα ειναι οτι δεν εχει και drive δισκετας στο κουτι γιατι εχω κατεβασει μια αναβαθμιση του bios. Μπορω να την κανω καπως με cd? Να γινει καπως image της δισκετας στο cd και να το φορτωσω απο κει. Ξερει κανεις?
Stratosss Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Basika file mou kai egw exw to idio problhma apo thn stigmh pou ebala mia karta grafiknw thn gforcee 6600 kai ena 80 sklhro.Otan paw na anoiksw to pc thn stigmh pou paei na fortwsei ta windows sbhnei i othonh (portokali lampaki) enw o epeksergasths douleyei.Den kserw giati to kanei ayto mporei kapoios na help?
kostelo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Το χω παθει και στο δικο μου μηχανημα εγω αυτο stratoss που εχω την 6600LE και το χω δει οταν παει να φορτωσει καποιο παιχνιδι σε χαμηλη αναλυση. Ισως ειναι θεμα drivers σε σενα, τι να πω. Ομως στο pc του αδεφου μου δε το κανει ποτε αφου εχει μπει ηδη στα windows, μονο στην εκκινηση και μονο οταν κανει restart. Περιεργα πραγματα...Δε ξερω πως να του κανω και update στο bios χωρις δισκετα γμτο.
kostelo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Τελικα μου φαινεται δε το γλυτωνει το σουτ το pc του αδερφου μου. Με τα πολλα βρηκα στο nero μια επιλογη να φτιαξω ενα bootable cd με το dos και βαζω κανονικα τα αρχεια του update του bios, μπαινω με boot απο αυτο το cd, φορτωνω το exe και μου λεει error: insufficient memory στην οθονη του προγραμματος. Οτι μπορουσα να κανω το εκανα, απο κει και περα ειναι στα χερια του e-shop και στην τσεπη του αδερφου μου (για αναβαθμιση προφανως.. )
profitis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Aλλος ένας με παρόμοιο πρόβλημα.και μάλιστα έχω την MSI 6600 GT. Ειχα κάνει Bios update διότι αναβάθμισα σε athlon 64 3800 x 2 .Eιχα μία πρόχειρη εγκατάσταση windows(με drivers απο το cd της κάρτας που απο ότι φαίνεται αυτη φταίει---2004 οι οδηγοί)Ενώ ετοίμαζα και έψαχνα για να περάσω στην κανονική εγκατάσταση win(νέοι drivers κτλ) μου έκανε αυτο το χουνέρι.Βρήκα μία μέρα το PC κολλημένο και στο restart έμπαινε η οθόνη σε stand by μόλις πήγαινε να μπει στα windows.Περασα ξανα τα windows απο πάνω και για λίγο λύθηκε το πρόβλημα.Προσωρινά όμως.μετά απο 2-3 restart πάλι τα ίδια.Το άφησα μία μερά και μετά κανονικά!Ολα αυτα πριν 5 μέρες. Χθες το πρωι όμως επανήλθε.Παλι κάπου κόλλησε και στο restart έμπαινε σε stand by το pc.Σε safe mode μπαίνει.Μάλιστα την μία φορά μου έβγαλε το κλασσικό σηματάκι του crash και πως για την "αναστάτωση" στα windows ευθύνεται η MSI 6600 GT.Εβαλα τον παλιο driver αλλα τίποτα.Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατί φαίνεται πως είναι αρκετά παιδιά που το έχουνε αυτο το προβληματάκι. Τι να είναι άραγε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.