Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο adventure series απο Sierra

privateer

Καλύτερο adventure series απο Sierra  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Καλύτερο adventure series απο Sierra

• King's Quest
      7
    • Space Quest
      3
    • Leisure Suit Larry
      10
    • Police Quest
      2
    • Quest for Glory
      2
    • Gabriel Knight
      15
    • Phantasmagoria
      6
    • Laura Bow
      1
    • Manhunter
      0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αχχχχχχ ρε privateer τι μας κανεις παλι... Ειναι δυνατον να επιλεξουμε κι εδω μονο ενα???

Μετα απο πολλη σκεψη θα πω το Space Quest, με τον φανταστικο Roger Wilco και τις ηλιθιες ατακες του. Αλλα τι να πει κανεις για τα King's Quest, τα Larry, η τα Police Quest... Και ολα τα υπολοιπα. Ισως ψηφισα αυτο που ψηφισα επειδη ηταν απο τα πρωτα μου. Τιποτα αλλο. Ολα αξια!

• Moderators
Δημοσ.

1) Gabriel Knight (1 και 2) για το πολύ καλό story/μουσική/novel cutscenes. Καλά το 2ο ειδικά έδωσε ρέστα στην όπερα...!!

2) Quest for the glory το 1 (a.k.a Hero's quest - sywtbah?), για την τρομερό gameplay, τα παράπλευρα σενάρια, τους εναλλακτικούς τερματισμούς, την ελευθερία κινήσεων και και και... :)

3) Manhunter (και το ΝΥ, αλλά ειδικά το 2ο - San Fransisco)

4) Police Quest (ειδικά το 1ο και μετά το 2ο)

5) Larry για τις παλαβές ιδέες του (δεν τα έχω παιξει όλα, αν και κάπου βρίσκονται)

6) King's Quest (για το επικό story. Μείον το κάπως ηλίθιο ανακάτωμα παραμυθιών, μυθολογιάς και δε ξέρω τι). Κάπως καλύτερα τα 3,4 και 6. (απο 7 και πάνω δε πρέπει να έχω παίξει)

7) Space Quest. Χμ καλό χιούμορ, αλλά δε με μαγνήτισε ποτέ.

8) Laura Bow δεν ξέρω (Είναι το ίδιο με το Colonel's Bequest? αν ναι τότε ψιλοεντάξει ήταν)

9) Phantasmagoria δεν έπαιξα ποτέ. Έκανα αντίπραξη με το 11th Hour...

Δημοσ.

Το καλύτερο adventure game είναι όλη η σείρα gabriel knight.

Κρίμα που δεν συνεχίστηκε :cry:

Και γενικά κρίμα που δεν βγαίνουν πια τόσο καλά games όπως αυτό..

Δημοσ.

Παντως αν θυμαστε, στο τελευταιο Gabriel Knight (3) στο τελος αφηνε υποννοουμενο για συνεχεια... εγινε κατι το οποιο μας αφησε αναυδους και δεν εξηγηθηκε ποτε. Θα μου πεις αυτο κανουν ολοι παντα για να εχουν πατημα να βγαλουν sequel αν το αποφασισουν. Ας ελπισουμε οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο σημαινει οτι καποτε θα θελησουν να βγαλουν και 4.

• Moderators
Δημοσ.
Παντως αν θυμαστε, στο τελευταιο Gabriel Knight (3) στο τελος αφηνε υποννοουμενο για συνεχεια... εγινε κατι το οποιο μας αφησε αναυδους και δεν εξηγηθηκε ποτε. Θα μου πεις αυτο κανουν ολοι παντα για να εχουν πατημα να βγαλουν sequel αν το αποφασισουν. Ας ελπισουμε οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο σημαινει οτι καποτε θα θελησουν να βγαλουν και 4.

Μπά... το 1ο και το 2ο Gabriel απο όσο θυμάμαι λήξαν χωρίς υπόννοιες για sequel. (και ήταν και super). Το 3ο ρε γμτ δε μου κάνει καρδιά να το παίξω. Οικτρό interface/3d γραφικά και χειρισμός και ακόμα οικτρότερος ο Tim Curry στο ρόλο του Gabe. Ουγκχ

Δημοσ.

Φιλοι μου το υπερτατο Gabriel Knight III ηταν βασισμενο στο "Holy Blood Holy Grail" και ελεγε οσα ειπε και ο Dan Brown το 1998!!!!

Εγω δεν διαβασα τον Κωδικα και οταν μου ειπαν καποιοι το περιεχομενο επαθα πλακα λογω του deja vue....

Τρια Ζητω για την Jane Jensen για τα απιστευτα ιστορικα-μυθιστορηματα της

Ολες βεβαια οι προαναφερθεισες σειρες ηταν αψογες!

Δημοσ.

To gabriel 3 itan fovero san senario. An kai opos eipe o filos Praetorian eixe ligo periergo interface alla to sinithizes meta apo ligo.

Distixos i Vivendi otan agorase tin Sierra apofasise oti ta kathara adventure den travane kai mazi me olous tous apithanous titlous tis thaftike kai to Gabriel. TO akomi xeirotero einai oti ta dikaiomata tou xaraktira anoikoun stin Sierra kai den afinoun tin Jensen oute san novel na to sinexisei :(

P.S. Ta novels tou 1+2 itan akomi pio fovera apo ta games!!! Kai to leo ego pou den eimai kai poli tou novel!!! :)

Δημοσ.
Μπά... το 1ο και το 2ο Gabriel απο όσο θυμάμαι λήξαν χωρίς υπόννοιες για sequel. (και ήταν και super). Το 3ο ρε γμτ δε μου κάνει καρδιά να το παίξω. Οικτρό interface/3d γραφικά και χειρισμός και ακόμα οικτρότερος ο Tim Curry στο ρόλο του Gabe. Ουγκχ

Το 3ο ομως ειχε υποννοια για συνεχεια. Και οπως ειπες και συ, ουτε εγω ειμαι υπερμαχος της νεας μοδας των adventure games με τη 3d καμερα, κλπ. Αλλα τουλαχιστον το συγκεκριμενο παιχνιδι δεν εχασε το Point & Click στοιχειο του, εστω κι αν η χρηση της καμερας γινοταν με τα βελακια.

Ειπαν ομως και τα παιδια παραπανω κατι στο οποιο θα συμφωνησω και εγω 100%. Το Gabriel Knight 3 ειχε καταπληκτικο σεναριο. Κακως δεν σου κανει καρδια να το παιξεις. Εστω για να τιμησεις τα παλια που ηταν παιχνιδαρες, επρεπε να ασχοληθεις λιγο και να μην το απορριψεις ετσι ευκολα.

Και 2 πραγματα που μου ειχαν κανει εντυπωση στο παιχνιδι:

-Στην αρχη μπορω να πω οτι δεν ξεκινουσε με τοσο ενδιαφερον οσο τα αλλα παιχνιδια της σειρας. Μεχρι να τελειωσει το 1ο cd, ηταν καπως βαρετο. Αργοτερα ομως που αρχιζε να ξεδιπλωνεται η ιστορια και τα γεγονοτα να εκτυλισσονται ραγδαια, το παιχνιδι ξεφευγε απο καθε προσδοκια. Ειδικα στην κορυφωση του τελους μπορω να πω οτι ηταν καλυτερο και απο τα δυο προηγουμενα.

-Μολις πρωτοειδα τον Mosely στο ξενοδοχειο επαθα σοκ! Ηταν απο τους χαρακτηρες που μου ειχαν μεινει στο πρωτο GK αλλα στο Beast Within ουτε καν επαιζε! :P

• Moderators
Δημοσ.

Δε διαφωνούμε.

Εγώ παρατήρησα πράγματα που δεν είχαν σχεση με το σενάριο. Το παιχνίδι το έχω και φαινόταν αρκετά ατμοσφαιρικό ακόμα και στην αρχή (εξαιρώντας όλα τα υπόλοιπα). Ίσως αποδειχθεί μεγάλη παράλειψη που ακόμα δεν καταπιάστηκα μαζί του (περα απο ένα αρχικό στάδιο), όπως συνέβη με το GK- the beast within που το είχα κάπου 8 χρόνια και "το ανακάλυψα" μόλις πέρσυ !!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...