Προς το περιεχόμενο

[ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ]: Bootable Controller (PCMCIA) για Δίσκο ή DVD

CyberDreamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το εξής πρόβλημα...

+ έχω ένα laptop (γενικά για οποιαδήποτε μοντέλο) το οποίο δεν έχει dvd-rom - και δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς...

+ επίσης δεν έχει usb που να μπορεί να bootαρει...

+ δεν έχει ούτε floppy!

Ο δίσκος είναι φορμαρισμένος και δεν θέλω να βγεί και να περαστούν π.χ. 2 partitions ώστε το ένα να bootarei τυχόν iso των winxp και το άλλο να είναι έτοιμο να τα δεχτεί!

Θέλω μια λύση π.χ. μέσω pcmcia που να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από το notebook χωρίς δηλαδή να απαιτείται κάποιος driver να εγκατασταθεί ή να τρέξει... και να bootάρει απο εκει (pcmcia) π.χ. έχοντας IDE δυνατότητα να δεχτεί dvd-rom...

Έχει κανείς κάτι υπόψη του... Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις....

Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Mμμμμμμμμ

Θα το δω αυριο που θα παω στη δουλεια

Εχει ξεμεινει κατι το οποιο μπορει να σου κανει

Ειναι εξωτερικο κουτι 5,25 το οποιο δεχεται συσκευες 5,25 καθως και δισκους 3,5 και συνδεεται με το pc μεσω pcmcia.Εχει δηλαδη ενα καλωδιο το οποιο καταληγει σε pcmcia την οποια βαζεις στο laptop.Θα σου απαντησω αυριο.

H καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι να το ξεβιδωσεις (δε δαγκωνει μην φοβασαι ;-)), να προμηθευτεις εναν ανταπτορα απο 2.5" δισκο σε 3.5" (γυρω στα €15 κανει) και σε ενα αλλο μηχανημα να τον βαλεις και να του εγκαταστησεις 98 και να αντιγραψεις το cd των ΧΡ στον δισκο...

Ξαναβιδωνεις τον δισκο στον φορητο, bootαρεις σε 98 ξεκινας την εγκατασταση των ΧΡ μεσα απο τα Windows 98 και σε μιση-μια ωρα μετα ξεκινας στα ΧΡ ανετα και ωραια...

Πιστευω το εξωτερικο κουτι θα ειναι πιο ακριβη λυση μεσω PCMCIA, μπορει να σε βολευει, απλα σου προτεινα και αυτη την λυση που την εχω κανει σε περιπτωσεις που χρειαστηκε και δουλευει οκ.

Εφοσον ομως εχει περασει τα 98 απο τον κανονικο υπολογιστη ( FAT32 οπωσδηποτε ) μολις τον βαλει στο Laptop εισαι σιγουρος οτι θα παιξει??O δισκος θα εχει παρει ρυθμισεις του κανονικου υπολογιστη και μονο αν ειναι τυχερος θα μπορεσει να μπει στα windows 98 απο το Laptop.Ειναι μεν φτηνη λυση αλλα δεν ειναι σιγουρη για το αποτελεσμα.

Οσο για το κουτακι δεν μπορω να σου πω σιγουρα τιμη αλλα θα το κοιταξω αυριο.

Nαι θα παιξει στανταρ δε τιθεται θεμα, το πολυ να κανει 1-2 επανεκκινησεις για το καινουριο hardware αλλα θα δουλεψει δεν ειναι οπως με τα ΧΡ ;-) Ετσι και αλλιως τα ΧΡ μετα θα περασουν δικους τους οδηγους απο την αρχη οποτε δε εχει προβλημα...

@asmilon είπαμε δεν το θέλω... ετσι για τους λόγους που αναφέρει ο Μανώλης... και για πολλους άλλους...

@ΜΑΝΩΛΗΣ η 1η λύση την ακυρώνω με το πρώτο μου post...υπάρχει όντως pcmcia λύση που να μην χρειάζεται driver?.. .δηλ. να είναι αναγνωρίσιμη απο οποιοδήποτε φορητό____? (+ποιο μαγαζί;;)

@gbras δεν είναι λύση αυτο... καλυτερα να μου λεγες να το βαψω μπλε... η πράσινο για να ταιριάζει και με τον Στρυμώνα!!

Προσωπικα δε ξερω αν ειναι ικανη η PCMCIA για να bootαρει το μηχανημα, εχεις δει τετοια επιλογη στo BIOS σου? Αν ναι τοτε προχωρα με αυτο, αν οχι τοτε πρεπει να κανεις πατεντα, αφου δε μπορεις να εχεις DVD-Drive...

Αν φοβασαι για την επιτυχια αυτου που σου λεω, το εχω κανει σε φορητα που ηταν σε παρομοια κατασταση και δουλευει, το μονο που χρειαζεσαι ειναι ενας ανταπτορας και ενα αλλο PC που του αποσυνδεεις τον δισκο και βαζεις του φορητου.

kala mhn fonazeis de su pa kai kampourh!Afou les den uparxoun epiloges pos perimeneis na bootarei apo thn pcmcia apo empneush? Tespa to laptop pio einai giati mallon milas gia kamia arxaiologia

ps yparxoyn adaptores pcmcia 2 mmc /sd/mem stick psaxse na breis afou kaigesai na bootareis apo ekei me mia karta mnhmhs formarismenh antistoixa giati auto pou thes den to blepo na ginetai

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...