JohnL Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Πριν λίγες μέρες αγόρασα για τον παλιό μου υπολoγιστή (P3 800MHz στα 1000ΜΗz) ένα DIMM SDRAM μνήμης 128ΜΒ. Μέχρι τότε είχα 256+128=384ΜΒ, και δεν αντιμετώπιζα σημαντικό πρόβλημα με τη μνήμη, εκτός από κανένα Firefox με πολλαα tabs... Από τότε που την εγκατέστησα, πολύ συχνά ο υπολογιστής κολλάει και ουτε το πληκτρολόγιο ούτε το ποντίκι αποκρίνονται. Αυτό συμβαίνει όταν φορτώνω πολλά παράθυρα ή ακόμα και αν παίζω ένα DVD. Πριν την εγκατάσταση της μνήμης δεν είχε παρουσιάσει ξανά τέτοια προβλήματα, οπότε γιαυτό προσανατολίζομαι εκεί. Τι λέτε να φταίει?
DarkKnight Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Ελεγξέ το με το memtest http://www.insomnia.gr/ifiles/index.php?act=category&id=4
JohnL Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 To memtest to άφησα για μερικές ώρες, έφτασε στο 1400% περίπου και δε μουέβγαλε κανένα σφάλμα. Τα προβλήματα συνεχίζονται, και πριν απο λίγο έκανε και restart από μόνο του... H Microsoft αφού πήρε το report μου μου "είπε" ότι: Hardware failure: replace failed component Thank you for submitting an error report. Problem description The error was caused by an unrecoverable hardware error which forced the operating system to stop functioning. Although we know the problem is caused by a hardware component, unfortunately the error report does not contain enough information to tell us the specific component. More than likely the problem is being caused by problems with one or more of the following computer components: * Random Access Memory (RAM) * System board * Central Processing Unit (CPU) * Power supply Τελικά είναι και πάλι η μνήμη??? :( Υ.Γ. Να σημειώσω ότι έχω την Asus CUSL2-C, που σύμφωνα με το manual υποστηρίζει 512MB μνήμης SDRAM PC100/PC133
georgeadams Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Κατά 99% (και αφού πριν τη βάλεις δεν τα έκανε αυτά) φταίει η μνήμη. Βέβαια, κανονικά το memtest θα έπρεπε να βγάλει λάθη. Μήπως φταίει που είναι παλιά η έκδοση του? Δοκίμασε να κατεβάσεις το πιο πρόσφατο από το http://www.memtest.org/. Ακόμα, δοκίμασε να αλλάξεις θέση στα 2 DIMMs που έχεις ή/και να κάνεις μια δοκιμή με το καινούριο DIMM μόνο του.
apaixtos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2006 mipws den leitourgei i mitriki me 3 modules?diaforetika tha einai provlima simvatotitas.
JohnL Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 @georgeadams Ok, θα τα κάνω και θα σου πω... @dkangel000039 Τι εννοείς διαφορετικές; Πολύ πιθανόν να είναι διαφορετικές αφού αγοράστηκαν η μια το 2000, η επόμενη περίπου 2003, και η τελευταία τώρα... @apaixtos Δε νομίζω... Εξάλλου γιατί θα είχε 3 slots το motherboard? Υ.Γ. Πριν λίγο flashαρα και τη μητρική χωρίς όμως βελτίωση
ODT Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μάλλον το όλο σύστημα δεν αντέχει στο οβερκλόκινγκ,ρίξε την ταχύτητα στα μαμήσια επίπεδα και δοκίμασε τη σταθερότητά του...
panos_mp Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 ασε ασυμβατοτητα ειναι εγω ειχα μια twinmos 512/400ddr απο το 2002 και πηρα οταν εβαλα αμδ αλλη μια και πηρα ιδια μαρκα και ιδιους χρονισμους και μου εκανε προβλημα μετα απο λιγο καιρο κολαγε, οπωσ και σενα μια φορα εκλεισε και εκανε επανεκινηση και δεν εναγνωριζε τη μνημη και καθε φορα που ανοιγα το πς ελεγε να αλαξω τις ρυθμισεις του ο/c ενω δεν ειχα κανει.οταν εβαζα μονο τη μια η μονο την αλη ολα μια χαρα. ειχα αλλες 2*256 ιδιας μαρκασ αγορασμενες μαζι, τις εβαλα και δεν ειχαν προβλημα .. βεβαια αναφερμαι σε για dual chanel αλλα κατι παρομοιο μου φαινεται οτι εχεις παθει. κανε δοκιμες μονο ετσι θα καταλαβεις...
JohnL Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Τρέχοντας το τελευταίο memtest, από το boot disk του, πράγματι βρήκε λάθη, στα 176ΜΒ. Πώς θα καταλάβω σε ποιό module βρίσκονται αυτά; ODT, το σύστημα είναι overclocked εδώ και χρόνια και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα...
DarkKnight Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Ίσως να φταίει κ αυτό ρίξε πάλι τους χρονισμούς σου στα κανονικά επίπεδα κ ρύθμισε τις μνήμες σου στο By SPD (default χρονισμοί), ξανακάνε το memtest με μια-μια τις μνήμες. Αν δεν θες να το κάνεις αυτό βάλε την νεότερη μνήμη στο 1ο slot της mobo κ τις άλλες στα επόμενα, κάνε το memtest με το Ο/C που έχεις αλλά πάλι τις μνήμες Βy SPD. Είναι επίπονη διαδικασία αλλά έτσι φαντάζομαι θα δεις ποια μνήμη φταίει.
ODT Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 ODT' date=' το σύστημα είναι overclocked εδώ και χρόνια και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα...[/quote'] Δηλαδή προτιμάς να τρέχεις το μεμτεστ για ώρες ατελείωτες και να μην μπορείς να χρησιμοποιείεις και το πισι όσο τρέχει παρά να ρίξεις λίγο την ταχύτητα να δεις τα αποτελέσματα. :/
JohnL Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2006 Λοιπόοον... Κοίταξα το manual, βρήκα το DIMM που σύμφωνα με την αρίθμησή της μητρικής είχε το σημείο της μνήμης στα 176ΜΒ, και ήταν το πρώτο που είχε ο υπολογιστής απο την αγορά του. Αφού το έβγαλα, όχι μόνο το PC δεν ξανακόλλησε, αλλά και το memtest που άφησα για 1,5 ώρα δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα... Ελπίζω αφού το αλλάξω να μην ξαναεμφανίσει κανένα πρόβλημα. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!!
gtsamour Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δεν είναι απαραίτητο να φταίει το DIMM. Εχεις την CUSL2-C σωστά? Το 815 chipset εχει limitation. Μπορεί να δεχθεί απροβλημάτιστα 3 DIMMS οταν δουλεύει στα 100mhz (πχ celeron) (single ή double sided) ή 2 DIMMS double sided (για 133mhz δηλ. P3) ή 3 DIMMS single sided (στα 133mhz). Αυτο το διάβασα στο site της ASUS στο FAQ. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο λογικό είναι να σου βγάλει error και ας μην ειναι χαλασμένο το DIMM. Αφού μετά αφαίρεσες ενα DIMM΄, λογικό να δούλευε καλά. Μάλλον θα δουλευε καλά όποιο και αν έβγαζες (ανάλογα αν ήταν single ή double sided (τσιπάκια και στις 2 πλευρές στο καρτάκι).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.