Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ αγαπητοί συν-ds-ίτες! Μόλις από χθες είμαι κι εγώ ένας υπερήφανος κάτοχος ενός ds-lite. Διάβασα τον οδηγό για αρχάριους, που αφορά τις διάφορες flashcards, και είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα (ή τρίλημμα :mrgreen: ): Αξίζει να περιμένω να κυκλοφορήσει η ds-xtreme; Ομολογώ πως η ευκολία χρήσης της μου αρέσει, γιατί είναι η αλήθεια πως η συχνή εναλλαγή των firmware σε άλλες κάρτες δεν θα είναι ότι καλύτερο. Επίσης θεωρώ πολύ θετικό πως το ds δε χρειάζεται να "πειραχτεί". Παρ' όλα τα θετικά της όμως η εν λόγω flashcard αργεί να κυκλοφορήσει, κι ανησυχώ...:mrgreen:

Διάβασα εδώ πως κάρτες που δέχονται εξωτερική memory τείνουν να έχουν "προβλήματα" slowdown, και η αλήθεια είναι πως παρ'ότι μου αρέσει η ιδέα άφθονου χώρου, δε θα θυσίαζα εύκολα την ταχύτητα. Οπότε η ερώτηση είναι, το slowdown υπάρχει με όλες τις κάρτες που δέχονται εξωτερική μνήμη; Αξίζει να περιμένω τη ds-xtreme ή καλύτερα να προσανατολιστώ σε κάποιο πακέτο στυλ g6-lite (ή supercard/m3 εάν το slowdown τελικά δεν είναι τραγικό); Το firmware του ds θα πρέπει να πειράζεται συχνά;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις! Απλά διάβασα όλες τις πληροφορίες για τις κάρτες της αγοράς, και έχω ψιλοπελαγώσει με τις επιλογές!

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μεγειές μεγειές. :lol:

Δες αυτό το post. Δες και το πινακάκι που έχει για σύγκριση των flashcards και δες τι σου ταιριάζει περισσότερο, αναλόγως με το πως θέλεις να αξιοποιήσεις το nintendo ds σου.

Η ds-extreme, όπως και η g6 έχουν standar χώρο αποθήκευσης. Αυτό είναι από τη μία ένα μείον, αλλά αν την θέλεις μόνο για παιχνίδια σκέψου πως 8-10 παιχνίδια φορτωμένα είναι υπερ-αρκετά. Πόσα ταυτόχρονα θέλεις να έχεις; :lol: Έτσι τουλάχιστον επέλεξα εγώ την g6 lite, σε συνδιασμό με τον απίστευτο οδηγό του panther_512. ;)

Δημοσ.
Χαιρετώ αγαπητοί συν-ds-ίτες! Μόλις από χθες είμαι κι εγώ ένας υπερήφανος κάτοχος ενός ds-lite. Διάβασα τον οδηγό για αρχάριους, που αφορά τις διάφορες flashcards, και είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα (ή τρίλημμα :mrgreen: ): Αξίζει να περιμένω να κυκλοφορήσει η ds-xtreme; Ομολογώ πως η ευκολία χρήσης της μου αρέσει, γιατί είναι η αλήθεια πως η συχνή εναλλαγή των firmware σε άλλες κάρτες δεν θα είναι ότι καλύτερο. Επίσης θεωρώ πολύ θετικό πως το ds δε χρειάζεται να "πειραχτεί". Παρ' όλα τα θετικά της όμως η εν λόγω flashcard αργεί να κυκλοφορήσει, κι ανησυχώ...:mrgreen:

Διάβασα εδώ πως κάρτες που δέχονται εξωτερική memory τείνουν να έχουν "προβλήματα" slowdown, και η αλήθεια είναι πως παρ'ότι μου αρέσει η ιδέα άφθονου χώρου, δε θα θυσίαζα εύκολα την ταχύτητα. Οπότε η ερώτηση είναι, το slowdown υπάρχει με όλες τις κάρτες που δέχονται εξωτερική μνήμη; Αξίζει να περιμένω τη ds-xtreme ή καλύτερα να προσανατολιστώ σε κάποιο πακέτο στυλ g6-lite (ή supercard/m3 εάν το slowdown τελικά δεν είναι τραγικό); Το firmware του ds θα πρέπει να πειράζεται συχνά;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις! Απλά διάβασα όλες τις πληροφορίες για τις κάρτες της αγοράς, και έχω ψιλοπελαγώσει με τις επιλογές!

Xmmmm......

Το κακό με τις κάρτες είναι ότι όσο περιμένεις, τόσο πιό πολλά προϊόντα βγαίνουν στην αγορά.

Π.χ, σε κάνα 2 βδομάδες με ένα μήνα maximum θα κυκλοφορήσει η DS-X. Όμως σε κάνα 2-μηνο θα βγεί η αντίστοιχη Μ3, η οποία όμως θα δέχεται και microSD!!!

Μετά ποιός ξέρει τί άλλο θα βγεί.

Εξαρτάται πόσο υπομονή έχεις και τί ζητάς ακριβώς. Το θέμα είναι όμως ότι όποια και αν είναι η επιλογή σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να σου κάνω ένα συγκριτικό στο τσάκ μπάμ.

Supercard Lite:

Παίζει τέλεια όλα τα DS παιχνίδια. Κανένα slowdown. Παίρνει microSD και έτσι έχεις άφθονο χώρο για παιχνίδια, ταινίες, mp3s, αλλά και τα παλιά adventures της Lucas Arts, Sierra και μάλιστα τις CD versions με speech.

Αρνητικό της είναι ότι εμφανίζει slowdowns σε Gameboy Advance παιχνίδια. Όχι σε πολλά, αλλά σε σημαντικούς τίτλους όμως όπως Super Mario, Metroid.

Μ3 Lite: Τα παίζει όλα τέλεια και δέχεται microSD. Μόνο αρνητικό η τιμή της και ότι σε ελάχιστα DS παιχνίδια εμφανίζει κάποια μικρο-slowdowns, αλλά μόνο στις εισαγωγές, όχι στο παιχνίδι.

G6 Lite: Όλα τα παίζει τέλεια. Αρνητικό μόνο ο χώρος και η περιορισμένη συμβατότητα σε διάσημα homebrews.

DS-X: Αναμένουμε τα πρώτα reviews. Μέχρι στιγμής τα πρώτα previews ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!

Από ότι κατάλαβα, από τις τωρινές διαθέσιμες επιλογές, μια M3 lite ή μια supercard will do the trick :mrgreen: . Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι ακόμη: με αυτές τις κάρτες, κάθε homebrew εφαρμογή/rom χρειάζεται patchάρισμα/ρύθμιση; Γιατί αυτό μπορεί να γίνει αρκετά εκνευριστικό μετά από λίγο. Επίσης, το flashάρισμα του ds αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αυτό "συμπεριφέρεται" (μενού, επιλογές, ρυθμίσεις), ακόμη κι όταν δεν έχει εισαχθεί flashcard?

Και κάτι τελευταίο: Από την εμπειρία σας από online αγορά, πόσο καιρό πάνω-κάτω χρειάστηκε η παράδοση; Θέλω να πω, οι χρόνοι που αναφέρονται στα site αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα;

(Whoa, lot of stuff again, sorry! :oops: )

Δημοσ.

To patcharisma δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα drag n drop, απλώς μέσω του software της κάρτας.

Ελάχιστα παιχνίδια χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις, τις οποίες όμως δεν θα χρειάζεται να τις κάνεις όταν βγεί καινούργια έκδοση του software της κάρτας.

Η όλη διαδικασία του να περάσεις παιχνίδια στην κάρτα δεν κρατάει παραπάνω από 5 λεπτά (1 GB data).

Τα περισσότερα homebrews δεν χρειάζονται το οποιοδήποτε patcharisma.

Μετά, το flasharisma για πιό λόγο το θές? Γιατί να flashareis το bios???

Δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό, εκτός και αν θές να παίξεις download play με άλλα φλασαρισμένα DS.

Για να σου απαντήσω όμως στην ερώτησή σου, ναί, το μενού θα παραμείνει το ίδιο.

Τέλος, η παράδοση, εφόσον παραγγείλεις από ευρωπαϊκό μαγαζί, δεν θα πάρει παραπάνω από 3-4 μέρες μάξιμουμ.

Αλλά πρίν κάνεις την οποιαδήποτε αγορά, πρώτα να μας ρωτήσεις εδώ πέρα για το site από όπου θα κάνεις την αγορά.

Δημοσ.
...Μετά, το flasharisma για πιό λόγο το θές? Γιατί να flashareis το bios???

Δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα σκοπό, εκτός και αν θές να παίξεις download play με άλλα φλασαρισμένα DS...

Ωπ, τι ευχάριστα νέα είναι αυτά (αν κατάλαβα καλά); Δηλαδή τώρα πια δε χρειάζεται κανένα φλασάρισμα το ds για να μην κουβαλάς και την passcard μαζί; Τότε η passcard σε τι χρειάζεται; :confused:

Εγώ θεωρούσα πως δε χρειαζόταν φλασάρισμα αν κάποιος αφήσει την passcard συνεχώς μέσα στο ds. Θα προτιμούσα όμως να την βγάλω (κυρίως για αύξηση της αυτονομίας του), οπότε είχα θεωρήσει ότι δε θα γλιτώσω το φλασάρισμα. Εξάλλου αυτός ήταν ένας από τους λόγους που καλοβλέπω την ds-xtreme. Όμως αυτό δεν ισχύει πια;

Δημοσ.
Ωπ, τι ευχάριστα νέα είναι αυτά (αν κατάλαβα καλά); Δηλαδή τώρα πια δε χρειάζεται κανένα φλασάρισμα το ds για να μην κουβαλάς και την passcard μαζί; Τότε η passcard σε τι χρειάζεται; :confused:

Εγώ θεωρούσα πως δε χρειαζόταν φλασάρισμα αν κάποιος αφήσει την passcard συνεχώς μέσα στο ds. Θα προτιμούσα όμως να την βγάλω (κυρίως για αύξηση της αυτονομίας του), οπότε είχα θεωρήσει ότι δε θα γλιτώσω το φλασάρισμα. Εξάλλου αυτός ήταν ένας από τους λόγους που καλοβλέπω την ds-xtreme. Όμως αυτό δεν ισχύει πια;

Tα έχεις μπερδέψει λίγο.

Φυσικά και χρειάζεσαι Passcard αν δεν έχεις φλασάρει το DS σου.

Αλλά το να φλασάρεις το DS για να εξασφαλίσεις περισσότερη αυτονομία είναι λάθος.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος γίνεται από την flashcard και όχι από την Passcard. Η Passcard να σου τρώει το πολύ κάνα 15-λεπτο από την συνολική αυτονομία.

Δημοσ.
Αλλά το να φλασάρεις το DS για να εξασφαλίσεις περισσότερη αυτονομία είναι λάθος.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος γίνεται από την flashcard και όχι από την Passcard. Η Passcard να σου τρώει το πολύ κάνα 15-λεπτο από την συνολική αυτονομία.

Πέρα από αυτό, να συμπληρώσω πως επειδή δεν υπάρχει κάποιο προστατευτικό για την υποδοχή παιχνιδιών ds, θα μαζεύει πολύ σκόνη. Οπότε είναι ένας λόγος παραπάνω εάν αποφασίσεις να πάρεις flashcard, να έχεις και μία passcard παράλληλα. ;)

Δημοσ.

Χμμ... Κατάλαβα... Επομένως, με εξαίρεση μια μικρή ασυμβατότητα με GBA τίτλους, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να μην προτιμήσει κάποιος μια M3 lite ή μια Supercard lite σε σχέση με την αναμενόμενη ds-xtreme, σωστά;

@panther_512: ανέφερες ότι η supercard lite παρουσιάζει κάποια slowdowns στους gba τίτλους, ενώ η M3 lite στις εισαγωγές κάποιων ds τίτλων. Να υποθέσω λοιπόν ότι η supercard δεν παρουσιάζει κανένα κόλλημα στους ds τίτλους, ούτε καν στις εισαγωγές, έτσι; Γιατί εάν ισχύει κάτι τέτοιο, με βλέπω προς supercard πλευρά, μιας και η προοπτική μεγάλου μεγέθους μου αρέσει :)

Δημοσ.
Χμμ... Κατάλαβα... Επομένως, με εξαίρεση μια μικρή ασυμβατότητα με GBA τίτλους, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να μην προτιμήσει κάποιος μια M3 lite ή μια Supercard lite σε σχέση με την αναμενόμενη ds-xtreme, σωστά;

@panther_512: ανέφερες ότι η supercard lite παρουσιάζει κάποια slowdowns στους gba τίτλους, ενώ η M3 lite στις εισαγωγές κάποιων ds τίτλων. Να υποθέσω λοιπόν ότι η supercard δεν παρουσιάζει κανένα κόλλημα στους ds τίτλους, ούτε καν στις εισαγωγές, έτσι; Γιατί εάν ισχύει κάτι τέτοιο, με βλέπω προς supercard πλευρά, μιας και η προοπτική μεγάλου μεγέθους μου αρέσει :)

Mε τη Supercard Lite και μιά απλή Sandisk microSD, δεν έχω δεί το παραμικρό slowdown σε οποιοδήποτε DS παιχνίδι. Ακόμα και το Animal Crossing, το οποίο εμφανίζει slowdowns στις παλιότερες supercard, εδώ παίζει απλώς τέλεια.

Το κακό είναι με τα GBA παιχνίδια. Παίζει τέλεια περίπου το 80-90% αυτών, αλλά στο 10-20% που δεν παίζει καλά, συμπειρλαμβάνονται πολύ σημαντικοί τίτλοι. Δεν θα μπορείς να παίξεις τα Super Mario λόγω τρελών slowdown. Τα Metroid παίζουν τέλεια, αλλά μόλις βγούν πολλά μπαρμπαδέλια στην οθόνη, αρχίζει να κάνει slowdowns. Ευτυχώς όλα τα καλά RPG (Zelda, Golden Sun κλ) τα παίζει μιά χαρά.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν GBA παιχνίδια, πάρε μιά Supercard Lite.

Αν όμως σε ενδιαφέρουν, τότε πάνε καλύτερα στην M3 Lite αν και είναι λίγο πιό ακριβή.

Το μόνο κακό που βρίσκω στην Μ3 Lite, δεν είναι η τιμή, αλλά το ότι παίρνει την microSD από το πλάι. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θές να γράψεις στην microSD, θα πρέπει να βγάζεις όλη τη flashcard, κάτι το οποίο μπορεί να σε ξινίσει/κουράσει, μπορεί και όχι.

Α! Επίσης να ξέρεις ότι το Ultimate Spiderman είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν παίζει σε καμία flashcard, πέραν της DS-X.

Δημοσ.

Σε αυτό το site -> (maxconsole) έχει ένα βίντεο από youtube που δείχνει τη m3 lite να παίζει σαν "benchmark" την εισαγωγή του Castlevania (που απ'ότι έχω καταλάβει είναι μάλλον απαιτητική) και την παίζει άψογα! Επομένως, αν λάβω υπόψιν και την καλύτερη υποστήριξη και για gba, μάλλον θα καταλήξω σε αυτήν, με 1 gb microSD (δε με ενοχλεί που η κάρτα μνήμης μπαίνει από το πλάι) + μια passcard 3. Τι λέτε, καλή επιλογή; Έχετε να προτείνετε κάποιο site για Online αγορά; Σκεφτόμουν discoazul, επειδή έχει παράδοση σε 24 ώρες και χωρίς πολλά έξοδα μεταφοράς, αλλά διάβασα από εδώ ότι είναι αρκετά ακριβό. Καμία άλλη πρόταση; Προσωπική εμπειρία θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν :mrgreen:

Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν/βοηθούν/βοηθήσουν :) :) :) !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...