Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

M3 Lite mini review!!!

Introduction to the M3 Lite

The M3 Lite comes from a excellent team of people who have made many products for the DS/Lite. All of them seem to come out almost perfect. The M3 Lite is the newest addition, and it₼s the smallest one yet. Fitting flush with the DS lite, and having removable storage…seems perfect, right? Let₼s see about that.

Contents in the Box

M3 products usually come in a small blue box, the Lite is no different. On the box, is the usual Engrish we₼re used to finding on DS flashkits, but that₼s no problem, so what₼s inside? Inside the box are 3 shells for the M3 Lite (Black, White, and light blue) and a mini-CD that has the M3 Software. The M3 Lite is well built; inserting and taking out the MicroSD is easy because it doesn't screw in like the EZ Flash.

Using it

First thing I noticed about the M3 Lite is that it's COMPLETELY flush with the DS Lite. This being a M3 product, I expected it not to be flush because none of their products were on their first try. Putting roms/homebrew on the M3 Lite is as easy as it was for previous M3 products and G6 products. You simply use the user-friendly M3 Game Manager, which comes with the M3 Lite. Unfortunately, it₼s a bit hard to take out of the DS Lite, nothing too bad though.

Interface/Trying it out

The M3 Lite uses the regular M3 interface, which didn₼t change at all. Thankfully, the interface is fully skin-able. Launching roms and homebrew is as easy as pressing the A button. You can also go into GBA mode by pressing start in the main menu. One con I had with the M3 Lite is the saving system. The games save AFTER you turn the DS off and AFTER you turn it back on. When you turn on your DS, you see the saving screen for about 3-5 seconds, and then go to the main M3 Menu.

Compatibility

This is the issue many flashcarts/adapters lack. Fortunately, mostly everything I threw at it worked perfectly. The Castlevania intro is the problem. It doesn₼t run smooth exactly, but it doesn₼t run as bad as a slide show either

Note - I hear the reason why the slideshow is slow to me is because of my Sandisk MicroSD card. Kingmax MicroSDs should work perfectly.

Homebrew compatibility is perfect. Every homebrew app and game I put in worked perfectly. Here₼s a list of homebrew I have tried –

A Touch of War – WORKS

DSDoom – WORKS

DSOrganize (green) – WORKS

MegaETK – WORKS

ScummVM – WORKS

Note - If any of you want me to try a certain homebrew game/app, let me know through this thread, or through PM.

Conclusion

The M3 Lite performs just like its bigger counterparts, (SD and MiniSD) but looks way better and is the best flashcart I own at this time. There are no huge problems with it, and the compatibility factor is VERY high. If you have the cash, get a M3 Lite. If not, definitely get a G6 Lite. Both of them are excellent.

+Flush-fit with the DS Lite system

+Best compatibility of a DS Lite flashcart/adapter

+Uses MicroSD cards

+Clean, and skinnable interface

+Quick and easy patching of roms using the M3 Game Manager

+Comes with changeable shells.

- Hard to take out of the DS Lite

- Saving system can get annoying

Παρατηρήσεις:

Ο παραπάνω χρήστης έδωσε βαθμολογία στην M3 Lite 9.9/10, την οποία και θεωρώ υπερβολικά γεναιόδωρη.

Κύριο αρνητικό κατά την άποψή μου το γεγονός ότι η microSD μπαίνει από το πλάι. Αυτό σημαίνει ότι για να γράψετε την microSD θα πρέπει να βγάλετε όλη τη flashcard από το Lite. Aυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η flashcard βγαίνει δύσκολα, ίσως να καταντήσει ενοχλητικό.

2ο αρνητικό το γεγονός ότι χρησιμοποιούνε ακόμα το ίδιο σύστημα για τα saves.Να υπενθυμίσω ότι όλες οι Μ3 γράφουν τα τελευταία saves σας στην SD,miniSD,microSD την επόμενη φορά που θα ανάψετε το DS/DS Lite σας.

Το γεγονός ότι η εισαγωγή του Castlevania παίζει με σπασίματα με μιά απλή Sandisk microSD, είναι αρκετά ύποπτο κατά την άποψή μου, διότι το θεωρώ ενδεικτικό ότι η τεχνολογία της M3 Lite είναι ίδια με αυτή των προκατόχων της, εκτός και αν ακολουθήσει κάποιο update που διορθώνει το παραπάνω πρόβλημα.

Τα παραπάνω τα επισημάνω διότι ο ανταγωνισμός (η Supercard Lite) έχει κάνει σαφής προόδους σε όλους τους παραπάνω τομείς. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η M3 Lite θα είναι πιό ακριβή από όλες τις microSD flashcards, δεν καθιστά κατ'εμέ την M3 Lite σαν την καλύτερη αγορά.

Φυσικά όμως, η GBA compatibility της M3 Lite πλησιάζει το 100%, σε αντίθεση με την 85-90% compatibility της Supercard Lite.

Βέβαια προτρέχω, οπότε ας περιμένουμε ακόμα μερικά reviews ώστε να είμαστε σίγουροι. Ούτως ή άλλως τα 2 πρώτα αρνητικά που αναφέρω, σε πολλούς μπορεί να είναι αδιάφορα.

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μολις μια ωρα ειμαι σπιτι μου και 45 λεπτα μπροστα απο την οθονη του υπολογιστη μου και βλεπω τεραστιες αλλαγες!περασα για αρχη μια βολτα απο discoazul και ειδα τις g6 lite και supercard lite και ξετρελαθηκα!!ειδα και μια καινουργια καρτα εν ονοματι ds extreme.ειναι απο οτι ειδα μια απο τις κορυφαιες.ερωτηση:ειναι προιον μιας απο τις γνωστες μας εταιριες (supercard team,g6&m3 team);

Δημοσ.
Amazon UK: Get a Nintendo DS Lite and a top game for £109.99

Με την εγγύηση δε γνωρίζω τι παίζει :/

Εχω την εντύπωση οτι αν πάρεις ds απο άλλη χώρα η εγγύηση δεν ισχύει στην Ελλάδα' date=' αλλά αν έχεις πρόβλημα πρέπει να το στείλεις πίσω ταχυδρομικώς. Κατά την άποψη μου καλύτερα συσκευή απο Ελλάδα.[/quote']

Μόλις μίλησα με Nortec στο τηλέφωνο και μου είπαν ότι η εγγύηση ισχύει για αγορά εντός EU.

Θα το προτιμούσα γραπτό βέβαια αυτό...

-edit

και επί της ευκαιρίας, το Play έχει κάποια game bundles με το DS Lite είτε free είτε με extra 10 λίρες (~15e) και χωρίς έξοδα αποστολής για Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω ότι θα χρειαστείτε και ένα adaptor-άκι για την UK plug το οποίο όμως δεν κοστίζει παραπάνω από 1e και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα ηλεκτρονικών.

Δημοσ.

ΕΥΡΗΚΑ!!

Οσοι εχουν το παλιο ds και αναρωτιουνται τι passcard να παρουνε (1 ή 2) τους εχω την λυση.ανοιξτε το ds εχοντας μια οποιαδηποτε καρτα στο ds slot και πηγεντε στο pictochat στο chat room A.Τοτε βγαλτε την καρτα.

αμα κολησει τοτε εχετε firmware 1

αμα γινουν μπλε οι οθονες εχετε firmware 2

αμα γινουν πρασινες τοτε εχετε firmware 3

αμα γινουν κιτρινες τοτε εχετε firmware 4

αμα γινουν καπως κοκινες εχετε firmware 5

αμα το εχετε φλασαρει οπος εγω θα γινουν πρασινες

οσοι εχουν firmware 1,2,3 πανε για passcard 1 οσοι εχουνε 4,5 passcard 2

δεν εχουν αναφερθει χαλασμενα ds απο αυτην την διαδηκασια αλλα εγω να ξερετε δεν αναλαμβανω καμια ευθηνη

Δημοσ.

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γι'αυτό το post αλλά ξημερώθηκα και δεν κατάφερα να διαβάσω αυτό το μαμούθ topic. Χίλια ευχαριστώ επίσης στον Panther κι έπειτα σε οποιονδήποτε άλλον έχει προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του backup+homebrew για το DS.

Επειδή είμαι άλλος ένας από αυτούς που δεν έχουν λεφτά για πέταμα, ήθελα να ρωτήσω αν η G6 Lite είναι η μόνη που έχει πλήρη συμβατότητα με τα παιχνίδια.

Θα ήθελα να έχω πολύ αποθηκευτικό χώρο (καμιά ταινία, MP3s) οπότε κάτι με SD θα με βόλευε αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να θυσιάσω με τίποτα την εμφάνιση του DS Lite και την συμβατότητα με τα παιχνίδια.

Panther, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Από Αγγλία που θέλω να παραγγείλω ποιό site είναι αξιόπιστο και με συμφέρει;

Δημοσ.

Παιδιά κάποιοες ερωτήσεις για αγορά flashcard: (Panther περιμένω τα φώτα σου!!!)

1)Απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι έχουν αγοράσει flashcard και passcard από το cheapmod.net. Σκέφτομαι να αγοράσω από κει την Supercard Lite μαζί με μία Super Key αλλά δυστυχώς σε αυτό το μαγαζί έχουν εξαντληθεί οι microSD.

(http://www.cheapmod.net/cat--Memory-Cards--memcards)

Από ελλάδα που είδα να αγοράσω π.χ. στο πλαίσιο οι τιμές μιας MicroSD είναι κατά πολύ ακριβότερες. (Στο πλαίσιο φτάνει κοντά 100 ευρώ) Ξέρετε κάποιο μαγαζί που να τις έχει φθηνές από Ελλάδα; Κατα προτίμηση Θεσσαλονίκη! :)

(http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=56580348&Catalog_Id=10&Product_Id=340075&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=0)

2)Περισσότερη συμβατότητα έχει μία Passcard ή Super Key με μία supercard lite;

3)To Hopebuy.com έχει ένα πακέτο στα 80 ευρώ που περιλαμβάνει εκτός από Supercard Lite μαζί με ένα Super Key, μία microSD 1GB Και ένα card reader και βγαίνει συνολικά στα 80 ευρώ.

(http://www.hopebuy.com/0001/0403/90010901.htm)

Στα ίδια λεφτά όμως (70 κάτι ευρώ έχουν τα chepamod,discoazul) μία Supercard Lite μαζί με μία Passcard χωρίς microSD.

(http://discoazul.com/product2042/product_info.html)

(http://www.cheapmod.net/item--SuperCard-Lite-White--supercardlite)

Η μεγάλη διαφορά τιμής που έχει το hopebuy που οφείλεται; Μη καλή ποιότητα; Είναι έκγυρο το κατάστημα το έχει δοκιμάσει κανένας;

4)Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν στην συσκευασία μίας microSD κάρτας περιλαμβάνεται ανταπτοράκι για να γίνει κανονική SD ή πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά; (O card reader ΠΟυ έχω τώρα δεν διαβάζει micro SD Κάρτες αλλά μόνο SD.)

5)Εκτός από το cheapmod που έχει το σήμα για Visa Electron τα άλλα καταστήματα που έχετε στον οδηγό DSlite δέχονται Visa Electron; Έχω κάνει αίτηση για μία τέτοια καρτα από την Apha Bank.Έχει δοκιμάσει κανένας; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι έχουν σηματάκι για σκέτη visa.

Δημοσ.
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γι'αυτό το post αλλά ξημερώθηκα και δεν κατάφερα να διαβάσω αυτό το μαμούθ topic. Χίλια ευχαριστώ επίσης στον Panther κι έπειτα σε οποιονδήποτε άλλον έχει προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του backup+homebrew για το DS.

Επειδή είμαι άλλος ένας από αυτούς που δεν έχουν λεφτά για πέταμα' date=' ήθελα να ρωτήσω αν η G6 Lite είναι η μόνη που έχει πλήρη συμβατότητα με τα παιχνίδια.

Θα ήθελα να έχω πολύ αποθηκευτικό χώρο (καμιά ταινία, MP3s) οπότε κάτι με SD θα με βόλευε αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω να θυσιάσω με τίποτα την εμφάνιση του DS Lite και την συμβατότητα με τα παιχνίδια.

Panther, μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Από Αγγλία που θέλω να παραγγείλω ποιό site είναι αξιόπιστο και με συμφέρει;[/quote']

Κοίτα, όλα εξαρτώνται από το τί θές και το πόσα λεφτά να διαθέσεις.

Η G6 Lite εγγυάται πλήρη απόδοση σε όλα τα DS και GBA παιχνίδια, με το μόνο αρνητικό το χώρο (512ΜΒ). O χώρος αυτός θα σου επιτρέπει να έχεις 8-16 παιχνίδια μέσα. Ταινίες, mp3s, homebrews κλ, δύσκολα, αν σκεφτείς ότι μόνο μιά ταινία πιάνει χώρο περίπου 300 ΜΒ.

Η Supercard Lite έχει τέλεια απόδοση στα DS παιχνίδια, απόδοση όμοια με αυτήν της G6 Lite. Εκεί που έχει πρόβλημα είναι στα Gameboy Advance παιχνίδια, όπου η απόδοσή της είναι πολύ καλή αλλά όχι τέλεια. Παρουσιάζει slowdowns σε ελάχιστα GBA παιχνίδια, αλλά δυστυχώς αυτά τα λίγα παιχνίδια είναι από τα πιό διάσημα: Super Mario 1,2,3 , Metroid Fusion, Mario Kart. Δέχεται microSD, και έτσι με μιά μνημούλα 1GB π.χ μπορείς να βάλεις πάρα πολλά πράγματα εκεί μέσα. Αν θές μπορείς να έχεις δύο μνημούλες, μιά με παιχνίδια και μιά με ταινίες, εφαρμογές κλ κλ. Επίσης μπορείς να παίζεις όλα τα παλιά adventures με το SCUMMVM, και μάλιστα τις CD εκδόσεις που έχουν ομιλία. Sam & Max, Day of the Tentacle, Indiana Jones κλ κλ.

Τώρα αν τα θές όλα και δεν σε νοιάζει τόσο η τιμή, πάς σε μιά M3 Lite. Η M3 Lite έχει σχεδόν το ίδιο καλή απόδοση στα DS παιχνίδια με την SC Lite, αλλά έχει και άριστη απόδοση στα GBA παιχνίδια. Και αυτή δέχεται microSD. Το κόστος αυτής της κάρτας όμως αναμένεται να είναι καμιά 20-αριά Ευρώ παραπάνω από την SC Lite. (H SC Lite έχει 50 Ευρώ).

Όσον αφορά για την αγορά από Αγγλία, εγώ πάντα προτείνω το cheapmod.net από όπου κι εγώ κάνω όλες τις αγορές μου. Στείλε της Glen που έχει το site, ένα e-mail με ότι ερώτηση έχεις και θα σου απαντήσει στο 10-λεπτο. Μεταφορικά 7.5 Ευρώ και παραλαβή σε 3 μέρες.

Δημοσ.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε που θα βρώ ROM για το DS

ώστε να μπορέσω να τεστάρω τις κάρτες.

Αποφάσισα να πάρω για τον μεγάλο μου υιό μιά SuperCard & Passkey

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
Παιδιά κάποιοες ερωτήσεις για αγορά flashcard: (Panther περιμένω τα φώτα σου!!!)

1)Απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι έχουν αγοράσει flashcard και passcard από το cheapmod.net. Σκέφτομαι να αγοράσω από κει την Supercard Lite μαζί με μία Super Key αλλά δυστυχώς σε αυτό το μαγαζί έχουν εξαντληθεί οι microSD.

(http://www.cheapmod.net/cat--Memory-Cards--memcards)

Από ελλάδα που είδα να αγοράσω π.χ. στο πλαίσιο οι τιμές μιας MicroSD είναι κατά πολύ ακριβότερες. (Στο πλαίσιο φτάνει κοντά 100 ευρώ) Ξέρετε κάποιο μαγαζί που να τις έχει φθηνές από Ελλάδα; Κατα προτίμηση Θεσσαλονίκη! :)

(http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=56580348&Catalog_Id=10&Product_Id=340075&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=0)

2)Περισσότερη συμβατότητα έχει μία Passcard ή Super Key με μία supercard lite;

3)To Hopebuy.com έχει ένα πακέτο στα 80 ευρώ που περιλαμβάνει εκτός από Supercard Lite μαζί με ένα Super Key' date=' μία microSD 1GB Και ένα card reader και βγαίνει συνολικά στα 80 ευρώ.

(http://www.hopebuy.com/0001/0403/90010901.htm)

Στα ίδια λεφτά όμως (70 κάτι ευρώ έχουν τα chepamod,discoazul) μία Supercard Lite μαζί με μία Passcard χωρίς microSD.

(http://discoazul.com/product2042/product_info.html)

(http://www.cheapmod.net/item--SuperCard-Lite-White--supercardlite)

Η μεγάλη διαφορά τιμής που έχει το hopebuy που οφείλεται; Μη καλή ποιότητα; Είναι έκγυρο το κατάστημα το έχει δοκιμάσει κανένας;

4)Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν στην συσκευασία μίας microSD κάρτας περιλαμβάνεται ανταπτοράκι για να γίνει κανονική SD ή πρέπει να το αγοράσω ξεχωριστά; (O card reader ΠΟυ έχω τώρα δεν διαβάζει micro SD Κάρτες αλλά μόνο SD.)

5)Εκτός από το cheapmod που έχει το σήμα για Visa Electron τα άλλα καταστήματα που έχετε στον οδηγό DSlite δέχονται Visa Electron; Έχω κάνει αίτηση για μία τέτοια καρτα από την Apha Bank.Έχει δοκιμάσει κανένας; Ρωτάω γιατί βλέπω ότι έχουν σηματάκι για σκέτη visa.[/quote']

1) Θεσσαλονίκη στο καινούργιο εμπορικό (Κόσμος το λένε??), έχει τις Sandisk 1GB microSD 40-κάτι Ευρώ αν δεν με απατά η μνήμη μου. Τέτοια μνήμη έχω κι εγώ, μόνο που την αγόρασα από Κύπρο όπου βρίσκομαι 35 λίρες=50-κάτι ευρώ.

2) Την ίδια συμβατότητα έχουν. Στην ουσία είναι καί οι δύο ακριβώς η ίδια passcard, με μόνη διαφορά την εισαγωγική οθόνη.

3) Το hopebuy είναι στην Κίνα και πουλάει σε τιμές Κίνας. Στην Ευρώπη μπαίνουν στη μέση κάτι φόροι και ανεβαίνει η τιμή. Το πακέτο όπου περιλαμβάνεται και microSD, δεν λέει τί μάρκας είναι. Στην Κίνα γίνεται χαμός από low quality SDs,miniSDs και microSDs. Δεν θα σου πρότεινα το εν λόγω πακέτο, εκτός και αν σε διαβεβαιώσουν ότι η κάρτα microSD είναι μάρκας.

Το κατάστημα πάντως είναι έγκυρο. Άπειροι DS owners έχουν κάνει αγορές από εκεί και αυτό είναι το μόνο πρόβλημα. Μπορεί να κάνεις μία αγορά και στο δευτερόλεπτο να σου πεί ότι το προϊόν μόλις εξαντλήθηκε.

Όπως και να έχει, σύγκρινε τιμές + μεταφορικά για να δείς αν στο σύνολο θα σου συμφέρει πραγματικά.

4) Ναί. Σε όλες τις microSD μνημούλες, περιλαμβάνεται ανταπτοράκι microSD-->SD.

5) Xmmm, μπορείς να ρωτήσεις το μαγαζί από όπου θα κάνεις την αγορά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...