Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
re paidia diavasa olo to topic alla mperdeftika!mporei na pei kapios me apla logia ti xreiazete gia na paikseis katevasmena games sto ds(lite),kai na anaferei mia endiktiki timi???

XAXAXAXAXAXA!!!!

Nαί είναι λίγο μπέρδεμα η κατάσταση!

Λοιπόν, για να μπορείς να παίξεις homebrew applications και backup roms των DS παιχνιδιών, χρειάζεσαι δύο πράγματα:

1) Μία flashcard, η οποία μπαίνει στην GBA slot

2) Μία Passcard, είναι καρτούλα η οποία έχει μέγεθος DS cartridge και μπαίνει στην θύρα για DS παιχνίδια. Η κάρτα αυτή κάνει το DS να φορτώνει τα DS παιχνίδια από τη flashcard. Για να παίξεις GBA παιχνίδια, δεν χρειάζεται να την βάλεις.

mcdspcard34a.jpg

Εναλλακτική λύση είναι να φλασάρεις το firmware του DS σου, ώστε να μή χρειάζεται passcard. Αλλά για να το φλασάρεις χρειάζεσαι την passcard για μία και μόνο φόρά. Υπάρχει όμως πιθανότητα 0,001% να χαλάσεις το DS σου αν δεν κάνεις σωστά τη διαδικασία, η οποία είναι πανεύκολη.

Οι Flashcard που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο είναι πολλές και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1) Σε flashcard που για μνήμη δέχονται SD, miniSD ή microSD. Το καλό με αυτές τις κάρτες είναι ότι μπορείς να βάλεις όσο μεγάλη κάρτα θέλεις και όσες θέλεις, ώστε να αποθηκεύεις τεράστια ποσά παιχνιδιών, εφαρμογών κλ κλ.

Μπορείς π.χ να έχεις μία SD 1GB (8Gigabit) για παιχνίδια και ακόμα μία ίδια για ταινίες ή μουσική. Εύκολα βγάζεις την μία SD από τη flashcard, φοράς την άλλη και τέλειωσες.

Το κακό είναι ότι αυτές οι flashcard προεξέχουν πολύ από το DS Lite. Επίσης πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στην ταχύτητα read/write των SD που θα αγοράσεις, ώστε να μήν έχεις slowdowns στα φορτώματα των παιχνιδιών και στα βιντεάκια.

Όλες οι flashcards με SD, έχουν σχεδόν 100% συμβατότητα. Δεν μπορούν να παίξουν ελάχιστα παιχνίδια.

Οι καλύτερες κάρτες είναι οι:

M3 perfect miniSD

Pros: 99,999999% DS compatibility, good GBA απόδοση

Cons: Προεξέχει αρκετά από το DS Lite (πολύ λίγο από το κανονικό DS)

m3_mini_sd_official_res.jpg

Supercard miniSD

Pros: Άριστη DS compatibility αλλά Μ3>Supercard. Στα GBA games Supercard>M3. Real GBA cartridge size.

Cons: Προεξέχει 1 εκατοστό από το DS Lite

sc_mini_1.jpg

EZ4 Lite miniSD για κανονικό DS και EZ4 Lite microSD για DS Lite. Η πρώτη έχει μέγεθος GBA cartridge, ενώ η δεύτερη προεξέχει μόλις 0,8 χιλιοστά από το DS Lite. Τα υπέρ και κατά της πρώτης είναι όμοια με αυτά της Supecard.

H DS Lite microSD έχει το πλεονέκτημα να ταιριάζει σχεδόν τέλεια στο DS Lite, αλλά παίρνει microSD που είναι ελαφρώς πιό ακριβά από τα miniSD και επείσης είναι μικρότερης ταχύτητας.

ez4.jpg

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι flashcards παλιού τύπου, δηλαδή δεν έχουν removable media, κοινώς SD, miniSD ή microSD.

Οι καλύτερες είναι οι G6, φτιάχνονται από την ίδια εταιρία που κάνει την Μ3 και την Passcard 3, αλλά μέχρι τώρα ήταν πανάκριβες. Αυτές οι κάρτες δεν έχουν τους περιορισμούς ταχύτητας των παραπάνω καρτών και είναι 100% συμβατές με όλα τα παιχνίδια και τα τρέχουν 100% χωρίς το παραμικρό slowdown. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να αυξήσεις τη μνήμη.

Ο μόνος υποψήφιος σε αυτή τη κατηγορία είναι η G6 Lite, η οποία είναι στις ίδιες τιμές με τις παραπάνω κάρτες, έχει μνήμη 512ΜΒ (4 Gigabit) και ταιριάζει τέλεια στο DS Lite (έχει περίβλημα και για κανονικό DS).

g6lite3c.jpg

Τέλεια flashcard δεν υπάρχει. Όλες έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Αναλόγως του τί θέλεις, παίρνεις και την ανάλογη κάρτα.

Εγώ π.χ θέλω άριστη συμβατότητα, άριστη απόδοση και να ταιριάζει τέλεια η flashcard στο DS Lite μου. Να μή προεξέχει ούτε χιλιοστό. Δεν με ενδιαφέρει αν θα χωράει περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών (4-16 είναι καλά). Οπότε για μένα η ηδανική κάρτα είναι η G6 Lite, μαζί φυσικά με την Passcard 3.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

Δημοσ.

κάποια on line ξένα καταστήματα από τώρα πουλάνε NDS-Lite flashed! Μπερδεύτηκα panther με τα megabyte και τα megabit... και κάτι δε μου καθόταν καλά που κοίταζα μετά το winsunx...

Δημοσ.

απο οτι καταλαβα εγω που θελω να παιζω χωρις καθολου κοληματα τα nds games χρειαζομαι μια m3 mini sd καρτα γιατι εχω το κανονικο ds.μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει απο που μπορω να την παρω που στελνουν γρηγορα στην ελλαδα και ειναι δοκιμασμενη;;;(ενοω οτι δεν ειναι απο αυτες που σου περνουν τα λεφτα και μετα δεν σε ειδα δεν σε ξερω)

Δημοσ.
Ότι φλασάρεται αυτό είναι βέβαιο.

Το ξεφλασάρισμά του όμως με unFlashme δεν πιάνει. Απ'όσο ξέρω τουλάχιστον.

na kanw mia erotisi mias kai eimai asxetos?:-D

ti simenei oti den kseflasarete?

ti provlima dimiourgei afto?

episis.......

mporite na mou protinete kanena site gia na agorasw tin g6 lite???

(pire to mati mou ton Braveheart1980 na rotaei sto maxconsole alla kamia apadisi:))

Δημοσ.
...

(pire to mati mou ton Braveheart1980 na rotaei sto maxconsole alla kamia apadisi:))

Μου απαντησανε βρε' date='απο το http://www.winsunx.com

Αυριο πρωι-πρωι πανω να βαλω χρηματα στην προπληρωμενη και το αγοραζω απο εκει.Τους εστειλα email ρωτωντας τους για διαθεσιμοτητα.Οσον αφορα το τελωνειο τους ζητησα αν μπορουν να δηλωσουν χαμηλη τιμη στο πακετο και να τι μου απαντησαν

G6 Lite will arrival at 3~5th JULY , and once your package is going to ship , we will help you to declare a lowly value on your invoice , but we can't give you an assurance for you free of charge in the customs duty.

Αντε δεν κρατιεμαι!(συνολικη τιμη 78$ G6 Lite(=62 euros)+18,5$ Passcard 3(15 euros)+25$ μεταφορικα(=20 euros) = κοντα 100 ευρω μονο!)

Δημοσ.

Εύγε φίλε.

Εγώ δυστυχώς θα περιμένω να έρθει η κάρτα Ευρώπη. $45 μεταφορικά για Κύπρο είναι υπερβολικά πολλά, συγκριτικά από play-asia μου χρεώνουν μόνο $5.

Θα περιμένω να την φέρουν στο cheapmod.com.

Δημοσ.

Braveheart1980 thanks!

panther_512 apo pou pires-tha pareis tin passcard(3)??sto cheapmod den tin vrika pouthena!episis efxaristw gia tis info!

ps apada sto pm!

episis an mporei kapoios na apadisei sto an sto tha dimiourgisei kapoio provlima afto:

Ότι φλασάρεται αυτό είναι βέβαιο.

Το ξεφλασάρισμά του όμως με unFlashme δεν πιάνει. Απ'όσο ξέρω τουλάχιστον.

Δημοσ.
Braveheart1980 thanks!

panther_512 apo pou pires-tha pareis tin passcard(3)??sto cheapmod den tin vrika pouthena!episis efxaristw gia tis info!

ps apada sto pm!

episis an mporei kapoios na apadisei sto an sto tha dimiourgisei kapoio provlima afto:

Η G6 λογικά θα λειτουργεί με Passcard 3/ Superkey/ Media Launcher. Όλες αυτές οι Passcards είναι λίγο πολύ το ίδιο πράγμα. Περίμενε λίγο να κάνουν stock και θα δούμε. Πιστεύω θα φέρουν και passcards 3.

Θα περιμένω να διαβάσω και μερικά reviews για τη κάρτα πρίν κάνω την αγορά. Υπάρχει μιά πολύ πολύ πολύ μικρή πιθανότητα να μήν είναι τόσο τέλεια όσο η προηγούμενη G6, αν και δεν το πιστεύω αυτό.

Δύο είναι τα online καταστήματα στην Ευρώπη με πολύ καλές κριτικές.

Το ένα είναι το cheapmod.com και το άλλο το shop.01media.com.

To δεύτερο έχει stock Passcards 3, αλλά οι τιμές που έχει στις flashcards είναι ελαφρώς ανεβασμένες.

A! Και όσο αφορά για το φλασάρισμα. Με το φλασάρισμα του firmware του DS δεν χρειάζεσαι πιά να έχεις την passcard μέσα στο DS. Βάζεις απλώς την flashcard και δουλεύει μιά χαρά. Επίσης δεν κινδυνεύεις να χαλάσεις το μηχάνημά σου από ιούς - malicious code. Τέλος κερδίζεις λίγο παραπάνω ώρα λειτουργίας χωρίς φόρτιση.

Στα κατά έχουμε το ότι χάνεις την εγγύηση του μηχανήματός σου, δεύτερον αν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να καταστρέψεις το DS (πρέπει να είσαι τελείως @#%$$# για να το καταφέρεις αυτό) και τρίτον ότι είναι δύσκολο-αδύνατο να επαναφέρεις μετά το παλιό σου firmware. Όχι ότι θα το χρειαστείς ποτέ, αλλά λέμε τώρα.

Δημοσ.

sinexizw me merikes erotiseis kathws psaxnw to thema olli mera!

1)to passkey kai i passcard einai to idio pragma?an oxi pio apo ta dio xreiazete?to g6 lite tha perilamvanei passcard?(to aplo palio eida perielamvane)

2)gia na peksw roms xreiazomai kai to passcard kai to passkey???

Δημοσ.
sinexizw me merikes erotiseis kathws psaxnw to thema olli mera!

1)to passkey kai i passcard einai to idio pragma?an oxi pio apo ta dio xreiazete?to g6 lite tha perilamvanei passcard?(to aplo palio eida perielamvane)

2)gia na peksw roms xreiazomai kai to passcard kai to passkey???

Λοιπόν.......

To DS έχει 2 θύρες έτσι? Μία θύρα από πάνω που δέχεται τα DS παιχνίδια και μία από κάτω που δέχεται τα GBA παιχνίδια.

Εσύ θέλεις να βάζεις παιχνίδια DS μέσα σε μία flashcard, η οποία όμως μπαίνει μέσα στην θύρα για GBA παιχνίδια. Πώς το DS σου θα καταλάβει ότι μέσα στη flashcard έχει DS παιχνίδια?

Αυτός είναι και ο ρόλος της Passcard. Η Passcard μπαίνει μέσα στη θύρα για DS παιχνίδια και δείνει οδηγίες στο μηχάνημά σου να φορτώνει τα παιχνίδια από τη flashcard.

Δηλαδή, για να παίξεις τα παιχνίδια πρέπει να έχεις μία Passcard στην DS θύρα και μία flashcard στην GBA θύρα.

Το Passkey ξέχνα το. Είναι μιά παλαιότερη εκδοχή της Passcard, η οποία όμως είναι ογκώδης και χρειάζεται και ένα αυθεντικό παιχνίδι για να παίξει σωστά.

Οπότε για την ερώτηση 2, ναί, χρειάζεσαι να έχεις ταυτόχρονα μέσα στο μηχάνημά σου μία Passcard καί μία flashcard για να παίξεις backups από DS roms.

H G6 Lite δεν περιλαμβάνει τη Passcard 3. Θα πρέπει να την αγοράσεις ξεχωριστά.

Ακριβώς λοιπόν επειδή πρέπει να έχεις στο DS σου μία passcard και μία flashcard ταυτόχρονα, πολλοί προτιμούν να "φλασάρουν" τα μηχανήματά τους. Με αυτό το τρόπο δεν χρειάζεσαι πλέον τη Passcard. Το μηχάνημα θα αναγνωρίζει αυτόματα αν έχεις βάλει παιχνίδι DS αυθεντικό, παιχνίδι GBA αυθεντικό ή flashcard και αναλόγως σε βγάζει στο αντίστοιχο μενού.

Τη Passcard τη χρησιμοποιείς μόνο μία φορά για το φλασάρισμα και μετά την πετάς, που λέει ο λόγος.

Δημοσ.

καλά δεν είχα πάρει χαμπάρι για το τι γίνεται με το ds και το σκεφτόμουν απο καιρό τώρα να πάρω νέα παιχνίδια έχω κατεβάσει ήδη πολλά άπο emule, κρίμα που δεν υπάρχει και κανας emulator να τα παίζεις και στο pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...