Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με microcom router απο DSLcube

DJJordan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο τότε που ενεργοποιήθηκε η 512k της vivodi, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Σηκώνοντας το ακουστικό του τηλεφώνου είτε όταν χτυπήσει, είτε γα να τηλεφωνήσω, κόβεται η σύνδεση για 2-3sec και επανέρχεται,

και όταν κατεβάζω το ακουστικό γίνεται ακριβώς το ίδιο! Πράγμα που δε συμβαίνει π.χ όταν πέσει κάποια ασφάλεια ή με οποιαδήποτε ανωμαλία του ρεύματος.

Το router είναι συνδεδεμένο με θύρα usb και το τηλεφωνικό καλώδιο το οποίο είναι 10m (ίσως φταίει αυτό), λόγω μεγάλης απόστασης του pc απο την τηλεφωνική πρίζα. το spliter το έχω δοκιμάσει και στις δύο ακρες του τηλεφωνικού καλωδίου αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Μήπως φταίει η συσκευή του τηλεφώνου;

Σημειώνω επίσης οτι υπάρχει κουτί του οτέ στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω απο το δωμάτιο όπου υπάρχει η πρίζα του τηλεφώνου, αλλα υπάρχει δύκτιο adsl μόνο του οτε στην περιοχή μου.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

dokimase me allo splitter.dokimase me filtro anti gia spliiter.dokimase me allo tilefono episis.opou iparxei tilefoniki siskeui mpenei filtro.episis na min diakladonetai kai paei kai alou to kalodio px se kapoio allo til i den xero pou.

Δημοσ.

Να σημειώσω οτι δεύτερη συσκευή τηλεφώνου δεν υπάρχει (ούτε για δοκιμή),

απλά spliter και router έχουν απόσταση 10m.

Όσο για φίλτρο δέν υπήρχε στη συσκευασία! (ξέρεις που μπορώ να βρώ;)

Δημοσ.

Τοποθέτησα καί στο router αλλά και στο τηλέφωνο απο ένα spliter (αυτά διέθετα) με αποτέλεσμα να λειτουργεί αδιάκοπα το router ταυτόχρονα με το τηλέφωνο (παρόλο που δεν είναι φίτρο) όμως μου έβγαζε κάθε τόσο μύνημα ότι διακόπτεται στιγμιαία η σύνδεση για κλάσματα δεπτερολέπτου, χωρίς να σταματάει το download. όπως διαπίστωσα αυτό γίνεται λόγω υπερθέρμανσης του router (ζεματάει και μυρίζει άσχημα απο τις πρώτες χρήσεις) αλλά έλυσα και αυτό το πρόβλημα τοποθετώντας ανεμηστιράκι.

Προς το παρόν δεν έχει κοπεί καθόλου η σύνδεση ...να δούμε πόσο θ' αντέξει.

Δημοσ.

Μόλις διαπίστωσα ότι για να παραμείνω στο internet πάνω απο τρεις ώρες με το

router της microcom, πρέπει να κάνω restart και στο router, αλλά και στο pc.

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα κράτησε 2 μέρες, απο τότε δεν μου έχει κοπεί καθόλου η σύνδεση. Οστόσο, για να ανοίξω μία σελίδα, πολλές φορές ανοίγει με τη δεύτερη. Μήπως φταίει που το έχω συνδέσει σε κάρτα με πρόσθετες θύρες usb; αν και δεν είναι ιδιέτερο πρόβλημα, απλώς πατάω πολύ συχνά "ανανέωση"

Δημοσ.
Αυτό το πρόβλημα κράτησε 2 μέρες, απο τότε δεν μου έχει κοπεί καθόλου η σύνδεση. Οστόσο, για να ανοίξω μία σελίδα, πολλές φορές ανοίγει με τη δεύτερη. Μήπως φταίει που το έχω συνδέσει σε κάρτα με πρόσθετες θύρες usb; αν και δεν είναι ιδιέτερο πρόβλημα, απλώς πατάω πολύ συχνά "ανανέωση"

dokimase karfotes ip kai karfotous dns.episis dokimase se mia alli onboard usb.episis me allo browser dokimase.

Δημοσ.

Καταρχήν οι onboard usb δε λειτουργουν, όσο για ip, dns και τέτοια, δε γνωρίζω πολλά, οπότε δεν πειράζω και ρυθμίσεις. Άλωστε εγω πιο πολύ ενδιαφέρομαι για να κατεβάζω διάφορα (γιαυτό κιόλας εβαλα dsl 512),

οπότε, δε με ενοχλεί που κάνω και μερικές ανανεώσεις, σε 2-3 site μπαίνω.

Δημοσ.

an pas ston pinaka elegxou exei tha breis sindeseis diktiou.ekeimesa exei mia topiki sindesi pou ine i sindesi microcom kai pc.ekei ama kaneis dexi klik kai properties tha deis oti kapou grafei tcp/ip .to kaneis ena klik kai properties.ekei ip 10.0.0.3 subnet 255.255.255.0 gateway 10.0.0.2 kai tous dns tou provider sou.an kai allou provider na baleis px forthnet pali tha pexei.kai blepeis an meta tha sou kanei auto to provlima dns forthnet 194.219.227.2 193.92.150.3

Δημοσ.

κατ'αρχάς μην βάλεις dns forthnet,γιατι έχεις vivodi,δεν θα σου δουλευει τίποτα από browsing. Δεύτερον, απενεργοποίησε όλα τα τυχόν firewalls,δημιουργουν τέτοιο πρόβλημα συχνά. Αφού δοκιμάσεις κ αυτό με τα στατικά IP και βρεις και τους dns της vivodi (ένα τηλεφωνάκι να τους κάνεις, στους λενε, δεν είναι τπτ), κάνε ξανά και εγκατάσταση τους drivers, παίζει εκεί να είναι το πρόβλημα. Γενικά προτιμούμε ethernet καλώδια και όχι usb. Τώρα δεν ξέρω αν δέχεται ή όχι ethernet το microcom. Και δοκίμασε και άλλον browser, mozilla ή opera, μην τυχον είναι εκεί το πρόβλημα...

Για να εστιάσεις το πρόβλημα αν βρίσκεται στην επικοινωνία router - pc ή στο pc μόνο, μπορείς να πας start->run->γράψε cmd και στην κονσόλα που σου εμφανίζεται γράψε ping 10.0.0.2 και ping 80.74.39.174 και δες αν χάνεται κανενα πακετο. Αν χάνεται στην πρώτη περίπτωση είναι θέμα usb, αν δεν χάνεται σε καμιά είναι θέμα browser (μπορείς τοτε να διαγράψεις και αποθηκευμένα αρχεία και cookies και να κατεβάσεις το επίπεδο security στο medium ή να εγκαταστήσεις ξανά τον ίδιο ή άλλον), ενώ αν χάνεται στην δεύτερη και όχι στην πρώτη, τότε μπορεί να έχει κανένα προβληματάκι το router Και του κάνεις κανένα reset. Μήως έχεις ανοίξει πολλά ports -μιας και χρησιμοποιείς πολλά p2p προγράμματα- και το έχεις παραφορτώσει??

Δημοσ.

mipws na t'afisw opws einai mi ginei kana la8os me ta ip kai meinw ektos?

alwste ta problhmata auta elatw8ikan polu.

me tis usb panta eixa problhma (diladi apo tote pou to scanner mou ekapse ti mia onboard usb) k mallon ekei pasxei kai i dsl. akoma kai to kinito pou sundew xanei ksafnika tin epikeinwnia! k stis usb pou pros8esa me karta. ethernet den exei to pc (to'xw 7 xronia).

sorry gia ta greeklish ..mh ksanagrafw

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...