ntountou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι το cd player του αυτοκινήτου πλέον αρνείται να παίξει τα δικά μου audio cd και παίζει μόνο τα γνήσια.. παλιά έπαιζε τα πάντα αλλά με το πέρασμα του καιρού έγινε πολύ πιο ευαίσθητο θέλω λοιπόν να μάθω αν μπορώ να κάνω κάτι για να έχω πιο καλογραμμένα audio cd... δισκάκια έχω tdk (υπάρχουν ειδικά για audio cd? έχουν πραγματική διαφορά?) γράφω με το nero (v.6.6.0.0 - υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό καλύτερο software?) από ρυθμίσεις δε κάνω κάτι το ιδιαίτερο για nero, δε γνωρίζω κι αν υπάρχουν τέτοιες (δλδ να ελέγχει ποιότητα/ένταση εγγραφής ή ρυθμίσεις που να εξασφαλίζουν ποιότητα και συνθήκες εγγραφής ίδια με ενός γνήσιου cd) μήπως παίζει ρόλο η ταχύτητα εγγραφής? δλδ όσο πιο αργά τόσο καλύτερα
vagpap Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Γενικά τα car-cd είναι πολύ επιλέκτικά στις μάρκες που παίζουν. Οπότε δοκίμασε και με άλλες μάρκες. Επίσης σημαντικό είναι να γράφεις σε χαμηλή ταχύτητα, πχ 16x
ntountou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 το cd-player είναι της Sony, 6 ετών περίπου, αρχικά έπαιζα τα πάντα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες αλλά πλέον "γέρασε"
Challenger Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Το ιδανικό θα είναι τα δισκάκια που προορίζονται για το cd player του αυτοκινήτου σου να γράφονται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες (της τάξεως 2χ αν γίνεται)
ItsToasted Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Dokimase mia sira apo markes opos TY TDK ktl grafontas ta x2 (to idio cd an ginete) gia na deis ti sou paizei kai an eksartate apo tin marka i apo tin etairia. Episeis dokimase CD-Audio mbas kai..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Mήπως έχεις το 7850? Eκτός από τα TY που είναι τα καλύτερα,προτείνω τα Samsung Pleomax 52x(λευκά είναι)
ntountou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 είναι αυτό: http://www.ciao.co.uk/Sony_CDXM600R__5596601
blackstar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 xamili taxitita engrafis+poiotika diskakia(TY + Verbatim), kai an den apodosi aytos o sindiasmos, pare kanena grameno cd apo kanena filo na deis an to pezi. alios dokimase na ka8arisis thn keffali.
ntountou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 xamili taxitita engrafis+poiotika diskakia(TY + Verbatim), kai an den apodosi aytos o sindiasmos, pare kanena grameno cd apo kanena filo na deis an to pezi. alios dokimase na ka8arisis thn keffali[/b']. προφανώς τη κεφαλή του cd player εννοείς.. πήγα εκεί που το είχα περάσει προ εξαετίας και μου είπε ο τεχνικός ότι πρέπει να το βγάλει, να το στείλει στην αντιπροσωπεία της Sony για να καθαρίσουν τη κεφαλή με ειδικά μηχανήματα.. κατάλαβα ότι τα 50-100? δε τα γλυτώνω και ίσως ξεθάψουν κι άλλα κουσούρια οπότε, απτή στιγμή που παίζει τα καλογραμμένα cd, το απέφυγα.. πήρα μόνο ένα από τα καθαριστικά cd της Sony, αυτά με το βουρτσάκι, και το χρησιμοποίησα αρκετές φορές
dpolal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Πέρα από το ότι θέλει καθάρισμα η κεφαλή (τόσα χρόνια το έχεις) τα καλοφτιαγμένα home audio cds θεωρούνται (όπως έγραψαν και παραπάνω) όσα είναι καλή μάρκα και έχουν γραφεί σε ταχύτητα το πολύ μέχρι 4χ.....
skullman Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Σου προτείνω αν χρησιμοποιείς την επιλογή "Αντιγραφή δίσκου" στο Nero, να δοκιμάσεις να τα γράψεις με "Δημιουργία CD Ήχου" με το Nero Express. Στην περίπτωση αυτή κάνεις προσθήκη τα τραγούδια και το πρόγραμμα δημιουργεί δικό του TOC (Table Of Contents). Σε παρόμοια περίπτωση σε μένα, δούλεψε κανονικά. Όσο για την ταχύτητα, σωστά είπε ο φίλος dpolal2 το πολύ μέχρι 4χ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.