Προς το περιεχόμενο

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1985

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοβαρα τωρα, τι ειναι ποιο φθηνο? Να παρεις μια νταντα η να καθεσε εσυ στο σπιτι να προσεχεις τα παιδια και να ανυσηχεις η να πληρωνεις 14ε/μηνα σε ενα online game για να "νταντεβει" το παιδι σου και να εισαι ξεγνιαστος? 90% Φταιει η αδιαφορια του γονιου.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σοβαρα τωρα, τι ειναι ποιο φθηνο? Να παρεις μια νταντα η να καθεσε εσυ στο σπιτι να προσεχεις τα παιδια και να ανυσηχεις η να πληρωνεις 14ε/μηνα σε ενα online game για να "νταντεβει" το παιδι σου και να εισαι ξεγνιαστος? 90% Φταιει η αδιαφορια του γονιου.

Δυστυχώς όπως τα λες είναι....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας! κ εγω συμφωνω με τον I_pol οτι πάνω απ'όλα είναι θέμα γονιών κ ανατροφής. Αν απο μικρό του δώσουν κάποιες σωστές κατευθύνσεις θα τις ακολουθήσει μεγαλώνοντας. Θέλω να πω οτι οκ να γνωρίζει κ να ασχολείται με τους νεους τροπους ψυχαγωγιας που μας πρόσφερε η τεχνολογιά pc - internet πχ κτλ αλλα να μην ξεχάσει κ τους ανέμελους κ πολύ διασκεδαστικούς τρόπους με τους οποίους μεγαλώσαμε εμείς......όπως τα παιχνίδια στη φύση (όσο το επιτρέπει η ζωή στην πόλη) διάφορες αθλητικές δραστηριότητες κ κυριώς η παρέα με τα άλλα παιδιά γιατί κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί οτί στις μέρες η απομόνωση παίρνει κ δίνει κ όχι μόνο αναφορικά με τα παιδιά.

Εδώ που τα λέμε υπάρχουν ακόμα αρκετοί τρόποι να διασκεδάσει ένα παιδί όπως τα λουνα παρκ, τα τσιρκο, οι παιδικές χαρές κτλ

Σε αυτό που είμαι εντελώς αρνητική είναι στο νέο είδος ''παιδικών'' που βλέπεις στην τηλεόραση,που μόνο για παιδιά δεν είναι . Το να μεγαλώνει ένα παιδί με τις εικόνες τεράτων κ πολέμου είναι ότι χειρότερο πιστεύω! Ακόμα όμως κ σε αυτό οι γονείς μπορούν να λάβουν τα μέτρα τους και να το προστατέψουν!

Όσοι λοιπόν από μας τους ''πριν του 1985'' είναι ή γίνουν γονείς θα πρέπει να ξέρουν κ να φροντίσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίρνοντας μόνο τα καλά της κάθε εποχής!!

Δημοσ.

καλως ορισες boubou

συμφωνω ολα ειναι στο χερι μας το πως θα τα χρησιμοποιησουμε

δεν πρεπει ουτε να εξιδανκευουμε το παρελθον ουτε να μηδενιζουμε το παρον και το μελλον

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Athens Voice 2 Aυγουστου 2006. Σελιδα 16. Φιλοξενει ατοφιο το αρθρο. Χωρις καμια αναφορα για την πηγη του...

Έχεις χρονομηχανή;

Δημοσ.

Εγω ειμαι ακριβως του 1985 δλδ επαιζα στον δρομο απο 91 και μετα.

Δεν βλεπω πολλες αλλαγες απο αυτα που εκανα εγω τοτε με αυτα που κανουν τα παιδια σημερα,ισως οτι το NES η MegaDrive που εμεις ειχαμε για θεο 7 πιτσικιρικια σε ενα δωματιο κλπ τωρα εχει γινει pc και το εχει συνηθισει το καθε 8χρονο.Ομως βλεπω παιδια να παιζουν εξω(δρομους,πλατειες κλπ) και παραληλα και με το pc τους.Απλα εχουν αλλαξει λιγο τα παιχνιδια - τα φυσοκαλαμα γινανε αεροβολα με πλαστικες μπηλιες,δεν υπαρχουν 1-2 μπαλες σε παρεα 10 παιδιων αλλα 15 ολων των ειδων και μεγεθων και γενικως εχουν εκσυχρονιστει ολα .

Απλα τα σημερινα παιδια ειναι 100% περισοτερο "πολυασχολα" απ'οτι ειμουν εγω και οι φιλοι μου.Οι γωνεις (και με το δικιο τους) φοβουντε πλεον πολυ περισοτερο απ'οτι πριν 10-15 χρονια για την ασφαλεια του παιδιου καθως και ειναι πλεον λιγες οι οικογενειες με την μη εργαζωμενη μητερα-νοικοκυρα.

Καθε εποχη(η να πω δεκατια καλυτερα?) διαφερει....

Επισης δεν μπορω να πιστεψω οτι οι "αδιαφοροι" γωνεις ειναι πλειοψηφια,ειναι ελαχιστοι πιστευω.Απλα η ελλειψη χρονου και η μεγαλη εκγληματικοτητα κανει τους γωνεις να αισθανοντε ασφαλεις με το παιδι στο σπιτι

Ισως σημερα τα παιδια να παραμενουν παιδια λιγο παραπανω απ'οτι παλιοτερα αλλα τι να κανουμε?Γιατι να βιαστουν να "οριμασουν" αλλωστε?

Δημοσ.

Μια ιδέα που μου περνάει από το μυαλό είναι πως οι γονείς δεν άλλαξαν. Οι ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ αλλάξαν... Οι γονείς και τότε που ήμασταν 15-16 και τώρα που είμαστε 21-22 είναι ίδιοι. Άλλαξαν,οι καταστάσεις και οι δυνατότητες. Τότε (ουάου! Ακόυγεται λες και είναι at a galaxy far far away) είχαμε έλευθερο χρόνο. Όλα τα παιδάκια, πήγαιναν αγγλικά,γυμναστήριο άντε και μουσική. Τώρα πλεόν, τα 15χρονα πηγάινουν αγγλικά,γαλλικά,μουσική,κολυμβητήριο,5χ5 και χίλια δύο άλλα πράγματα. Τότε η όλη κατάσταση ήταν πιο ελεύθερη, πιο χαλαρή. Όπως είπατε πολλοί πιο πριν ήμασταν έξω μέχρι τις 10, 11 και μετά πηγάιναμε σπίτια μας. Τώρα πλέον,με την τρομουστερία και την απέχθεια-φόβο προς οτιδήποτε άγνωστο (λέγε με Αλβανό,Πακιστανό,ναρκομανή) οι γονείς αναγκάστηκαν να φοβούνται περισσότερο... Ποιος γονιός θα αφήσει το μονάκριβο του μοναχοπαίδι να παίζει με άλλα άγνωστα παιδάκια μέχριτ ις 11 κάτω στον δρόμο; Αντθέτως προτιμάει να του πάρει ένα PC ( αφού όπως άκουσε στις ειδήσεις "είναι χρήσιμο..." ) και να το ξαμολήσει μόνο του να κατεβάζει τσόντες. Είναι λοιπόν η υπερπληθώρα των σημερινών επιλογών και η άνεση που τις χαρακτηρίζει που κάνει τα σημερινά παιδάκια τόσο διαφορετικά από εμάς. Ποιο μικρό θα κάτσει να παίξει "γερμανικό" με δοκάρια την κολόνα του STOP και το τοιχάκι, όταν μπορεί να παίξει FIFA και να γίνει Ροναλντίνιο στην θέση του Ροναλντίνιο; Ποιό μικρό θα πάει να κάνει "περιπέτεια" (έτσι το λέγαμε τότε...) στα ερημωμένα σπίτια και στο δασάκι του χωριού του; Πλέον δεν πηγαίνουν στα χωριά τους !!!!!!!

Υποθέτω λοιπόν ότι τα δικά μας παιδιά, θα κάνουν virtual war operations με prerendered πίστες τα εδάφη του Ιράκ... Δεν θα έχουν ακουστά λέξεις όπως πανίνι, γκάζες, πέτρα-ψαλίδι-χαρτί και άλλα συναφή... Not bad... :(

Δημοσ.

Φιλε μου τι να σου πω, γνώμες είναι αυτές. Εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά σαν μικρός. Κρυφτό, άλλα παιχνίδια, κλέψιμο παγωτών απο ψυγεία το βράδυ (τα είχαν έξω τότε, με λαστιχένιο καπάκι που λίγιζαν εύκολα), φυσοκάλαμα και χίλια δυο άλλα. Παρόλα αυτά σήμερα (είμαι 33 ετών) δε νομίζω να με χάλαγε ακόμα και τότε, να έπαιζα C&C Generals Zero Hour δικτυακό όπως κάνω τώρα με φίλους και την καταβρίσκουμε. Με τα μπινελίκια μας, τα επαθλα αυτών που κερδίζουν, τις πίτσες, τα ταινιακια μετά τη σφαγή του Quake 3. Μια χαρά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...