Stratosss Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Pw panagia mou th Xronia kai Ayta.AKSEXASTA etsi mporw na ta xarakthrisw.Megalwsa kai egw opws kai polloi alloi edw mesa se eparxia kai mporw na pw me 100% sigouria oti den metaniwnw gia tpt.Makari na gyrnousa pisw ton xrono na zousa pali ekeines tis treles paidikes stigmes.Klasiko paradeigma na dwsw kai egw 2 empeireies mou eitan to oti kaname fysokalama thymamai kai klebame ta deltia LOTTO pou kanane kai gamw ta belakia tote thymamaikai mia fora epeidh eimastan kai ligo tsoglanakia bazame kai karfitses mprosta sto belos kai mia fora tou karfwsa sto mati ena paidi katalathos bebaia:P kai me apotelesma eklapse eklapse kai meta gelasame mexri telous.Epishs eixame diapistwsh oti oi kotes trwne felizol kai phrame thn apofash na paroume mia mpetonia kai ena agkystri kai na (PSAREPSOUMAI) tis kotes tou geitwna.To ti gelio epese otan diapystwsame oti i kotes TSIMPOUSAN den perigrafetai.Kai twra ti?Pleon den yparxei to kotetsi den yparxoun fysokalama kai polla alla.Telos eimai apla perhfanos pou genhthika kai megalwsa ekeinh thn epoxh kai kapoios anefere oti aytoi pou genhthikan thn genia tou 60 perasan akoma kalytera tha tou apanthsw legontas tou oti den perasan kalytera giati h ftwxeia kai o polemos den sou afhnei polla dikaiwmata gia paixnidi.
Rising1980 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Ναι αλλά μήπως έχουμε την τάση να ρομαντζάρουμε την παιδική μας ηλικία, τότε που όλα ήταν αγνά και αθώα κτλ κτλ; Εντάξει κι εγώ συμφωνώ ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με Playstation και δε συμμαζεύεται, αλλά μου φαίνεται ότι έχω αγιοποιήσει την παιδική μου ηλικία μέσα μου.
N1ghtW0lf Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Και εγω πιτσιρικας θυμαμαι ημουν στο πεζοδρομιο με τα υπολοιπα "παιδια" της γειοτονιας και ξεσκιζομασταν στο ποδοσφαιρο μεχρι τις 22:00, μεχρι να μην βλεπουμε, που μετα αρχιζε το κρυφτο, η αμπαριζα (τι μου θυμησατε τωρα), αληθεια αμπαριζα παιζουν τα παιδια πλεον? Πλεον στο πεζοδρομιο και στα γυρω πεζοδρομια πιτσιρικαδες να παιζουν δεν βλεπω, πως να παιξουν αλλωστε οταν ο καθε μαλακας, παρκαρει τη μηχανη του πανω στο πεζοδρομιο ή το αυτοκινητο του? Αλλα ετσι ειναι, αλλα χρονια τοτε, αλλα χρονια τωρα, και μενα ο πατερας μου μου ελεγε οτι στο πεζοδρομιο που επαιζα εγω, τοτε ηταν χωματοδρομος...και το παιχνιδι το δικο τους ηταν να καπνιζουν στα κρυφα και να την κοπανανε στα κρυφα απο το σπιτι για κανα ραντεβου... Ενω και εμεις μεγαλωσαμε πιο ροδινα απο τους δικους μας γονεις, ετσι και αυτοι μεγαλωσανε πιο καλα σε σχεση με τους δικους τους. ΥΓ. Για να μην θυμηθω και το ξυλο που παιζαμε με την παραπανω γειτονια, επειδη ενας την επεσε στην αδερφη του αλλου, η του εριξε πλαστελινη με το φυσοκαλαμο...'Ηταν ωραια χρονια, εγω τα αναπολω και δεν μπορω με καμια δυναμη να πω πως πλεον τωρα τα σημερινα παιδια περνανε καλυτερα...
PavelX Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Και γω παιδιά μια από τα ίδια. Γεννήθηκα το 1985, και έτσι πέρασα ακριβώς τα ίδια. Τα καλοκαίρια ήμουν έξω μέχρι την ώρα που θα ακουγόταν εκείνο το θρυλικό "ΠΑΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ" από το σπίτι μου. Ήξερα ότι ήταν η ώρα να μπω μέσα, και έλεγα και εγώ το εξίσου θρυλικό (που είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι το έχετε πει ΌΛΟΙ) "Έλα ρε μαμά, εδώ στην γειτονιά θα είμαι..."... εεε ρε καλές εποχές όταν ΚΑΘΕ απόγευμα παίζαμε μπάλα, όταν ΚΑΘΕ απόγευμα παίζαμε κρυφτό. Πλέον όταν λένε "πάμε για μπάλα" εννοούν το FIFA και αύτο είναι που με ξενερώνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.
Stratosss Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2006 Έλα ρε μαμά, εδώ στην γειτονιά θα είμαι..."... Οπως ακριβως τα λες ειναι
ntountou Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 επίσης έχω να θυμηθώ πως όταν παίζαμε ποδόσφαιρο με τις άλλες γειτονιές το έπαθλο ήταν καναδυό μεγάλα μπουκάλια CocaCola ή Fanta που πλήρωναν οι ηττημένοι και φυσικά η περηφάνια να γυρίσεις στη γειτονιά σου νικητής (ανυπολόγιστης αξίας αυτό)... μιλάμε για πάθος, όχι αστεία
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Ε και τώρα έχουμε έπαθλα για τον νικητή του Unreal Tournament.
ntountou Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 αν η εξέλιξη από το ποδόσφαιρο στους δρόμους της γειτονιάς και τις αυλές των σχολείων είναι οι διαδικτιακές μονομαχίες μπροστά στην οθόνη του pc τότε ποια θα να είναι η συνέχεια? με τι θα παίζουν τα παιδιά μετά από 15 χρόνια? ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ κάτι
KaizerSoze Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Kαι αυτο δεν αποτελει προοδο? Με το χερι στο πουλ...στην καρδια,υπαρχει εστω και ενας μαντραχαλος που δεν θα γουσταρε οταν πηγαινε σχολειο τα κοριτσια ναταν πιο τσαπερδονοκωλοσφυριχτρες?
nontasg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Kαι αυτο δεν αποτελει προοδο? Με το χερι στο πουλ...στην καρδια' date='υπαρχει εστω και ενας μαντραχαλος που δεν θα γουσταρε οταν πηγαινε σχολειο τα κοριτσια ναταν πιο τσαπερδονοκωλοσφυριχτρες?[/quote'] Πάντα υπήρχαν τέτοιες καλές κοπέλες αρκεί να το έψαχνες λίγο το θέμα... :mrgreen: Πάντως η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έκανε τον κόσμο αντικοινωνωνικό συν του ότι ελάττωσε τους ρυθμούς προόδου και μόρφωσης.Έχουμε(το έχουμε σχήμα λόγου)χαζέψει όλοι μπροστά στο χαζοκούτι(TV) και την οθόνη του pc...Και τα λέω αυτά παρ'όλο που έχω σπουδάσει πληροφορική,γιατί δυστυχώς είναι η αλήθεια.... Άχ,που είναι εκείνες οι ωραίες εποχές με την αμπάριζα(ή αμπάρα),τις βόλτες,τις τρελές πλάκες που κάναμε με τα φιλαράκια μου κλπ κλπ... Τώρα η διασκέδαση της νεολαίας έχει καταντήσει να είναι το playstation και τα internet cafe...
Lucifer Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Πάντως η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας έκανε τον κόσμο αντικοινωνωνικό συν του ότι [b']ελάττωσε τους ρυθμούς προόδου και μόρφωσης.[/b] Και έχουμε να αντιπροτείνουμε την πρωτοπορειακή μέθοδο πνευματικής προόδου και μόρφωσης: Άχ,που είναι εκείνες οι ωραίες εποχές με την αμπάριζα(ή αμπάρα),τις βόλτες,τις τρελές πλάκες που κάναμε με τα φιλαράκια μου
nmtray2 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Πάντα υπήρχαν τέτοιες καλές κοπέλες αρκεί να το έψαχνες λίγο το θέμα... :mrgreen: Θα συμφωνησω απολυτα. Φταινε κι οι γονεις παντως. Υπαρχουν 10χρονα παιδακια με: 1) Αγγλικα 2) Μουσικη 3) Γυμναστηριο (ποδοσφαιρο-μπασκετ) 4) Υπολογιστες Καποια απο αυτα αλλαζουν με ζωγραφικη, χορευτικα κτλ Αν βαλεις και το σχολειο, τα πραματα ζοριζουν για τα μικρα πολυ. Βλεπω παιδια που λενε οτι παιζουν 1 φορα τη βδομαδα. Αλλα, λεν οτι προτιμουν να παν σε ιντερνετ παρα να βγουν να παιξουν.
nontasg Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2006 Και έχουμε να αντιπροτείνουμε την πρωτοπορειακή μέθοδο πνευματικής προόδου και μόρφωσης: Ε μα δεν περίμενα να είσαι τόσο μεγάλος κόπανος τελικά......Συγκρίνεις αναφορές μου σε εντελώς διαφορετικά πράγματα....Άντε και μαμήσου λοιπόν(μη νευριάσεις,ευχή σου δίνω)
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 ποπό όντως τι καλά που ήταν τότε...τζαμι, μιλα, μακρυά γαϊδούρα όλα τα λεφτά...φυσικά βλέποντας k από το πιτσιρικα αδελφό μου πάλου παίζουν τα παιδάκια αλλα όχι στην πολi και μονο στο χωριο...τώρα τι παίζουν δεν τον έχω ρωτήσει..θα μάθω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.