Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 http://www.fititis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1503
Edgar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δεν έχει και άδικο ο τύπος... οχι οτι τώρα είναι τόσο χάλια τα πράγματα...
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Τα 80ς πέρα από τη μουσική, ήταν η σόλα της κοινωνικής εξέλιξης. Και btw γιατί μου φαίνεται ότι το κείμενο δεν κοιτάει καθόλου τι κάνουν τα ΠΑΙΔΙΑ των 00s? Δλδ πέρα από την αναφορά των Playstation κτλ, ακόμα τις ίδιες μαλακίες με ακριβότερα ρούχα και λιγότερες αλάνες κάνουνε.
Kandinsky Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Όλα σχετικά είναι. Εμείς, στα μάτια της γενιάς του '60 ή των παππούδων μας, ήμασταν καλομαθημένοι. Το ζητούμενο είναι να μεγαλώνει το παιδί σαν παιδί. Ακόμα και playstation που λέει ο λόγος να έχει, να μην έχει σα δεδομένο ότι θα πρέπει ο μπαμπάς να του πάρει ότι νέο τίτλο κυκλοφορεί. Ούτως ή άλλως, αλάνες πια δεν υπάρχουν. Και αν βγεις με το μικρό σου ποδηλατάκι στο δρόμο, είσαι νεκρός. Στα χωριά και την επαρχία κάτι γίνεται ακόμη, εδώ όλα αυτά ειναι αδύνατον πια να γίνουν έξω απ' την πόρτα σου.
blueviper Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δεν είμαι σίγουρος πως θα συμφωνήσω μαζί του...το 1985 δε διέθετα Playstation, αλλά ο Amstrad 6128 είχε πάρει φωτιά από το Astro Attack, το Galaxians και το Oh Mummy.
bandito Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Αυτή την κλάψα του "τότε ήταν άλλες εποχές" δεν την αντέχω ρε παιδί μου. Και εγω που γεννήθηκα το 76, θα έπρεπε να είμαι ευτυχισμένος γιατι μεγάλωσα σαν παιδί και τα σημερινά δεν μεγαλώνουν. Φυσικά, όπως όλοι οι καλοί αναπολητές των "αθώων χρόνων" ξεχνάνε να αναφέρουν τα στραβά της εποχής, και βάζουν και μερικές σάλτσες δικές τους απο το μυαλό τους. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Ο τύπος μάλλον μένει σε κανένα κλουβί. Γιατι εκτός του οτι λεει τα άκυρα ,τα διανθίζει κιόλας με γλυκανάλατες σούπες.
djskoufos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Εγω παντως που γεννηθηκα το 1987 τα ιδια που λεει κ ο nuxx εκανα οταν ημουν μικρος...οπως και τα περισσοτερα παιδια στην ηλικια μου... Οπως τα βλεπει κανεις ειναι τα πραγματα...
Xvipes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 πάντος για το παιχνίδι έξω στους δρόμους που εμένα αυτό μου έμεινε απο την παιδική μου ηλικία(του 85 είμαι),δεν το βλέπω σήμερα στην γειτονία μου... θυμάμαι πιτσιρικάς μέχρι να πάει 12 το βράδυ(το καλοκαίρι πάντα) δεν γύρναγα σπίτι και ήμουν κάτω στην πιλοτή ή στις παραπέρα γειτονιές και παίζαμε ατειλείωτα! τώρα δεν έχω δει κανένα πιτσιρίκι να παίζει έξω στον δρόμο μπάλα...και μην πείτε για τις αλάνες γιατί ούτε εμείς είχαμε αλάνες για να παίξουμε...χύμα στον δρόμο και όποτε περνούσε αμάξι κάναμε απλά στην άκρη να περάσει... (το αιώνιο πρόβλημα μας ήταν τα παρκαρισμένα αμάξια στην άκρη του δρόμου και τους ιδιοκτήτες τους που μας κινηγούσαν γιατι τους χτυπάγαμε με την μπάλα το αμάξι...) αντιθέτος βλέπω απο ένα ιντερνετ καφέ που έχει ανοίξει ένας φίλος μου ότι παιδία της τότε ηλικίας μου (10-15) ,έρχονται κ με ρωτάνε στο ταμείο τι χαρακτήρα να φτιάξουν στο lineage...και να πεις οτι καθόντουσαν 2-3 ώρες(όπως εγώ με τους φίλους μου για να τερματίσουμε κάποιο game και μετα να κατέβουμε για μπάλα)....μπαααα κάθονται 7-8 ώρες καθημερινά και σου κάνουν και το κεφάλι καζάνι πάντος πιστεύω απο τότε που μπήκε στο ιντερνετ έχουν αλλάξει πολλά ως προς την διασκέδαση ενώς παιδιού και ιδικά με τα online games...
l_pol Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 και εγω του 85 ειμαι και σχεδον μεχρι τα 15-16 μου χρονια διασκεδαζα με τους ιδιους τροπους τους οποιους περιεγραφε στο κειμενο σου nuxx..... και ολη μερα με ενα ποδηλατο και δωστου απο εδω και δωστου και απο εκει και επειδη μεγαλωσα σε επαρχια ειχα την τυχη να τα ζησω ολα αυτα σε μεγαλυτερο βαθμο.....ουτε τηλεφωνα για να βρω καποιον ουτε τπτ...απλα εβγαινα εξω και εβρισκα οποιον ηθελα(ετσι κι αλλιως δεν ειχαμε και πολλα σημεια οπου συχναζαμε),καλο ειναι και το ιντερνετ και ολες οι κονσολες παιχνιδιων, αλλα η επικοινωνια με φιλους και γενικα με τους συνανθρωπους μας ειναι σαφεστατα οτι το καλυτερο...........οπως και να εχει το θεμα οι εποχες αλαζουν...δεν μπορει να γινει κατι για αυτο.καλο ειναι να προσαρμοζομαστε αναλογως..... .....παν μετρον αριστον........ οποιος ειναι σοφος .....θα ακολουθει παντα και για ολα αυτη τη φραση...... καλα....αμα ξεστρατισει και κανα δυο φορες και ξεπερασει τα ορια δεν εγινε και τπτ, αρκει να μην γινετε συνεχια!!!!
LL_NEO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Ρε παίδες ειλικρινά πιστεύω ότι αν δεν έχεις παίξει ξύλο με τα @@ του παρακάτω δρόμου για το αν η μπάλα είναι γκολ ή πάνω απο το (νοητό) οριζόντιο δοκάρι κάτι έχεις χάσει... Σίγουρα οι πιτσιρικάδες θα έχουν βρει άλλες ασχολίες αλλά ρε γμτ πολύ απομόνωση πλέον...
Critter Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Εγω παντως συμφωνω απολυτα με αυτα που λεει το κειμενο. Πραγματικα θυμαμαι πως μεγαλωσα και βλεπω στην ιδια γειτονια πως μεγαλωνουν τα παιδια που ειναι σημερα 15. Πραγματικα τα λυπαμε. Στην γειτονια μου ειχαμε αλανες, ειχαμε χωματοδρομους, λοφους, ατελειωτες κοντρες και "πολεμους" με τους παραδιπλα κτλ κτλ. ΤΩΡΑ? Εχουν χτιστει αλλες 30 μετρημενες πολυκατοικιες (και μιλαμε μονο για το οπτικο πεδιο απο το μπαλκονι),παντου υπαρχει τσιμεντο, η αλανα εξαφανιστηκε και εγινε πολυκατοικια και τα παιδια δεν κατεβαινουν απο το σπιτι να παιξουν γιατι εχει παντου αυτοκινητα και αν πεσει η μπαλα πανω θα τα κυνηγανε. Ολη μερα σπιτι με το ιντερνετ την βγαζουν.Εχω πολλα να πω αλλα το νοημα των πιστευω μου το απεδωσα. Σιγουρα οι γονεις μας αν και σε πιο δυσκολες εποχες μεγαλωσανε πολυ πιο αλανιαρικα ακομα και απο μας (1982)......
l_pol Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 ll_NEO υπαρχουν και πιτσιρικαδες που βγαινουν εξω με φιλους και την ψαχνουν γενικοτερα τη φαση(ειναι και θεμα ανθρωπου)οπως βασικο ρολο παιζουν και οι γονεις... πχ αν ενας πιτσιρικας εχει μετατρεψει το δωματιο του σε computer room με pc και pls/xbox κλπ και οι γονεις του βλεπουν το παιδι ολη μερα να ασχολητε με αυτα τα μαραφετια χωρις να λαμβανει μερος σε αλλες δραστηριοτητες η να βγαινει με φιλους του, θα εχουν ενα μεγαλο μερος ευθυνης αν το παιδι αυτο μεταμορφωθει σε ενα μανιακο με τη τεχνολογια ατομο χωρις αλλα ενδιαφεροντα η κοινωνικες επαφες. ......για αυτο θα πρεπει οσοι εχουν παιδια που βαδιζουν προς αυτη τη πορια, καλο θα ηταν να να τα ταρακουνισουν λιγο....με ωραιο τροπο παντα ...χωρις αυστηρα μετρα και περιορισμους του τυπου .....θα σου παρω το pc η δεν θα παιξεις pls παρα μονο στις διακοπες σου δινοντας τους να καταλαβουν οτι διασκεδαση δεν ειναι μονο να τερματιζεις ενα παιχνιδι η να σερφαρεις κανοντας chat η οτιδηποτε αλλο ολη μερα στο ιντερνετ. αν δεν τα πεις εσυ στο παιδι σου αυτα και δεν του μαθεις η δεν του δειξεις το τι και πως ειναι διασκεδαση λογικο θα ειναι στις μερες (της εξελιξης της τεχνολογιας και του ιντερνετ) που ζουμε να συνδιασει τη διασκεδαση με τα παραπανω. ......και τα χειροτερα ακομη δεν τα εχουμε δει!!!!!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Μοναστηρακι-Μοναστηρακι θυμηθηκα που επαιζα με εναν κολλητο μου οταν ημουν 15 χρονων πετροπολεμο! Και απλα του εσκασα μια κοτρωνα στη μαπα και πολυ απλα, χωρις καυγαδες και ιστοριες, πεταχτηκαμε σε ενα νοσοκομειο -του εκαναν 3-4 ραμματα -και στο καπακι πηγαμε και συνεχισαμε τον πετροπολεμο!! λολ! Κατι παρομοιο λεει και ο τυπος σε μια φαση
ntountou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2006 εγώ αναπολώ πολλά παιχνίδια στους δρόμους της γειτονιάς.. ποδόσφαιρο και μπάσκετ (κλασσικά..), κυνηγητόμπαλα, κρυφτοκυνηγητό, απλό κρυφτό, μήλα, τζημ, πόλεμο με τα φυσοκάλαμα και τα "χειροποίητα" βελάκια, το παιχνίδι με τα χαρτάκια της PANINI με τους ποδοσφαιριστές και τα κομμάτια μάρμαρο (που σφυριλατούσαμε επί ώρες μέχρι να γίνουν ολοστρόγγυλα).. επιπλέον και τα κορίτσια θυμάμαι που έπαιζαν με τις ώρες με το λάστιχο.. καλώς ή κακώς τώρα καμμιά μπάλα να δεις να παίζουν τα αγόρια και ως εκεί
blackwar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2006 ---το παιχνίδι με τα χαρτάκια της PANINI με τους ποδοσφαιριστές--- Πωπω ρε φίλε τι μου θύμισες τώρα με τα χαρτάκια τα PANINI γινόταν ένας ψιλό χαμός από το 87 και ύστερα που τα θυμάμαι πήγαινα τότε Δευτερα Δημοτικού… Και πλακωνόμαστε στα διαλειμματα για το ποιος έχει διπλά αντίτυπα για ανταλλαγή. Επίσης θυμάμαι και τα χαρτάκια/κάρτες ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ με αυτοκίνητα, πλοία, διαστημόπλοια κτλ…. Έχω φυλαγμενα από την εποχή εκείνη 4-5 άλμπουμ PANINI συμπληρωμένα, 5-6 κουτιά με ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ, και ένα κουτί παπουτσιών γεμάτο με μπίλιες (γυαλένιες τις λέγαμε τότε) και μπόλικα κομιξ Βαβούρα, Ποπαυ, Μικυ Μαους. Μαρκ. Ωραία χρόνια τότε….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.