geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Εχω adsl και δεν θελω να ειμαι μονιμα συνδεμενος με το internet επειδη θα βρισκομαι εκτεθιμενος σε hackers χωρις λογο. Εχω το kaspersky antihacker αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος γιαυτο σκεφτομαι αν μπορω να συνδεομαι και να αποσυνδεομαι με την adsl. Μπορει να γινει και πως; Δοκιμασα να παω στο show all connections απο εκει εκανα disable την συνδεση αλλα οταν το ξαναεκανα enable δεν ενεργοποιηθηκε και εκανα restart τα xp για να ενεργοποιηθει.
stathi02 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Exeis modem i modem router? Otan anoigeis ta windows mpeneis internet xoris na kaneis tipota?
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Γιατί δε βγάζεις το καλώδιο του modem μου από το τηλέφωνο...
geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Exeis modem i modem router?Otan anoigeis ta windows mpeneis internet xoris na kaneis tipota? Ποια η διαφορα modem με modem router; Οταν μπαινω στα windows αυτοματα μπαινω στο internet χωρις να κανω τιποτα.
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Το router είναι συνέχεια συγχρονισμένο έχει πάρει και ip και απλά όταν ανοίγεις το pc σου δίνει internet μέσω ethernet. Επίσης, αρκετά routers έχουν κουμπάκι on/off. Αν έχεις router δεν είναι τόσο επικίνδυνο να το αφήνεις συνέχεια ανοικτό ενδύκνειται μάλιστα λόγο του firewall που έχουν γι αυτό έχουν φτιαχτεί για να μένουν συνέχεια ανοιχτά. Για usb μοντεμ δεν ξέρω να σου πω πως δουλεύει η κύρια διαφορά είναι ότι το μόντεμ είναι συνήθως σε usb και επίσης δεν έχει NAT ούτε firewall και δεν κρατάει τη σύνδεση σου ανοικτή.
geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Το router είναι συνέχεια συγχρονισμένο έχει πάρει και ip και απλά όταν ανοίγεις το pc σου δίνει internet μέσω ethernet. Επίσης' date=' αρκετά routers έχουν κουμπάκι on/off. Αν έχεις router δεν είναι τόσο επικίνδυνο να το αφήνεις συνέχεια ανοικτό ενδύκνειται μάλιστα λόγο του firewall που έχουν γι αυτό έχουν φτιαχτεί για να μένουν συνέχεια ανοιχτά.Για usb μοντεμ δεν ξέρω να σου πω πως δουλεύει η κύρια διαφορά είναι ότι το μόντεμ είναι συνήθως σε usb και επίσης δεν έχει NAT ούτε firewall και δεν κρατάει τη σύνδεση σου ανοικτή.[/quote'] Εχω modem/router usb το οποιο δεν εχει κουμπι On/Off. Ποσο καλο ειναι το firewall που εχουν; Μπορω να ειμαι σιγουρος οτι δεν κινδυνευω; Επισης δυο φορες που ειδα την ip μου ηταν η ιδια. Μηπως εχω static ip;
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μπορείς να μου πεις εταιρία μοντέλο; Ρωτάς πράγματα στα οποία η απάντηση είναι εξαρτάται. -Τι ρούτερ έχεις και τι default ρυθμίσεις έχει για το firewall του -Έχεις software firewall -Τι λειτουργικό τρέχεις και ως τι το τρέχεις και ένα σωρό άλλα πράγματα. Γενικά με ένα καλά σεταρισμένο ρουτερ δεν έχεις πρόβλημα από πλευράς incoming connections. Δε νομίζω να έχεις static ip τυχαίνει να μην αλλάζει κάποιες φορές.
geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μπορείς να μου πεις εταιρία μοντέλο; Ρωτάς πράγματα στα οποία η απάντηση είναι εξαρτάται.-Τι ρούτερ έχεις και τι default ρυθμίσεις έχει για το firewall του -Έχεις software firewall -Τι λειτουργικό τρέχεις και ως τι το τρέχεις και ένα σωρό άλλα πράγματα. Γενικά με ένα καλά σεταρισμένο ρουτερ δεν έχεις πρόβλημα από πλευράς ingoing connections. Δε νομίζω να έχεις static ip τυχαίνει να μην αλλάζει κάποιες φορές. Εχω το fritzbox της HOL, windows xp με το firewall ενεργο και το kaspersky antihacker.
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 @geo1st487 δυστυχώς δε γνωρίζω το router σου και τι ασφάλεια παρέχει από default.
geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 @geo1st487 δυστυχώς δε γνωρίζω το router σου και τι ασφάλεια παρέχει από default. Δεν πειραζει ευχαριστω για τις απαντησεις σου.
unre@l Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 sorry re man alla den nomizo na peseis 8uma hacker! ego (kai oxi mono ego) exo to pc mou sindedemeno sto internet 24/24 (ektos fisika apo otan mas kovei to revma i deh, kati pou ginetai polu suxna:P) edo kai enamisi xrono. Kai gia firewall kai andivirus den exo kati to idietero kai oute pote exo asxoli8ei na kano tpt ri8miseis gia kaluteri asfaleia klp. alla pote den sinevei tpt. oute apo hackers oute apo trojans oute apo ious oute apo crackers/lamers oute apo ego den ksero ti! Min anisixis kai toso pados! auta apo emena! pados an 8es na kaneis auto pou eipes. Kane to eksis aplo.. sienedese to router sou me tin ethernet 8ura tou upologisti sou kai oxi tin usb. Ri8mise katalila ta windows oste na "pernoun" internet apo tin ethernet. kai opote 8es na exeis internet apla 8a kaneis enable tin Ethernet connection. Opote den 8es 8a tin kaneis disable. Auti einai mia "mpakaliki" lusi pou mou ir8e molis tora. auta!
getty Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Aπ ότι διαβάζω οι default ρυθμίσεις είναι αρκετά καλές, δεν ξέρω αν αφήνει Upnp που το συνηθίζουν... αν ναι κόψτο και άνοιγε ports για τις εφαρμογές που θέλεις να δουλεύεις. Α ναι επίσης πήγαινε στο ακόλουθο site: http://www.pcflank.com/advanced.htm και κάνε τα αντίστοιχα tests. Αν ανησυχείς και μετά από αυτά κάποια στιγμή που θα είμαστε και οι δύο μέσα μου λες να σου κάνω ένα καλό port-scan με nmap εφ όλης της ύλης.
geo1st487 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Aπ ότι διαβάζω οι default ρυθμίσεις είναι αρκετά καλές' date=' δεν ξέρω αν αφήνει Upnp που το συνηθίζουν... αν ναι κόψτο και άνοιγε ports για τις εφαρμογές που θέλεις να δουλεύεις. Α ναι επίσης πήγαινε στο ακόλουθο site: http://www.pcflank.com/advanced.htm και κάνε τα αντίστοιχα tests. Αν ανησυχείς και μετά από αυτά κάποια στιγμή που θα είμαστε και οι δύο μέσα μου λες να σου κάνω ένα καλό port-scan με nmap εφ όλης της ύλης.[/quote'] Για τα ports εχω το kaspersky antihacker το οποιο ειναι πολυ καλο και μπορω με αυτο να ρυθμιζω τις πορτες που θελω να δουλευω. Απο το τις 29/4/2006 μεχρι τις 16/6/2006 δεχτηκα 6 επιθεσεις οι οποιες αποκρουστηκαν. Adsl εχω απο χτες και ακομα δεν δεχτηκα καποια επιθεση.
Bougas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Εχω adsl και δεν θελω να ειμαι μονιμα συνδεμενος με το internet επειδη θα βρισκομαι εκτεθιμενος σε hackers χωρις λογο. Εχω το kaspersky antihacker αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος γιαυτο σκεφτομαι αν μπορω να συνδεομαι και να αποσυνδεομαι με την adsl. Μπορει να γινει και πως; Δοκιμασα να παω στο show all connections απο εκει εκανα disable την συνδεση αλλα οταν το ξαναεκανα enable δεν ενεργοποιηθηκε και εκανα restart τα xp για να ενεργοποιηθει. εγω παω εναρξη,ρυθμησεις,συνδεσεις δυκτιου,τοπικη συνδεση-αποσυνδεση. μου κανει συνδεση και αποσυνδεση κανονικα.
manosone Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Για να μην ψαχνεσαι αδικα με προγραμματα πες το μοντελο που εχεις,ωστε να σου πει καποιος αν εχει firewall πως το ρυθμιζεις κλπ.To modem ειναι μια δυσκευη η οποια διαμορφωνει το αναλογικο σημα σε ψηφιακο(modulator-demodulator)ωστε τα σηματα που μεταφερονται μεσα στα καλωδια να μετατραπουν στη μορφη που καταλαβαινει ο υπολογιστης.Ο router ειναι μια συσκευη που προωθει/δρομολογει τα εισερχομενα πακετα στον προορισμο τους(για αυτο και λεγεται δρομολογητης)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.