k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Το ιστορικό: το Ubuntu 6.06 64bit δε μου λειτουργεί! Η πρόοδος που χα μέχρι τώρα: κατέβασα το sane-backend και εφήρμοσα το patch. Έκανα configure αλλά είδα ότι δεν εγκατέστησα το libusb-dev. το εγκατέστησα, έκανα configure πάλι, δε μου βγαλε μην λάθους, το εγκατέστησα, έκανα scanimage -L , βρήκε το scanner. επανεγκατέστησα το xsane αλλά πάλι βλέπει την κάρτα τηλεόρασης... >scanimage --list-devices device `hp3900:libusb:002:003' is a Hewlett-Packard RTS8822 chipset based flatbed scanner >scanimage --device hp3900:libusb:002:003 > test μου σκανάρει κανονικά κ μου αποθηκεύει την εικόνα με το όνομα τέστ... >export SANE_DEFAULT_DEVICE=hp3900:libusb:002:003 υποτίθεται ότι θα επιλέξει μόνιμα το σκάνερ μου. δεν έχω μήνυμα λάθους μέχρι εδώ, αλλά το xsane βλέπει πάλι την κάρτα τηλεόρασής μου! προσπαθώ να το κάνω ως root με sudo αλλά >sudo export SANE_DEFAULT_DEVICE==hp3900:libusb:002:003 sudo: export: command not found Πιστεύω ότι τα παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν κ σε άλλους σαρωτές της HP... Μένει να βρω γιατί δεν γίνεται η αλλαγή στο xsane. Παιδιά ενα χεράκι, θα βοηθηθεί αρκετός κόσμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 k_antoni στο 5.10 όταν συνδέω ένα ΗΡ 2300 και τρέχω το xsane, μου βγάζει ένα παράθυρο για επιλογή συσκευής (έχω μιά webcam συνδεδεμένη) δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο στο 6.06 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 όχι, βγάζει πολύ σύντομα ότι ψάχνει συσκευές κ αυτό ήταν... δοκιμάζω τώρα σε hoary (εχω chroot) να δω εαν είναι πρόβλημα του 64bit... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 και σε 32bit hoary με chroot τα ίδια... δε μου δίνει πλαίσιο διαλόγου... να βάλω μια webcam κ εγώ;! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 δεν ξέρεις καμιά φορά όλα γίνονται ! εννοούσα ότι μου ζητάει να διαλέξω.! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 ε, άμα γίνει κ αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 κουράγιο είσαι νέος και θα τα καταφέρεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 τι νέος ρε; μετά από μένα έκανες εγγραφή! αστειεύομαι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 φιλάκια!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 φαίνεται ότι το xsane χρησιμοποιεί ενα συγκεκριμένο configuration file... το σβησα, αλλά επανήλθε... πάω να βρω κάποιο για το σαρωτή μου... χάνει κ η κορέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 > sudo gedit /usr/local/etc/sane.d/dll.conf έκανα commend τα πάντα εκτός από ότι είχε σχέση με hp > sudo gedit /etc/sane.d/dll.conf το ίδιο κ εδώ... να πάρει ευχή, τώρα ποιό είναι αυτό που διαβάζει το xsane?! Αποτέλεσμα: το xsane δε βλέπει πλέον την κάρτα τηλ... αλλά δε βλέπει κ το σκάνερ μου :evil: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 k_antoni δες κι' αυτό ____________________________________________________ Re: Request XSane 0.99 Use the debian unstable source and compile xsane 0.99 on you own. Works great. Add these to you sources.list and rem once done: Code: # Debian Unstable deb ftp://sunsite.cnlab-switch.ch/mirror/debian/'>ftp://sunsite.cnlab-switch.ch/mirror/debian/ unstable main contrib non-free deb-src ftp://sunsite.cnlab-switch.ch/mirror/debian/ unstable main contrib non-free Apply changes using "sudo apt-get update" Build using this (You may need to add dev packages): Code: sudo apt-get -b source xsane sudo apt-get -b source xsane-common Install using: Code: sudo dpkg -i xsane_0.99+0.991-1_i386.deb sudo dpkg -i xsane-common_0.99+0.991-1_all.deb __________________ SpEcIeS ______________________________________________ απο την δ/νση http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?p=1038733 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 δεν έχω πρόχειρη διανομή 32bit, είμαι στα 64. ακόμα κ να ήμουν, τα παραπάνω θα μου εγκαταστήσουν πάλι το xsane (δεν υπάρχει λόγος, το xsane δεν είναι το πρόβλημα). δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάει η μεταβλητή μου >export SANE_DEFAULT_DEVICE=hp3900:libusb:002:003 από γραμμή εντολών δουλεύει κανονικά το σκάνερ, δεν ξέρω όμως πως να περνάω αναλύσεις, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά. Ευχαριστώ πάντως Υ.Γ λες να εγκαταστήσω ξανά το xsane?! δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα... είναι στην 0.97 κ δε βλέπω αναβάθμιση στα repos των 64bit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δαναός, που είσαι; Σε θέλω να δοκιμάσεις κάτι. Κ όποιος άλλος ενδιαφέρεται με σκάνερ, ανεξάρτητα εταιρίας. Είπαμε, το xsane δε βλέπει το σκάνερ μου. Τι γίνεται όμως με άλλο λογισμικό. Βρήκα το VueScan. Ο δημιουργός του υποστηρίζει ότι βλέπει αρκετά σκάνερ. Το κατέβασα κ το έτρεξα μέσα στο λογαριασμό μου, δε θέλει εγκατάσταση ή τίποτα. Χρειάζεται την libusb αλλά την 32bit, μου απάντησε ο δημιουργός του και όχι την 64bit που χω εγώ. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι στα 32bit λειτουργεί με το σαρωτή του; Ξέρω ότι μονοπολώ το φόρουμ εδώ κ 2 μέρες, αλλά φαντάζομαι ότι αρκετοί πρέπει να χουν σκάνερ από την HP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2006 Δαναός, που είσαι; apo live ubuntu 6.06 (32bit) kai mas espases ta nevra!!!!!!!!!!!!! katevasa to VueScan brike ton HP 2200c pou exo kai ekana skan kanonika alla vazei kati $ xyma gia na to agoraseis ! doulevei pantos!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.