Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικο...προβλημα

mevan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια..

Γραφω για ενα παραξενο προβλημα που αντιμετωπιζω στον υπολογιστη μου. Ειχα ενα τροφοδοτικο QTEC 500Watt σε ενα συστημα με P4 2.54>>oc>>3.02 και για εναμιση χρονο στα 3.02 ολα πηγαιναν καλα. Δεν ημουν ομως ευχαριστημενος απο το θορυβο του QTEC οποτε το ανταλλαξα με ενα HEC ACE-480PB.

Παρατηρησα οτι το pc σταματησε να συμπεριφερεται κανονικα. Εβγαζε μπλε οθονες, κολλαγε, επανεκκινουσε μονο του. Κατεβαζοντας τη συχνοτητα του Ρ4 στα κανονικα 2.54 εκανε μονο μερικα ψιλοκολληματα σε παιχνιδια... Λετε να επεσα σε σκαρτο τροφοδοτικο??

Παρατηρησα επισης και το αλλο:Πανω στη φισα του ATX λειπει το καλωδιο των -5Volt, ενω στο manual η μητρικη μου αναφερει το pin. Και στο BIOS η ενδειξη για τα -5 δειχνει +4(!). Ειναι καινουριο πρότυπο και δεν το υποστηριζει το board μου μηπως? (Gigabyte GA-8INXP)..

Ολες οι γνωμες ειναι ευπροσδεκτες και ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Δημοσ.

Τα ρευματα σου τα ελεξες?Μηπως η ταση σου δεν ειναι σταθερη και τα κανει αυτα?Επισης,οτα αλλαξες το τροφοδοτικο,προσεξες μην το στατικο ηλεκτρισμο?Εγω εκαψα δισκο ετσι...

Δημοσ.

Ναι, τα ελεγξα με πολυμετρο.. Ειναι ολα ΟΚ εκτος απο τα -5 που ειναι ανυπαρκτα (δεν υπαρχει καν καλωδιο). Οσο αφορα το στατικο ηλεκτρισμο, να εισαι σιγουρος οτι ελαβα ολες τις προφυλαξεις!!!

Δημοσ.

Ειναι 480 καθαρα...

Και αν βαλω 5volt στη γραμμή των -5 (αυτη που λειπει δηλαδη) κατι μου λεει οτι θα εχω πυροτεχνήματα!!!!!

ευχαριστω για την προσπαθεια, παντως!!!

Δημοσ.

Κοίτα το ίδιο τροφοδοτικό (QTEC 500w) το είχα και εγώ. Μετά από αμέτρητα προβλήματα με την τροφοδοσία του PC και κάμποσες συζητήσεις με γνώστες εδω μέσα, το πέταξα στα σκουπίδια και αγόρασα ένα ENERMAX Liberty 500W και ώς δια μαγείας μου λύθηκαν ΟΛΑ τα προβλήματα που είχα (σβησίματα - reboot τυχαία - κολλήματα κλπ). Επίσης πρέπει να σου πώ πως το QTEC ΠΟΤΕ δεν έβγαζε τα 500w που έλεγε αλλά (αν θυμάμαι καλά) με το ζόρι έφτανε τα 350-380w.

Για το HEC είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα... μήπως τελικά απλά σου έκατσε λάθος κομμάτι?

Δημοσ.

Γεια!

Που λες με το QTEC το μονο προβλημα που ειχα ηταν ο θορυβος. Το μηχανημα δουλευε απο τα 2.54 στα 3.02 GHz για εναμιση χρονο, και οταν λεω δουλευε, εννοω οτι μπορει να δουλευε συνεχομενα για βδομάδες!!!

Απο οτι βλεπω παντως τα -5 λείπουν απο ολα τα καινουρια τροφοδοτικα.. Ηλεκτρονικός ειμαι και σκέφτηκα μια πατέντα για να τα πάρω απο τα -12. Θα δουμε, αν θα παιξει, ή αν θα γινει barbecue!!!! Στα 2.6 πάντως δε μενω με τίποτα!!!

Δημοσ.

Είχα πάρει το Litery 620 και αναγκάστικα και το άλλαξα με το Tagan 580 γιατί η μητρική μου θέλει -5V για να δουλέψει. Η πλάκα είναι ότι ξεκινούσε με το Enermax 430 που είχα απλά δε σήκωνε το μηχάνημά μου μετά την αναβάθμιση...

Δημοσ.

Εγω ειχα ενα Qtec 400W αλλα μετα την αναβαθμιση πηρα ενα Thermaltake 550W και το συστημα ειναι πιο σταθερο.Ομως, παρα τα οσα μου λεγαν ολοι οτι το Qtec θα μου καψει καμια mobo, μεχρι στιγμης καλα τα παει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...