Προς το περιεχόμενο

Μποϋκοτάζ όσων εταιριών δε μας υποστηρίζουν με drivers

k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
genika ta unix based sistimata upostirizoun kata koron postscript

[...]

Den eimai HPfilos antitheta exo dei tis m@l@kIeS alla se kamia periptosi den mporei kaneis se kapoion na dapanisei kapoia xrimata gia na upostiriksei "PLIROS" to 5% ton xriston

auto den tha to ekane oute i HP oute i dell oute kamia alli etairia

Γενικά η κοινότητα ελεύθερου λογισμικού υποστηρίζει άψογα όχι μόνο την Postscript αλλά οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει διαθέσιμο documentation :). Τις undocumented αλχημείες του κάθε κατασκευαστή βέβαια μόνο ο ίδιος μπορεί να τις υποστηρίξει. Όπως τόνισε ο Apoikos το μόνο που θα χρειαζόταν είναι να ανοίξουν ορισμένα specifications, το οποίο δεν θα κόστιζε δεκάρα. Αυτό το κάνουν αρκετές εταιρίες που δεν υποτιμάνε κανένα ποσοστό της αγοράς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά η κοινότητα ελεύθερου λογισμικού υποστηρίζει άψογα όχι μόνο την Postscript αλλά οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει διαθέσιμο documentation :). Τις undocumented αλχημείες του κάθε κατασκευαστή βέβαια μόνο ο ίδιος μπορεί να τις υποστηρίξει. Όπως τόνισε ο Apoikos το μόνο που θα χρειαζόταν είναι να ανοίξουν ορισμένα specifications, το οποίο δεν θα κόστιζε δεκάρα. Αυτό το κάνουν αρκετές εταιρίες που δεν υποτιμάνε κανένα ποσοστό της αγοράς.

Υπάρχει κι άλλος λόγος που δεν ανοίγουν αυτά τα specifications. Αν τ'ανοίξουν όλος ο κόσμος θα δει τι καραγκιοζιλίκια έχουν κάνει και δεν τους συμφέρει. Γιατί από κάτι παλιο-drivers τέτοιων εταιρειών καταρρέουν και τα Windows(δε λέω ότι δε φταίνε τα Windows, αλλά δεν είναι τα μόνα που φταίνε όταν σου πετάνε μπλε οθόνη). Εγώ χρησιμοποιώ κατά 98% Linux και αν μου δουλέψει το Vmware(δεν έχω χρόνο να το στήσω τώρα) ta XP θα υπάρχουν μόνο για έκτατες περιπτώσεις(1-2 φορές τον χρόνο). Επειδή έχω πάθει πάρα πολλά από τακτικές εταιρειών που δεν δίνουν drivers, ακόμα και σε καινούρια Windows, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγοράσω hardware που δε θα'χει υποστήριξη για Linux. Γιατί τουλάχιστον έτσι θα έχω για πάντα drivers όσο παλιό κι αν είναι το hardware μου. Αμάν με την τακτική ορισμένων εταιρειών και αμάν με την τακτική των ελληνικών καταστημάτων που δε φέρνουν hardware με υποστήριξη σε Linux. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό επιτέλους .-

Και δεν είναι μόνο οι κατασκευαστές hardware αλλά και αυτοί που συνθέτουν συστήματα με την επωνυμία τους. Βγαίνω λίγο offtopic αλλά παραπέμπω σε ένα παλιό μου post σε άλλο forum για το τι ακριβώς εννοώ :evil:

To thema einai aplo.Emeis san end-users diamartyromaste gia toys drivers twn kataskeyastwn pou den yposthrizoun linux.as doume ows kai thn dikh toys pleyra.mexri prin liga xronia to xrhma itan sta windows.games,analwsima,nea hardware.To linux yphrxe mono stoys servers twn etaireiwn,se pc atomwn pou eixan gnwseis apo pc ktlp.Alla me thn anapty3h newn efarmogwn gia linux to skhniko arxise na allazei me vasiko logo ths asfaleia toy pc mas.Kai s mhn 3exname oti an den paizeis paixnidia, ena p3 einai to idaniko gia enan end-user pou thelei na mpainei internet,na chatarei,na vlepei ta e-mail toy ktlp.epomenws den yparxei anagkh gia anavthmish toy hardware.Ola ayta kai akoma perissotera apotelesan plhgma gia toys kataskeyastes hardware.Polloi htan kai einai e3arthmenoi apo thn M$ kai kathe xrhsths pou strefetai sto Linux einai gi' aytoys apwleia.Etsi 3ekinhsan ton diko toys polemo enantia sto open-source.Twra,sxetika me thn HP as mhn eimaste kai axaristoi.einai apo toys vasikous pelates-synergates tou open-source kai exei prosferei polla sthn koinothta.E3oplismo,texnikous ktlp.Vevaia emeis to vlepoume panta ws end-users,alla efoson theloume na yposthri3oume to opensource kalo tha itan na skeftomaste kai etsi.

• 2 μήνες μετά...

το πρόβλημα της συμβατότητας των συσκευών με το αγαπημένο μας λειτουργικό παραμένει πάντα επίκαιρο. Βρήκα τελικά τρόπο να στήσω ενα HP39xx scanner σε ubuntu 6.06 32bit αυτή τη φορά. ο nikosdimou πρότεινε ενα backend για 3900 το οποίο λειτουργεί σε 32bit. Θυμίζω ότι σε 64bit λειτουργικό δε δούλεψε...

την καλημέρα μου σε όλους

Εχετε καταλάβει ότι τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει αυτή η υποστήριξη? Μεγάλες εταιρείες είναι αυτές και βάζουν τα πάντα σε μια ζυγαριά. Βλέπουν τα οφέλη που θα αποκομίσουν και τις απώλειες που θα έχουν. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον κρίνουν ότι το να χάσουν 5-10πελάτες μπορεί να είναι περισσότερο συμφέρον από το να αναπτύξουν οδηγούς που να υποστηρίζουν και άλλα λειτουργικά συστήματα. Το ότι παράδειγμα η ΗΡ δεν υποστηρίζει λινουκς ποσώς με ενδιαφέρει. Αν θέλω να πάρω εκτυπωτή θα πάρω αυτόν που κάνει καλύτερα τη δουλειά που θέλω. Είμαι χρήστης παραθύρων όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ μέσα, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μποϊκοτάρω τα προΙόντα μιας εταιρέιας.

Το ότι παράδειγμα η ΗΡ δεν υποστηρίζει λινουκς ποσώς με ενδιαφέρει. Αν θέλω να πάρω εκτυπωτή θα πάρω αυτόν που κάνει καλύτερα τη δουλειά που θέλω.

Ενδιαφερει εμενα ομως, γιατι αυτη ειναι συνεχιζομενη αλητεια. Φαντασου καποια στιγμη να σου πει η εταιρια του αυτοκινητου σου οτι θα βαζεις μονο Shell, ειναι το λιγοτερο παρανοικο!

Είμαι χρήστης παραθύρων όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ μέσα, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μποϊκοτάρω τα προΙόντα μιας εταιρέιας.

Θυμισε μου ποτε ηταν η τελευταια φορα που συμμετειχες σε μια κοινοτητα και εφτιαξες κατι για το καλο ολων η εδωσες δωρεαν συμβουλη... αντιθετα πηρες το Helpdesk της M$... εδω αυτο κανουμε, βοηθαμε ο ενας τον αλλον σε οτι προβλημα προκυψει... και προειδοποιουμε για αστοχιες η ασυμβατοτητες υλικου.

Ψαξε για το DRM στο δικτυο και δες πως η Sony και συντομα και αλλες εταιριες θα κανουν λαμακιες με το λειτουργικο σου κ ελα παλε να τα πουμε ποσο καλα κανεις τη δουλεια σου η αυτοι τη δικη τους.

Μεγάλες εταιρείες είναι αυτές και βάζουν τα πάντα σε μια ζυγαριά

Εμεις δεν μπαινουμε στη ζυγαρια των εταιριων, να βαλουν ραδικια η πατατες :twisted:

Το θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα δέν είναι η διαθεσιμότητα οδηγών για κάθε υπάρχων λειτουργικό στον πλανήτη γη. Αυτό προφανώς και δέν θα συμφέρει την εκάστοτε εταιρεία, λογικό και σεβαστό.

Το πρόβλημα είναι οτι οι εταιρείες δέν δίνουν στην κοινότητα τα specifications των προϊόντων τους. Εάν το κάνανε αυτό τότε θα γλίτωναν κάθε είδους ενασχόληση με το ανοιχτό λογισμικό μιας και οι κοινότητα θα αναλάμβανε τη δημιουργία οδηγών για τις συσκευές τους (και μάλιστα συνήθως καλύτερων από ο,τι συνήθως θα έφτιαχνε η ίδια η εταιρεία!), εφόσον βέβαια υπήρχε η αντίστοιχη ανάγκη.

Η κατάσταση έχει αρχίσει και χειροτερεύει τον τελευταίο καιρό...να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτό.

Το πρόβλημα είναι οτι οι εταιρείες δέν δίνουν στην κοινότητα τα specifications των προϊόντων τους.

... για να μη δει όλος ο κόσμος τις τσαπατσουλιές που κάνουν... :twisted:

Τέλος πάντων, ξεκίνησα το θέμα για να ενημερώσω τους χρήστες για το υλικό, που σίγουρα θα το χουν κι άλλοι. Δεν κατάλαβε φαίνεται ο φίλος mihalakis ότι το linux εμένα- όπως και πολύ άλλο κόσμο- μου χρειάζεται στη δουλειά μου (γιατί τα παράθυρα είναι ανεπαρκή και ανασφαλή) κ όσες εταιρίες δεν το σέβονται αυτό δεν έχουν θέση στον προϋπολογισμό μου

Αν θέλω να πάρω εκτυπωτή θα πάρω αυτόν που κάνει καλύτερα τη δουλειά που θέλω. Είμαι χρήστης παραθύρων όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ μέσα, οπότε δεν βρίσκω λόγο να μποϊκοτάρω τα προΙόντα μιας εταιρέιας.

Νομίζω πως είναι ελλειπής η άποψή σου. Θα πάρεις τον εκτυπωτή με τον οποίο κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου σε Windows. Ή μήπως θα άλλαζες λειτουργικό για μια συσκευή; Απλά δε θα την αγόραζες. Το ίδιο ακριβώς λέω κι εγώ (πιθανώς και οι άλλοι) που χρησιμοποιούμε Linux. Δε θα αγοράζαμε συσκευές που δε δουλεύουν στο σύστημά μας.

Ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...